Pastaruoju metu mane tiesiog traukia neatrasti Azijos toliai. Tailandu neapsiribojau:) Žaviuosi ir indiška, ir japoniška, ir kiniečių virtuve. Geriausias būdas ir metas pasipraktikuoti – kai atvažiuoja svečiai:) Ir kai turi laiko, žinoma…

Izraelyje pastarosiomis dienomis baisiai atšalo. Jei ne vėjas, galima būtų drybsoti pliaže, bet iš šiaurys taip smarkiai pučia, kad sunku išsilaikyti ant kojų! Pasivaikščiojus promenada pajūry, nori nenori smegenis taip išpučia, kad atsiranda poreikis pasilepinti kuo nors skanaus ir kvapnaus!

Indiškos tandori vištienos paslaptis – švieežia mėsa ir pakankamas laikas jos marinavimui. Nusipirkite 4 ketvirtadalius viščiuko, apipjaustykite nereikalingas skūreles ir riebaliukus. (galite pavydėti man, nes už mane tai padaro arabai mėsininkai parduotuvėlėje Jafoje). Kiekvieną vištienos gabaliuką gan giliai įpjaukite keliose vietose, kad prieskoniai lengviau įsigertų. Paukštieną sudėliokite negiliame inde,  kuriame kepsite.

Marinatui:

200g natūralaus jogurto

1 šaukštas sutarkuotos šviežio imbiero šaknies

3 skiltelės česnako, susmulkinto

1 šaukštelis garam masala prieskonių (juos nesunkiai rasite prieskonių skyriuje arba specializuotose parduotuvėse)

2 šaukšteliai maltos kalendros

žiupsnelis malto turmeriko

1 pilnas šaukštas tandori masala prieskonių

4 šaukštai citrinos sulčių

1 šaukštas aliejaus

druska, pagal skonį

Visus šiuos ingredientus sumaišykite tarpusavy ir užpilkite ant vištienos. pasirūpinkite, kad kiekvienas gabaliukas būtų pilnai apvoliotas prieskonių mase. Užkite lipnia plėvele ir palikite marinuotis, geriausiai per naktį.

Kepkite 220C karštumo įkaitintoje orkaitėje apie 40 min (su visu padažu, kuriame marinavosi). Praėjus maždaug pusei laiko, gabalėlius apverskite, kad apskrustų ir kita pusė. Pažadu, kad namai kvepės nepakartojamai 🙂 O mėsa bus tokia minkštutė, kad kris nuo kaulų. Skanaus 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.