Kai gyvenau Vilniuje, uoliai lankiau treniruotes pas savo mylimą trenerę Galiną Murašovą. Aštuonerius metus keldavausi su gaidžiais ir važiuodavau į kitą galą miesto, kad atsiduočiau sportiniam „kankinimuisi”. Artėjant pavasariui, trenerė pradėdavo specialius „maršus”, per kuriuos mus visus ruošė artėjančiam Pležo Sezonui. Tai būdavo ypatingo prakaito liejimo metas, bet viską atpirkdavo (ne greitai, žinoma), šiek tiek gražėjančios kūno linijos.

Kartu su pratimukais „kai kurioms” kūno vietoms pageidautina būdavo laikytis ir kitokių savęs kankinimo priemonių: mažiau valgyti, praeiti užsimerkus pro šalį, kai šalia kvepėdavo šiltos bandelės, užsirakinti šaldytuvą po 6 val vakaro….

Prisiminusi tą nenumaldomai artėjantį Pležo Sezoną, ėmiau ir pasigaminau naminės Granolos. Ar gali kas nors būti skaniau ir lengviau, nei dubenėlis šviežių vaisių su liesu jogurtu ir pabarstytais traškiais dribsniais su riešutais? Kadaise tokios granolos kepdavau net po kelias „blėkas”, ir ji išgaruodavo mūsų namuose per stebėtinai trumpą laiką. Šie traškūs grūdeliai tinka pabarstymui ant ledų ar kokio kito deserto, ant saldžios ryžių košės arba pakramsnojimui vakare prie televizoriaus.

Jums reikės:

Stiklinės avižinių dribsnių (kuo didesnės suplotos avižos – tuo geriau)

Stiklinė kvietinių dribsnių

Stiklinė miežinių dribsnių

Stiklinė saulėgrąžų

Stiklinė sezamo sėklų

Stiklinė moliūgo sėklų

Po saują skaldytų mėgiamų riešutų – graikiškų, lazdyno, migdolų, žemės ir kt.

3 šaukštai aliejaus

5 šaukštai skysto medaus (naudokite šviesų medų, nes tamsus grikių duoda labai ryškų skonį, kuris ne visiems patinka)

Po pusę saujelės razinų, pjaustytų džovintų abrikosų, datulių, figų, bananų ir kitokių mėgiamų (ar turimų) džiovintų vaisių

Visus sausus produktus sumaišyti tarpusavyje (išskyrus džiovintus vaisius), užpilti aliejų ir medų ir gerai sumaišyti, kad grųdeliai pasidengtų. Kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 20-25 Minutes, dažnai maišant (nes ganėtinai greitai prisvyla), kol apskrus.

Atvėsinti granolą ir sumaišyti su mėgiamų džiovintų vaisių gabaliukais ir razinomis.

Laikykite granolą uždarame inde sausoje patalpoje. Ji gali stovėti net kelis mėnesius!

Komentarų apie "Granola. Traškūs dribsniai su medumi ir riešutais": 8

  1. Nida:

    Meta, tikrai galios:) Ir daugiau nei mėnesė galios (jei nesusmaguriausit anksčiau laiko:)), tik laikyk kokioje tamsioje spintelėje, sandariai uždarytame indelyje.

  2. Meta:

    O kiek tokia granola tinkama vartoti? nes noriu gaminti pakamkamai dideli kieki ir labai noreciau kad galiotu bent menesi 😉

  3. Ruta:

    Pasidarem su Kristina siandien antra reisa :] Praeita karta darem su Mindaugu ir per daug medaus pridejom, tai buvo labai saldu ir sulipe, bet si karta gal geriau gavosi tuo klausimu, bet galejo siek tiek trumpiau kepti.. Uzsiziopsojom :] Bet siaip sitas patiekalas yra the best.. Super ;] aciu uz recepciuka.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *