Mano šiukšliadėžėje retai pamatytumėte išmesto maisto pėdsakus. Turbūt mama dar vaikystėje įkalė į galvą prievolę ne tik ištuštinti lėkštę (kas kartais man pačiai ne į naudą išeina dėl papildomų kilogramų ant klubų :)), bet taip pat ir sunaudoti visus įsigytus maisto produktus. Tikrai negaliu pasigirti tuo, kad tobulai moku apskaičiuoti maisto kiekius. Kaip dora lietuvaitė, dažniausiai prisigaminu maisto tiek, kad jo jokiu būdu nepritrūktų! Bet dažniausiai likę nesuvalgyti likučiai ir būna tas kūrybinis postūmis, skatinantis kurti naujus patiekalus. Ne visada sėkmingai, bet kartais gaunasi kas nors unikaliai gero 🙂

Ech, tokia ilga įžanga, o rašyti rengiuosi visai ne apie savo sukurtą patiekalą! 😉 Tiesa, pažiūrėjus į ingredientus, jis būtent labiausiai ir tiktų tais atvejais, kai pietums priverdat per daug bulvių. Galima iš jų daryti tradicinius žemaičių blynus, bet galit pradžiuginti savo artimuosius ir indiškais paplotėliais su kukurūzais! O jei dar prie jų pagaminsite mėtinio aštraus padažo, neabejoju, kad būsite aukštai įvertinti pikantiško Azijos maisto mėgėjų tarpe 🙂

Taigi, paplotėliams reikės:

2 didelių virtų (arba maždaug valandą keptų orkaitėje su visa lupena) bulvių

indelio nusausintų saldžiųjų konservuotų kukurūzų

šaukšto avinžirnių miltų

žaliojo čili pipiro, smulkiai supjaustyto

Keleto svogūnų laiškų, supjaustytų

1/2 šaukštelio cumino

1/2 šaukštelio maltos kalendros

saujelė smulkintos šviežios kalendros

Druskos, pipirų

Virtą bulvę sutrinkite, sumaišykite su kukurūzais ir avinžirnių miltais. Įkaitintame aliejuje apkepinkite trumpai svogūnus, suberkite cuminą ir kalendrą, dar pusę minutės pakepinkite. Sudėkite į bulvių masę, suberkite šviežią kalendrą ir gerai išmaišykite. Pagardinkite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Drėgnomis rankomis formuokite mažus paplotėlius ir kepkite įkaitintame aliejuje.

Kadangi tešlai nėra naudojamas kiaušinis, paplotėliai gali irti, tad verskite juos atsargiai, palaukite kol gerai apskrus.

Mėtų padažui reikės:

saujelė šviežių mėtų

2 cm imbiero šaknies, nuluptos ir sutarkuotos

mažas žalias čili pipiras, susmulkintas

pusės citrinos sultys

šaukštelis cukraus

šaukštelis maltos kalendros

mažas svogūnas, nuluptas ir smulkiai supjaustytas

Pora šaukštelių natūralaus jogurto

druska ir juodieji pipirai

Visus ingredientus sudėti į blenderį ir gerai susmulkinti iki vientisos masės. Pagardinkite druska, pipirais, jei trūksta – cukrumi. Galima įdėti jogurto, jei reikia kitokios konsistencijos.

Taip taip, tai tas pats žalias kvapnus ir aštrus padažas, kuris paprastai pateikiamas kiekvienam indų restorane 🙂

Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.