Šią savaitę praleidau Vilniuje, bebaigiant svarbiausius knygos paruošimo ir pridavimo spausdinimui darbus. Grįžau į Tel Avivą pavargusi, bet labai laiminga. O žinote, kas manęs laukė grįžus? Mano vyro (kuris mielai pasinaudoja proga, kai virtuvė “atsilaisvina”) iškepti granolos sausainiai (granola bars). Receptas, kuriuo jis naudojosi, buvo publikuotas žurnale “Runner’s world”, tad savaime suprantama, jis skirtas aktyvų ir sveiką gyvenimo būdą propaguojantiems žmonėms. Šie sveiki traškūs užkandžiai – išties tobuli, tikra organizmui naudingų medžiagų bomba. Visa bėda, kad jų paragavus, sunku sustoti:)

Granola bars
Granola sausainiai

Granolos sausainiai
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 100g sviesto
  2. 50g rudojo cukraus
  3. 100g medaus
  4. 100g džiovintų spanguolių
  5. 60g sėklų mišinio (sezamų, saulėgrąžų, moliūgų...)
  6. 40g skaldytų riešutų (lazdynų, karijų, graikiškų, migdolų ar žemės - galite pamaišyti kelias rūšis)
  7. 200g avižinių dribsnių
  8. 50g miltų
  9. 5 šaukštai mėgstamo džemo
Instrukcijos
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 170C.
  2. Išklokite nedidelę kepimo skardą pergamentiniu popieriumi. Puode sumaišykite sviestą, cukrų ir medų, ir užkaitinkite, kad sviestas išsilydytų, visi ingredientai susimaišytų.
  3. Dideliame dubenyje sumaišykite sausus produktus: džiovintas spanguoles, sėklas, riešutus, avižinius dribsnius ir miltus. Užpilkite sviesto ir medaus masę ir viską sumaišykite. Pusę šios masės išdėkite ant kepimo skardos, gerai paspauskite šaukšto nugarėle, kad pasiskirstytų tolygiai. Visą paviršių patepkite džemu, ir sudėkite likusią masę, gerai paskirstydami ir prispausdami.
  4. Kepkite apie 35min, kol gražiai paruduos. Atvėsinkite, tik tada supjaustykite. Laikykite sandariame inde, išliks švieži mažiausiai savaitę.
Nidos receptai https://www.nidosreceptai.lt/

  1. Veronika:

    Skanu, greita, lengvai pagaminama. Ačiū!
    P.S. gaminau be džemo/uogienės sluoksnio – skanu ir saldumo netrūksta!

  2. Nida:

    Visai viliojančiai skamba tas jūsų bendradarbiavimo modelis… Kai pagalvoju, kadangi abu esate vienodai užimti, tai ir virtuvės džiaugsmais/rūpesčiais smagu pasidalinti. Šaunuolis tavo vyras, jei tiek visko moka (gerą žmoną turi, kaip supratau, kuri visko išmokė jį:))

  3. Dovilė:

    Oi, aš mielai užleidžiu virtuvę. Mano vyras labai labai skanias sriubas verda. Ir visokias: su perlinėm krupom, raugintais agurkais, žirnių, barščių, rūgštnių ir t.t. Dar skaniai gamina kotletus su daug daug morkų, dar bulvių košė, šaltibarčiai, “angliški pusryčiai” jo firminiai patiekalai. Aš daugiau įnešu eksperimentų į virtuvę, o jei kas prilimpa, tai ir vyras išmoksta gaminti.

  4. Nida:

    Tikrai taip, Skaitytoja. Juk įgūdžiai atsiranda dažnai praktikuojantis, tai tą praktiką reikia skatinti. O ir smagumas neišpasakytas, kai tikrai geri rezultatai gaunasi (smagumas abiems pusėms, beje:)). Todėl raginu ir kitas karts nuo karto užleisti virtuvės patalpas savo brangiausiems ir ramia sąžine skirti laiko sau – knygai, grožiui, sportui:)

  5. Skaitytoja:

    Zinok, Nida, as ta pati galvoju, kad reikia dazniau savo vyrui uzleisti virtuve, nes kai uzleiziu – visada puikus rezultatai 🙂 Mums reikia dazniau patinginiauti turbut 😉
    Dovile, man nes seiles susikaupe, as irgi bulviu su desrelem uzsinorejau!! 😀 😀 😀 Kartais paprastumas “rules”, ypac kai atsibosta sukti galva del “ka cia dabar idomiau pasigaminus” 🙂

  6. Nida:

    Skaitytoja, tikrai osom, pritariu:) Gaila, kad nedažnai aš tą savo virtuvę užleidžiu vyrui – reikės gal dažniau?:) Dovile, priminei tas dešreles, kaip aštunkojus supjaustytas, mano dukra tik ant jų ir užaugo:))) Oi kaip užsimaniau dabar su bulvytėm…..

  7. Dovilė:

    O mes aptingome gaminti. Abu. Šįvakar vyras vakarienei orkaitėje bulvių iškepė ir “sosiskų”. O tas “sosiskas” kaip aštuonkojus supjaustė. Visiškas suvaikėjimas 😉
    O šitas granolinių sausainiukų receptas atrodo gerai. Reiks būtinai išbandyti.

  8. Skaitytoja:

    Nu bet cia tai fantastika! Man smagu, kai vyrai gamina, bet kai “pavaro” su desertais, tai cia isvis osom! 🙂 Aplodismentai Vyrui!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.