Mano kaimynai turi keisto charakterio šunį. Nors šuo senučiukas, jis kažkaip itin skaudžiai išgyvena kasdienį šeimininkų išėjimą į darbą. Kudlotas ir purvinas, su paliktu praviru balkonu (kuris man lyg ant delno) savo gamtiniams reikalams atlikti, jis gali valandų valandas gailiai staugti, matyt, iš liūdesio. Kartais numetu jam kokį kaulą ar ką nors nevalgomo, vien kad nutiltų. Gailus kaukimas nustoja tik vakare, grįžus namiškiams.

Bet prieš keletą savaičių tame pačiame name atsirado naujas gyventojas, kuris privertė tą liūdną šunį nutilti. Tai žvirblis. Įsikūrės lietaus nutekamąjame vamzdyje (kadangi lietus Izraelyje lis geriausiu atveju gruodį, tai žvirblis spės ir vaikus išsiperėti;)), jis ištisą dieną tupi ant šalia įtaisytos antenos, ir monotoniškai čirška. Stebiu jį: nei jis skrenda ieškoti maisto, nei pasidairyti į kitus žvirblius, tiesiog nuo 6 val ryto iki pat saulėlydžio čiauška. Matyt kaimynų šuniui tas visai patinka, nes staugimas atsinaujina tik tada, kai žvirblis nueina miegot 🙂

Tai va tokios naujienos iš zoologijos pasaulio. O kulinariniame pasaulyje šiandien patiekalas su lietuvišku akcentu (spalviniu) 🙂

Įdarytos paprikos su špinatų pesto

6 didelės saldžiosios paprikos (1.5 kg), arba atitinkamai mažų, skirtingų spalvų

1 1/2 puodelio (360g) rikota sūrio

250g kieto ožkos sūrio, sutrupinto

1/4 puodelio susmulkintų plonų žalių svogūnų laiškų (chives)

2 šaukštai citrinos sulčių

1 skiltelė ęesnako, susmulkinta

Druska, pipirai

Įkaitinam orkaitę iki 230C. Aliejumi patepame paprikas ir guldome jas ant aliuminio folija ištiestos skardos. Skrudinam paprikas, kol odelė pajuoduos (galima jas kepti ir ant griliaus – bsu dar skaniau, su dūmo kvapu), jei reikia, apverčiant kita puse, kad apskrustų.

Iškepusias paprikas sudedame į indą ir uždengiame maisto plėvele, kad susidarę garai leistų lengviau jas nulupti. Kai šiek tiek pravęsta, nulupam odelę, įpjaunam šoną, išvalom iš vidaus sėklas ir membranas. Kotelį paliekam dėl grožio 🙂

Sumaišom likusius ingredientus. Pagardinam druska, pipirais. Kemšame paprikas įdaru ir padedame uždengę šaltai, kad skoniai susimaišytų ir įdaras sukietėtų.

Špinatų pesto:

100g jaunų špinatų lapų

1/4 puodelio graikiškų riešutų, lengvai apskrudintų

1 česnako skiltelė, sukapota

1/4 puodelio tarkuoto parmezano sūrio

1/4 puodelio tyro alyvų aliejaus

2 šaukštai citrinos sulčių

1 šaukštas vandens

Visus produktus – šiek tiek sukapotus špinatus, riešutus, sūrį česnaką dedame į virtuvinį kombainą arba blenderį. Motorui veikiant pamažu pilam aliejų, citrinos sultis ir vandenį, kol gaunasi tolygi pesto masė. Pagardiname druska, pipirais, ir pateikiame iškart, nes pastovėjęs pesto pakeis skaisčiai žalią spalvą.

Šaltinis: The complete book of Modern Entertaining

Komentarų apie "Įdarytos paprikos su špinatų pesto": 3

  1. Nida:

    Hm, idėja visai gera:) Norėčiau kačiuko, kokio nors draugiško, pūkuoto. Tik su mūsų gyvenimo būdu jam būtų sudėtinga…
    Kol žvirblis kasdien čiauška, jokia kanarėlė jo neperrėktų:) Bet jei rimtai, turiu porelę kolibrių, kartais atskrendančių į mano terasą ir ilgais snapeliais geriančių nektarą iš mano prasiskleidusių žiedų:) Vadinu juos Paškom. Reto grožio paukšteliai. O jau kai užgieda….. Nėra lygių tai jų simfonijai.

  2. Lina:

    Nida, gal ir jums reikėtų šunytį ar katę, kanarėlę įsitaisyti, galėtų draugužiais patapti su liūdnuoju kaimynų šuniuku? 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.