Na ką, išsigandom visi to sniego iš giedro dangaus gegužį?… Aš orų prognozes skaičiau, bet nesitikėjau, kad atsikėlusi pamatysiu ne žalius, o baltus medžius…. Gerai, kad ne ilgai truko tas sniegas, kažkokia liūdesio banga net buvo apėmusi, toks jausmas, tarsi ir vėl karantinas ir saviizoliacija prasidės…:) 

Gerai, kad baigėsi sniegas (tikiuosi jis jau negrįš iki šių metų pabaigos – nu čia mano toks noras, kurį registruoju oficialiai Visatai:)), gerai, kad laikas ir toliau sukasi į priekį, tad prieš mus – vasara, bet ne žiema:) O kadangi mūsų laukia vasara, tai ir valgių norėsis šiek tiek kitokių nei šiltuoju (ir niūriuoju) metų laiku. 

Granola yra tas daiktas, su kuriuo aš nesiskiriu tada, kai šilta ir kai aplink daug vaisių:) Su granola aš paprastai draugauju ir kai keliauju po šiltesnes šalis. Net kai keliauju darbo reikalas, visada pusryčiams valgau pilnutėlį dubenį jogurto su vaisiais (papajom, ananasais, mangais – priklausomai nuo sezono ir šalies, kurioje esu) ir aišku, su  traškutėle granola! Man visada granola asocijuojasi su poilsiu, saule, atostogomis, vasara… 

Pasigaminti granolą yra užduotis pirmokui:) Nepirkit jos parduotuvėje, ji ne tik baisiai brangi, bet paprastai būna dar ir saldi iki nesveikumo, pridėta dažniausiai to, ko jūs nelabai norit ar mėgstat… Pasigaminkit granolos patys, kiekvienąkart galite vis kitokią ją turėti. Maniškė stovi tokiuose stikliniuose induose, ir aš net jei ne su jogurtu, tai ant avižinių dribsnių košės rytais užsibarstau (neskaitant jau pasmaguriavimų kai einu pro šalė ir norisi kažko va tą minutę skanaus ir traškaus:)). Beje, ši,- išvis be pridetinio cukraus!!

O dar jei pasigaminote rabarbarų uogienės, tai viskas, jūs neturite kitos išeities, tik imtis naminės granolos gaminimo, nes jogurto+rabarbarų uogienės+granolos kombinacija yra geriausia, kas jums gali šiomis dienomis nutikti!!

Granola, pilna traškumo ir skonio, idealiems pusryčiams
Granola su tahini (sezamų pasta), džiovintais vaisiais ir riešutais
Vasariškiems greitiems, sveikiems ir gardiems pusryčiams – naminė granola
Print Recipe
Granola su tahini ir riešutais
Geriausias man žinomas pusryčių maistas, kurio galima prisigaminti iš anksto. Be pridėtinio cukraus.
Paruošimo laikas 10 min
Cook Time 30 min
Porcijų skaičius
stiklinės
Ingredientai
Paruošimo laikas 10 min
Cook Time 30 min
Porcijų skaičius
stiklinės
Ingredientai
Instrukcijos
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 160C. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi.
  2. Suberkite visus birius ingredientus, įskaitant rieešutus (tik nedėkite džiovintų vaisių), į didesnį dubenį ir simaišykite. Supilkite į nedidelį puodą tahini, medų, kokosų aliejų ir vandenį, ir užkaiskite. Maišykite kaitindami kol masė suskystės, visi ingredientai susjungs (nereikia, kad užvirtų), tada įpilkite vanilę ir nukelkite nuo ugnies.
  3. Supilkite šį tahini ir medaus mišinį ant birių ingredientų mišinio, šaukštu sumaišykite, o tada rankomis (patikėkit, tikrai ramkom geriausia sumaišysit:)) permaišykite viską labai gerai, kad tikrai kiekvienas ingredientas būtų padengtas skystu mišiniu.
  4. Išberkite paruoštą masę ant paruoštis skardos, pakedenkite, paskirstykite vienodai po visą skardos plotą, ir kepkite apie 25-30 min., kepimo metu kokius du kartus permaišykite visą masę, kad keptų vienodai, tolygiai. Iškepusią granolą pilnai atvėsinkite, tada sumaišykite su džiovintais vaisiais. Laikykite sandariai uždarytame inde.
Pastabos

Recepto šaltinis - Bibby's kitchen. 

  1. Nida:

    Violeta, labai smagu girdėt, kad mes turim panašius skonius:) Mano namuose tas pats – jei nėra ant stalo indelio šios granolos, tai jau badas:)

  2. Violeta:

    Ruošiu, jau kelintą kartą, negaliu atsivalgyt. Tinka visur, bet labiausiai, kainorisi deserto. Ačiū už tobulą receptą .

  3. Nida:

    Ach kaip apmaudu….. Bet galiu nuraminti, daugeliui (mane įskaitant pirmoje vietoje!!) sunkiausia yra atidžiai perskaityti visą receptą… 🙂

  4. DG:

    Žioplas padaras: į sausą masę įmaišiau džiovintas uogas:-(. Tai vadinasi improvizacija tik ne ta, už kurią plojama. Dar kartą pamoka – susikaupti skaitant!

  5. Nida:

    Žinoma, geriau be luobelės (nors kartumo man nesijaučia, naudojau ekologiškus riešutus, gal dėl to?). Aš nežinau kto būdo kaip luobelę nulupti bei riešutus pakepinant, tada ji gana lengvai atsilupa. Bet oabijojau, kad gaminant granolą jau būtų perkepę. Neturėjau neluptų, jei jų rastumėte – žinoma naudikit luptus. Ir estetiškiau, ir gal skaniau? Nežinau:)

  6. Anonimas:

    Sakykit, o lazdyno riesutai neturi buti be luobeles? Kiek esu dariusi granola (pagal kitus receptus, zinoma), tiek dedama nevalyta lazdyna pasigailiu,nes buna kartu butent nuo jos. Bet gal sikart cia viskas tvarkoje?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.