Tęsiu baklažanų temą. Kaip žinia, jei tik planuojate kurti ugnį (kaip gerai pastebėjo Joana praeito įrašo komentaruose – arba jei namų virtuvėje neturite dujinės viryklės), iš anksto nusipirkite keletą baklažanų, kad galėtumėte mėgautis išįskirtinio gardumo patiekalais. Šįkart siūlau pasigaminti griliuje skrudintų daržovių salotomis. Pateiktos kambario šiltos arba kambario temperatūros, jos tiks kaip užkandis prieš pagrindinį patiekalą, garnyras su griliuje kepta mėsa arba žuvimi, arba tiesiog idealus užpildas gardžiam ir sočiam sumuštiniui.

Salotoms reikės:

1 baklažano

Alyvuogių aliejaus

Druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų

2 didelių žaliųjų paprikų

2 didelių raudonųjų arba geltonųjų paprikų

1 čili pipiro (jei mėgstate aštriau)

2 česnako skiltelių, sutrintų

saujelės šviežių baziliko lapų, saujelės kapotų kalendrų

Citrinos sulčių

Supjaustome baklažanus išilgai maždaug 1cm juostomis. Teptuku patepame kiekvieną juostą iš abiejų pusių aliejumi, pabarstome pipirais ir druska. Klojame ant griliaus grotelių ir skrudiname kiekvieną pusę keletą minučių, kol gražiai patamsėja ir suminkštėja. Taip pat ant grotelių sudedame paprikas ir sviliname iš visų pusių, kol apdega, net apanglėja. Atsargiai su čili pipiru – jis sudegs greičiau, nei jūs spėsite pastebėti, tad būkite labai akyli ir dažnai vartykite 🙂

Apskrudintas paprikas ir čili pipirą sudedame į uždarą indą arba į plastikinį maišelį, kad atšoktų odelės. Po kelių minučių jas bus lengva nulupti. Išimame sėklas iš vidaus, supjaustome plačiomis juostelėmis. Skersomis plačiomis juostomis supjaustome ir skrudintus baklažanus.

Česnaką sumaišome su 2-4 šaukštais aliejaus, įspaudžiame citrinos sulčių, įberiame šiek tiek druskos, pipirų ir šiuo padažu užpilame grilintas daržoves. Išmaišome, suberiame smulkintus žalumynus, paragaujame, ar netrūksta rūgšties, druskos, aštrumo.

Skanaus 🙂

 

Komentarų apie "II.Baklažanai. Grilio salotos": 5

  1. Nida:

    Rovena!! Sveika!!! Smagu tave girdeti:)
    Su karciais baklazanais suiduriau tik Lietuvoje. Cia niekuomet jie nebuna kartus. Matyt, naturaliai sauleje prinoke, kartumo neturi. Bet cia geras patarimas tiems, kurie neturi patirties ir bando prisijaukinti baklazanus:)
    O as taip pat nuo baklazanu kaifuoju… Tik save priskiriu ne prie pazengusiuju, o prie pradedanciu baklazano patiekalu gamintoju:) Artimuosiuose Rytuose tai viena pagrindiniu darzoviu virtuveje. Tad tikrai yra is ko mokintis:)
    Apkabinu is sauleto Tel Avivo!!!

  2. Rovena:

    Tikrai labai grazios salotos, mes irgi panasiai darome, nes Audriui viskas, kas su baklazanais, labai skanu:-))). O tu nepadruskini pries gamindama ir nepalaikai, kad issiskirtu kartus skystis? As visa laika taip darau, nes labai bijau, kad nebutu kartu. Zinau, kad nevisada taip reikia daryti, nuo baklazano kokybes priklauso, bet kai karta teko ragauti kartu baklazana, nuo tada jau nedristu praleisti tos “paruosiamosios proceduros”:-)). Aisku, pas tave ten sauleje prinoke baklazanai gal ir nedrista buti kartus:-).

    O Rennie blogas labai grazus, as irgi isidejau tarp megstamu. Ir kokia gera nuoroda i sparagu uki – net nezinojau, kad ir Lietuvoje jau jie auginami! Bandysiu ir as pas juos prisibelsti:-).

  3. Nida:

    Aciu, Rennie! Is tiesu tai lengvai paruosiamas, graziai atrodantis ir be galo skanus patiekalas!
    O koks grazus Jusu blog’as!!! Kokios nuotraukos…. Pasaka. Isidejau i megiamu blogu sarasa:)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.