Azija pastarosiomis dienomis karaliavo mano virtuvėje, bet ne vien ji! Esu pašėlusiai užsukta darbų verpetuose, ir nors tikėjausi, kad sausis bus ramus ir metų įsibėgėjimas vyks palaipsniui, taip, deja, nenutiko:)

O kadangi jau pradėjau pasakoti apie naujus įdomius projektus, kuriuose pastaruoju metu dalyvauju, tai norėčiau pasidalinti įspūdžiais apie dar vieną veiklą, kuri man labai patinka. Dar praeitais metais Beata Nicholson pakvietė mane į savo studiją, kur mums ir gimė mintis padaryti Artimųjų Rytų maisto gaminimo vakarėlius. Šventiniu periodu tie vakarėliai buvo skirti daugiausiai privatiems įmonių vakarėliams bei gimtadienio šventėms. Bet šiemet, jei tik susirinks grupelė norinčių, bus galima tokius žydiško ir arabiško maisto gaminimo vakarėlius pasiorganizuoti ir mišriose kompanijose! Tad jei jums būtų įdomu, rašykit komentaruose savo kontaktus, ir pabandysime suburti energingą grupę bendraminčių!:)

Tęsdama temą apie Delfi TV ir Santa Marijos projektą, šiandien pristatau jums dar vieną be galo paprastą patiekalą, kurio pagaminimas užtruko trumpiau nei patiekalo suvalgymas! Beje, labiausiai šiuo projektu džiaugėsi du Delfi TV operatoriai, kurie už savo sunkų darbą nusipelnė sočios degustacijos:)) 

Pagrindinė taisyklė gaminant Azijos patiekalus – viską pasiruoškite ir susipjaustykite iš anksto, visus ingredientus turėkite po ranka, kad čirškiant keptuvei per kelias minutes viską sumaišytumėte ir tuoj pat galėtumėte tiekti ant stalo! Antra pagal svarbumą taisyklė – kepkite mažomis porcijomis, geriau per kelis kartus: jei sudėsite daug mėsos į wok’ą, mėsa ne skrus, bet pradės virti, burbuliuoti, vandeniuoti, tad gausite ne apskrudintą, bet apvirtą mėsą!

Šiam patiekalui naudokite minkštą, geriausia brandintą jautieną
Šiam patiekalui naudokite minkštą, geriausia brandintą jautieną
Ryžių makaronus išvirkite, perliekite šaltu vandeniu, o prieš patiekiant beliks tik pašildyti
Ryžių makaronus išvirkite, perliekite šaltu vandeniu, o prieš patiekiant beliks tik pašildyti
Delfi TV operatoriai sakė, kad buvo labai skanu! Apie tai bylojo ir staigiai ištuštėjusi patiekalo lėkštė:)
Delfi TV operatoriai sakė, kad buvo labai skanu! Apie tai bylojo ir staigiai ištuštėjusi patiekalo lėkštė:)
Jautienos stir fry, patiektas su ryžių makaronais
Jautienos stir fry, patiektas su ryžių makaronais
Jautienos stir fry su ryžių makaronais
Porcijos 2
Greitas egzotiškos vakarienės patiekalas
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 200g minkštos jautienos (geriausia – rump steak)
  2. Pundelis ryžių makaronų (apie 1/2 Santa Maria pakelio)
  3. Šlakas augalinio aliejaus
  4. 150g šviežių cukrinių žirnelių ankščių (galite pakeisti blanširuotomis šparaginėmis pupelėmis)
  5. Grūstų juodųjų pipirų
  6. 3 šaukštai Santa Maria Oyster sauce
  7. 4 šaukštai Santa Maria sojos padažo
  8. Šlakelis balto vyno (arba vandens)
  9. 1 česnako skiltelė, smulkiai supjaustyta
  10. ½ svogūno, supjaustyto kubeliais
  11. Sauja sojų daigų arba kitokių daigų
Instrukcijos
  1. Jautieną supjaustykite plonais gabalėliais.
  2. Ryžių makaronus išvirkite kaip nurodyta ant pakuotės. Perliekite šaltu vandeniu ir palikite sietelyje, kad nuvarvėtų vanduo.
  3. Wok’e įkaitnkite šlakelį aliejaus. Jame dalimis trumpai apkepinkite jautienos gabalėlius: iškepusius iškimite ir padėkite į šalį, kol kepa likusieji. Bebaigiant kepti paskutinei jautienos partijai suberkite šviežius žaliuosius cukrinius žirnelius, po minutės sudėkite likusią jautieną, pabarstykite pipirais ir dar minutę-kitą pakepinkite. Į wok’ą įpilkite 1 šaukštą Oyster sauce, 2 šaukštus sojos padažo, šlakelį balto vyno (arba vandens) ir maišydami pakepinkite, kol skystis beveik išgaruos, o mėsa bei cukriniai žirneliai pasidengs padažu. Visą šią masę supilkite į lėkštę ir trumpam padėkite šiltoje vietoje.
  4. Į wok’ą, kuriame kepė jautiena, įpilkite dar šlakelį aliejaus ir jame trumpai apkepinkite česnakus ir svogūnus, kol šie paskleis aromatą. Sudėkite į wok’ą virtus ryžių makaronus, supilkite likusį Oyster sauce ir sojų padažą (galite dar įpilti šlakelį vyno arba vandnens, kad gautųsi šlapesni makaronai), ir maišydami pakepinkite minutę- kitą.
  5. Makaronus sudėkite į lėkštę, ant viršaus dėkite kepintą jautieną su žirneliais ir padažu, pabarstykite sojų daigais ir iškart patiekite, pasiūlydami svečiams pagardinti patiekalą mėgiamu saldžiarūgščiu arba sojų padažu.
Nidos receptai https://nidosreceptai.lt/

Video reportažą kaip pasigaminti šį paprastą patiekalą žiūrėkite Delfi TV!

Komentarų apie "Jautienos stir fry – dar vienas paprastas Azijos patiekalas Delfi TV": 4

  1. Nida:

    Ramune, kaip džiaugiuosi!!!!!!!!!!! Net neabejojau, kad pati stebėsitės nuvažiavusi, kaip galėjo kilti mintys, jog Izraelyje nesaugu:)) Labai džiaugiuosi ir būtinai įrašau į sąrašą:)

  2. Ramune:

    Nida, irasykite ir mane butinai i tuos kursus!!! Esame dabar izraelyje ir negaliu nustoti dziaugtis viskuo- vaizdais, gamta, istorija, maistu:) nerimauta buvo be reikalo:) linkejimai,

  3. Nida:

    Valentina – sutarta ir užregistruota:) Kai tik paaiškės kokios nors detalės, būtinai su jumis mėginsim susisiekti!!! (jaučiu, kad iš jūsų dar šio bei to išmoksiu!!!!)

  4. Valentina:

    Aš apie žydiško maisto vakarėlius. Jei tik bus grupė, besidominti tokiais patiekalais/receptais/gaminimu – I am in! Esu iš mišrios šeimos. Vaikystėje sukausi virtuvėjė, kai mama, tetos gamindavo žydiškus patiekalus. Net buvaus „etatinė” gefilte fish faršo „kimšėja”, kai teta ją gamindavo (oi kaip buvo skanu). Kai ką gaminu ir pati: chalą, imberlachą, gefilte fish kukulius. Humusas ir kapota silkė yra vos ne kasdieniniai patiekalai. Bet labai noriu išmokti dar ir dar. Taip kad, jei kas – manęs nepamirškite :))

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *