Šventės visuomet susiję su daug skanaus maisto. Kadangi nuo trečiadienio mes švenčiam žydiškus naujus metus, nuo vaišių ir gardėsių sukasi galva. Bet turbūt ir jums taip nutinka, kai kelias dienas ragavus visokius mandrumus ir gardumus, norisi paprasto, sveiko, nesunkaus maisto. Po tokio “poilsio” skrandis ir vėl pasiruošęs baliavoti. Juk prieš akis dar visas savaitgalis:)

grikiu ir cukiniju kotletai

Grikių ir cukinijų kotletai gali būti brančo užkandis arba pilna vegetariškas pietų patiekalas.

vegetariski kotletai

Grikių ir cukinijų kotletai (3-4 asm)

10 šaukštų sausų grikių

3 kiaušiniai

1 vidutinė arba 2 mažos cukinijos

Gabalėlis fetos sūrio

3-4 šaukštai miltų

Pundelis petražolių, sukapotų

2-4 žali svogūnų laiškai, smulkiai supjaustyti

Druskos, pipirų

Aliejaus kepimui

Grikius nuplauname, užpilame vandeniu, kad apsemtų grikius maždaug 1.5cm, gerai pasūdome, užverdame. Sumažiname ugnį, ir verdame apie 10 minučių, arba kol grikiai išbrinksta, sugeria visą vandenį, ir suminkštėja, bet nesuverda į košę. Atvėsiname.

Cukinijas sutarkuojame stambia tarka. Naudodami marlės maišelį išspaudžiame sultis.

Dideliame dubenyje suplakame kiaušinius, sudedame sutrupintą fetos sūrį, supilame atvėsusius grikius, sudedame tarkuotas nuspaustas cukinijas, įberiam druskos, pipirų ir suberiam miltus ir visus sukapotus žalumynus. Viską gerai išmaišom – masė turi gautis tokia, kad kotletus būtų galima formuoti rankomis. Jei masė per skysta, įdedame daugiau miltų.

Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų. Šlapiomis rankomis formuojame kotletus ir juos kepame iš abiejų pusių po 3-4 minutes, kol kotletai gražiai apskrus, vidus bus iškepęs, sultingas ir minkštas.

Kotletus pateikiame kaip įprasta – su žalių daržovių salotomis arba kitais mėgiamais priedais.

darzoviu kotletai

 

  1. Jurgita:

    Išbandėme .. 🙂 tobuli, dabar kepam ir kepam. Ačiū už nuostabius receptus 🙂

  2. Rita:

    Nida, puikiausiai tiktų! 🙂 Garstyčių aštrumas maloniai pakutena gomurį ir dera tiek su daržovių, tiek su mėsytės kotletais 🙂

  3. Nida:

    Išties, Rita. Ir labai, manau, tiktų su Gardulės garstyčių padažiuku!!:)

  4. Nida:

    Dovile, ir mano širdis džiaugėsi tuo paprastumu:) Net suabejojau ar dėt į blogą, net nufotografuot nesistengiau normaliai:) Bet kad taip skanu buvo, ir kaip tik tai, ko reikėjo po besotiško smaguriavimo…

  5. Dovilė:

    Oi, Nida, kaip pataikei. Kelias dienas vis kokio tortuko su kava paragaudavau, tai dabar labai paprasto maisto norisi. Tiek paskutiniu metu gerų receptų pridėjai, kad dabar nebeišsirenku ką gaminti: ir tų kotletukų norisi, ir to varškės-moliūgo apkepo.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.