Kai saulė išlenda pro debesies kraštą, norisi kuo greičiau dumti iš namų ir švęsti atėjusį pavasarį. Piknikų sezonas greitai prasidės, todėl pravartu pasiruošti jam iš anksto:)

Kai atradau šias be galo gaivias salotas su saldžiomis papajomis (saviškes aš pagardinu dar ir saldžiais melionais – nuostabiai tiko!), negaliu nustoti jas gaminusi. Parmezanas ir feta nuostabiai paryškina saldžiai pikantišką salotų skonį. Balzamiko ir raudonųjų pipirų padažas jau seniai tapo mano gurmanišku ginklu, paverčiančiu bet kurias šviežių jaunų lapų salotas nepakartojamu kūriniu. Labai rekomenduoju jį išbandyti tiek gardinant šias, tiek ir kitas salotas. Ir kviečiu iki soties improvizuoti keičiant egzotiškus ingredientus lengviau prieinamais, sezoniškais!

Jaunų lapų salotos su papaja, melionais ir sūriais (10 žmonių)

125g parmezano sūrio

150g fetos sūrio

300g (apie 10 puodelių) jaunų salotinių lapų mišinio

1 prinokusi papaja, išvalyta, supjaustyta nedideliais kubeliais

1 prinokęs melionas, išvalytas, supjaustytas nedideliais kubeliais

Padažas:

1/4 puodelio (60ml) labai gero alyvuogių aliejaus

1 šaukštas balzamiko acto(jei turite baltojo balzamiko acto – naudokite būtent jį)

2 a. šaukšteliai raudonojo vyno acto

1/2 a. šaukštelio drskos

1.5 a. šaukšteliai grūstų raudonųjų pipirų (plius dar šiek tiek pabarstymui)

Visus salotoms skirtus ingredientus sumaišome, suplakame. užpilame šiuo mišiniu salotų lapus ir viską atsargiai išmaišome, kad žalumynai pasidengtų padažu. Sudedame sūrio peiliu paskustą parmezano sūrį (pusę kiekio) ir kubeliais supjaustytą fetą, taip pat papajas ir melionus, viską gerai sumaišome. Išdėliojame į lėkštes, papuošiame likusio parmezano drožlėmis ir pabarstome raudonaisiais pipirais. Pateikiame iškart.

Receptas adaptuotas iš knygos Williams-Sonoma „Dinner Parties”.

Komentarų apie "Jaunų lapų salotos su papaja ir sūriais, bei stebuklingas salotų padažas": 2

  1. Nida:

    Tikrai? O aš vis iš akies padažus maišau, bet šitą kai pasidariau, tai supratau, kad verta prie jo pasilikti:) Ypač raudoni pipirai gerą akcentą duoda – kitąkart dar daugiau jų bersiu!

  2. Mindaugas:

    kaip įdomu, tokį padažą dažnai salotoms ir aš darau 🙂 Niekad prieš tai nesi dariusi? 🙂
    Reikės kada sudėti visą padažų sąrašą 🙂
    pas mus nėra papajos, tai tik pasvajosiu..

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *