Prieš prasiededant prancūziškų patiekalų (kuriuos gaminu jau nuo ketvirtadienio šeštadienio vakarėliui) serijai, siūlau jums bolivudišką štrichą. Mano vyras, iki šiol buvęs indiferentiškas, arba net neigiamai nusiteikęs indiškų patiekalų atžvilgiu, buvo itin patenkintas šiuo receptu. Todėl jei esate pradedantys Azijos virtuvės fanai, rekomenduoju startuoti būtent nuo šių paplotėlių.

Iš Gujerat vietovės Indijoje atkeliavę paplotėliai paprastai pateikiami kaip šiltas starteris. Kadangi paplotėliai aštroki, šalia būtinai pateikite jogurtinį padažą su mėtomis ir šviežiais agurkais. Iškeptus paplotėlius, beje, galima sudėti į skardą, išklotą pergamentu, ir laikyti orkaitėje 110C temperatūroje, kol būsite pasiruošę pateikti juos ant stalo.

Paplotėliams:

1 vidutinio dydžio cukinija, sutarkuota burokine tarka

1 vidutinio dydžio morka, sutarkuota burokine tarka

1 svogūnas, susmulkintas mažais gabaliukais

Sauja šviežių arba šaldytų špinatų

Gabalėlis čili pipiro, susmulkintas (pagal skonį, priklausomai kaip aštriai mėgstate)

1 šaukštas maltos kalendros

1 šaukštelis kumino

100g avinžirnių miltų (besan)

50g manų

1 šaukštelis kepimo miltelių

Aliejus kepimui

Sutarkuotas cukinijas pabarstome druska ir paliekame kiauraindyje, kad šiek tiek nusivarvėtų (tačiau tegul lieka drėgmės). Sumaišome nuvarvintas cukinijas, tarkuotas morkas, pjaustytą svogūną, čili pipirą. Šviežius špinatus supjaustome stambiais gabalėliais, o jei naudojate šaldytus – gerai nuspaudžiame skystį. Sumaišome su inde esančiomis daržovėmis, pabarstome kuminu ir kalendra.

Kitame inde sumaišome avinžirnių miltus, manus ir kepimo miltelius. Sausus ingredientus sumaišome su daržovėmis. Tešla neturi būti vandeninga, o veikiau savo tirštumu priminti tirštą bulvinių blynų tešlą. Todėl jei ji per sausa, įpilame šiek tiek vandens, jei per skysta – dar pridedame avinžirnių miltų.  Taęiau nepamirškite, kad cukinijos išskirs skysčio, tad atsargiai, kad paskui tešla nebūtų per skysta. Paliekame kelioms minutėms, kad manai pabringtų.

Keptuvėje įkaitinam šlakelį aliejaus ir šaukštu dedame masės, formuodami paplotėlius, kol iš abiejų pusių apskrus. Pateikiame karštus su jogurtiniu padažu.

Jogurtinis mėtų padažas

250ml natūralaus jogurto

1 mažas šviežias agurkas, nuluptas ir sutarkuotas stambia tarka

2 šaukštai smulkiai kapotų šviežių mėtų lapų

1 šaukštas kapotų šviežių kalendrų

Druska ir pipirai

Jogurtą sumaišome su agurkais, mėtomis ir kalendromis, pagardiname druska ir pipirais. Gerai atšaldome šaldytuve prieš pateikiant.

 

Komentarų apie "Indiški daržovių paplotėliai su mėtiniu jogurto padažu": 3

  1. Nida:

    Labas, Simona ir Lina!
    Pritariu, Lina, kad pas mus, lietuvius, egzistuoja isitikinimas, kad blynu be kiausiniu neiskepsi:) Is tiesu siems nereikia jokio kiausinio, nes avinziriniu miltai pilnai atlieka visas reikalingas formos palaikymo funkcijas! Indiskoje virtuveje kiausiniai retai kur naudojami kepiniuose.

  2. Lina:

    Simona, teko bandyti daugybę patiekalų, kuriuos esame įpratę ruošti su kiaušiniu, gaminti be kiaušinio. Ir jie kuo puikiausiai pavyksta! Man tai buvo atradimas, ir su blynais, ir su pyragais ir pan.. Manau šie blyneliai ne išimtis! Tiesa, sunkiausia tuo patikėti mano močiutei 🙂 tad darau išvadą, kad turime kažkokį “kiaušinių mitą” lietuviškoje virtuvėje 🙂

  3. Simona:

    Laba diena. Turiu toki klausima: o kas ta tesla suklijuoja jeigu nededat kiausiniu? Ar ji nesubyra kai kepat?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.