Galite keiksnoti tuos karščius, bet aš nuo jų kaifuoju!! Man tokia vasara dar ir kaip patinka!! Saulė kas rytą, ilgos dienos, šilti vakarai, saldžiausios uogos, pilna veiklos gryname ore…. Pasaka! Vasarą man net nesinori niekur keliauti, nes kažin ar rasčiau ką nors geresnio nei čia! 

Tačiau šie saulėti lietuviški orai vis labiau ima panašėti į pietinių šalių klimatą. O tai tik dar vienas pliusas, mat mes galime be jokio vargo “atsidurti” kokiame nors Viduržemio jūros regiono kampelyje, ten fiziškai net nekeliaudami: pakaks tik pasigaminti keletą patiekalų, būdingų vieno ar kito regiono virtuvei:) Geriausios emocijos – garantuotos. Tad šįkart kviečiu jus į nuostabiąją Graikiją. 

Įvairius mėsos vėrinukus savo kulinariniame repertuare turi kiekvienos šalies virtuvė! Jie tik skirtingai vadinasi, kiek skirtingai marinuojami, bet esmė yra ta pati: jie skirti mėgautis griliaus dūmu ir draugų kompaniija! Tad jei jau išmėginote tradicinius šašlykus, jei pamėginote kažką egzotiškesnio, laikas persikelti į Graikiją ir pasgaminti souvlaki – vištienos vertinukų. Geriausia vertinukams rinkitės vištienos blauzdelių arba krūtinėlių mėsą (arba pamaišykite ir tokios ir tokios). 

Vištienos souvlaki marinuokite likus mažiausiai 2 valandoms iki kepimo, arba geriausia – iš vakaro
Kepant kamado tipo grilyje, vištiena išliks nepaprastai sultinga, bet kartu turės malonų dūmo aromatą.
Patiekite vištienos souvlaki su tzatdziki padažu ir mėgstamais priedais

Vištienos souvlaki

6-8 porc.

  • 1kg vištienos krūtinėlių, supjaustytų apie 2-3cm dydžio gabaliukais

Marinatui:

  • 10 česnako skiltelių, susmulkintų arba sutrintų
  •  2 šaukštai džiovintų raudonėlių
  •  1 šaukštelis džiovintų rozmarinų
  •  1 šaukštelis saldžiosios paprikos
  •  3/4 šaukštelio rupios druskos
  •  1/2 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
  •  ¼ stiklinės (60ml) alyvuogių aliejaus
  •  ¼ stiklinės (60ml) sauso baltojo vyno
  •  1 citrinos sultys

Visus marinatui skirtus ingredientus sumaišykite. Vištienos gabalėlius sudėkite į dubenį ir užpilkite marinatu. Sumaišykite, kad kiekvienas gabalėlis pasidengtų skysčiu. Palikite pasimarinuoti geriausia per naktį šaldytuve (arba bent 2 valandas kambario temperatūroje) .

Jei vištienos souvlaki versite ant medinių iešmelių, juos maždaug pusvalandį palaikykite pamerkę į šaltą vandenį.

Suverkite vištienos gabalėlius ant iešmelių, prispausdami vieną paukštienos gabalėlį prie kito. Įkurkite grilių, aliejumi patepkite groteles. Kepkite souvlaki iš visų pusių, vis patepdami marinatu, kol vištiena bus pilnai iškepusi.

Jei vištienos iešmelius kepsite Big Green Egg grilyje, kepkite ant tiesioginės ugnies, be konvEGGtoriaus, grilį įkaitinkite iki 180-200C. 

Patiekite su tzatziki padažu, keptomis bulvytėmis. graikiškomis salotomis, keptais baklažanais, ir kitais mėgstamais priedais.

Šis receptas buvo ruoštas žurnalo Betos virtuvė vasaros numeriui

Komentarų apie "Graikiški vištienos souvlaki (šašlykai)": 3

  1. Nida:

    Jonai – kol iškepa! Vištienai ilgai nereikia, bet ji turi būti iki galo iškepusi (skirtingai nei kokie steikai). Prapjaukite vieną gabalėlį ir matysite, ar jau mėsa iškepusi. Laikas priklausys nuo to, kokio didumo gabalėliais supjaustysite mėsą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.