Mano gyvenime – ir vėl virtinė pokyčių. Mane geriau pažįstantieji net nesistebia, nes ramus ir nuoseklus gyvenimas – tikai ne man:) Užtai visus pasitaikančius iššūkius griebiu ilgai nesvarstydama, ir dėl to dar neteko gailėtis.

Turbūt pastebėjote, kad įrašų dažnumas pastaruoju metu ėmė mažėti… Viskas dėl to, kad nėriau atgal į karjerą, tad nuo ryto iki vakaro esu biure, bet ne virtuvėje. Prie kompiuterio, tačiau ne blog’o rašymo tikslais:) Tad laisvo laiko, kaip suprantante, lieka nedaug ir jis tampa tokiu brangiu….

Užtai savaitgaliai – tai metas, kada puolu į išsiilgtą virtuvę ir galiu nuo ryto iki vakaro skambinti puodais arba spragsėti aparatu. Bėda ta, kad viską surašyti į blog’ą taip pat reikia laiko. Todėl nepažadu, kad būsiu drausminga artimiausias kelias savaites, kol viskas susidėlios į vienokius ar kitokius rėmus.

O kadangi šiandien – Helovyno pusryčiai, tai juos reikia švęsti privalomai su moliūgais (tinka ir tie, kuriais, išskabtuotais, vakar gasdinote kaimynus ir draugus:)). Siūlau skanų, gražų ir ganėtinai sveiką patiekalą – varškės blynelius su moliūgais ir avižų dribsniais.

moliugu varskeciai-2_LR

Varškėčiai su moliūgais ir avižų dribsniais
Porcijos 2
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 2 kiaušiniai
  2. Žiupsnelis druskos
  3. 2-4 šaukšteliai cukraus
  4. 250g varškės
  5. 200-300g moliūgo, sutarkuoto vidutinio smulkumo tarka (tokia tarp burokinės ir bulvinės)
  6. 4-5 šaukštai smulkių avižinių dribsnių
  7. Apie 1 stiklinė miltų
  8. Aliejaus kepimui
Instrukcijos
  1. Kiaušinius suplakite su druska ir cukrumi, įmaišykite varškę ir viską gerai išmaišykite. Sudėkite tarkuotus moliūgus, suberkite avižinius dribsnius ir miltus. Pradėkite nuo nepilnos stiklinės - miltų reikės priklausomai nuo to, kokio šlapumo varškė, kokia moliūgo rūšis. Tešla turi būti tvirta, kad blynelius galima būtų formuoti rankomis, o ne skysta, kurią reiktų kabinti su šaukštu.
  2. Susišlapinkite rankas ir formuokite norimo dydžio paplotėlius. Suformavę vieną vėl gerai susišlapinkite rankas - taip tešla nelips prie delnų.
  3. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies apkepinkite varškėčius, kol gražiai paruduos.
  4. Patiekite su ruduoju cukrumi, mėgstama uogiene arba grietine.
Nidos receptai https://www.nidosreceptai.lt/

  1. Nida:

    Gitana – net nepamenu ar šiuos būtent bandžiau, bet labai dažnai visokius varškėčius tik orkaitėje ir kepu… Tad tikrai galite drąsiai orkaitėje kepti, žinoma, patepkite kepimo skardą (ar popierių, kurį ištiesite) riebalais ir šiek tiek pašlakstykite viršutinį varškėčių paviršių.

  2. Pingback: Keksiukai su moliūgais – Nidos receptai

  3. Alina:

    Aciu Nida uz nuostabu puslapi! Labai dziaugiuosi Jusu nuostabiais receptais! 🙂

  4. Pingback: minkšti rudeniniai švelnūs keksiukai

  5. Nida:

    Žinai, Odeta, kadangi aš “ant blynelių” galėčiau gyventi kiauras savaites, tai visi šie tavo išvardinti “šedevrai” – natūraliausia, kas gaunasi atsidarius šaldytuvą ir peržvelgus jo turinį:) Varškės pas mus yra visada, moliūgų – pagal sezoną… Belieka tik improvizuoti – tai moliūgus su varške, tai varškę su moliūgais:) Sunkiau, pastebėjau, man sekasi su rimtesniais patiekalais. Gal kai atsidursiu (kada??) savo normalioje virtuvėje ir daiktai bus ne dėžėse, o ant darbastalio arba spintelėse, viskas sugrįš į normalumą:)

  6. Odeta:

    Nida, mane visada žavi tavieji blyneliai, tai cukinijų su varške, tai moliūgų su lašiša. O kas dėl darbų, tai labai prašau visiškai nepamiršti šio savo nuostabaus puslapio, kuriame tiek daug teisingų receptų ir idėjų galima pasisemti:)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.