Pastarąsias dienas laiką leidžiu dideliame strese: įsibėgėjo egzaminų sesija. Seniai pamirštas jaudulys, smegenys iki viršaus prikimštos informacija, ir žymiai lėčiau nei jaunystėje įsisavinamos žinios… Be to, naktimis sapnuojami košmarai su statistikos formulėmis…  Ech, viskam savas laikas: intensyviam mokymuisi – iki trisdešimties. Bet trauktis neketinu, todėl visomis jėgomis judu ryžtingai į priekį!:)

Jei išlaikysiu statistikos egzaminą, savo grupiokams pagaminsiu vakarienę. Tokį pažadą daviau tiems, su kuriais iki išnaktų darėm eilinį namų darbą.

O kai laikas užimtas prie knygų, maisto ruošimui laiko lieka nedaug. Bet sotus nuo knygų taip pat nebūsi:) Todėl jums pristatau paprastą, greitą ir sveiką patiekalą – graikiškas salotas. Graikiškos salotos pačioje Graikijoje vadinamos kaimiškomis. Mūsuose toks terminas turbūt apibūdintų baltąją mišrainę?:) Bičiuliai, prisiminkite vasarą, ir pasipildykite lėkštes žaliais vitaminais!

Kas man labiausiai patinka Graikiškose salotose, kad čia nereikia ilgai smulkinti daržovių. Kretoje, pavyzdžiui, paprikų ir pomidorų gabalai tokie, kad netelpa į vieną kąsnį! Aš renkuosi vidutinį dydį, nes man taip skaniausia ir patogiausia.

Supjaustykite salotų lapus, šviežią agurką, pomidorą, papriką gabalėliais. Sumaišykite lėkštėje. Pabarstykite kapotomis petražolėmis, raudonojo saldaus svogūno žiedais, juodomis ir žaliomis alyvuogėmis (puiku, jei turite graikiškų, didelių). Lietuvoje kažkodėl feta sūris į šias salotas taip pat susmulkinamas. Bet man labiau patinka graikiškas tradicinis salotų pateikimo būdas: fetos gabalas tiesiog uždedamas ant salotų viršaus. Su kiekvienu kąsniu fetos atsipjauni tiek, kiek norisi. Beliko tik pasigardinti grūstais juodaisiais pipirais ir užpilti skaidriu extra virgin alyvų aliejumi.

Jūsų sveikiausi pasaulyje pietūs paruošti! Skanaus 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.