Kai prie pusryčių stalo sėdi vidurdienį, su avižinių dribsnių košele geriau neprasidėti. Patiekalas turi atitikti paros metą ir, žinoma, alkanumo lygį. Man patinka amerikietiškas terminas “brunch” – tarpinis variantas tarp breakfast (pusryčiai) ir lunch (pietūs), kuris dažniausiai aktualiu tampa tingiais savaitgaliais.

Mūsų savaitgalių rytai dažniausiai skirti sportui. Kadangi šiandien iš lovos išvertė kažkur apatiniame aukšte gręžiama siena (kaip vėliau išsiaiškinau, kaimynai sumanė išsikirsti papildomą langą arba angą kondicionieriui), neliko nieko kitko, kaip susipakuoti teniso raketes ir dumti į kortus, kad išbandyti organizmo pajėgumą judėti prie +32 laipsnių. Tad grįžus po treniruotės ir pasimurkdžius šiltoje tarsi arbata jūroje, teko pasigaminti ką nors stipresnio nei darbo dieną.

Dviems asmenims fritatai reikės:

5-6 kiaušinių (aš naudoju tik du trynius, bet galima naudoti ir visus)

sauja šviežių petražolių, sukapotų

1 citrinos nutarkuota žievelė

Šaukštas citrinos sulčių

Šaukštas tarkuoto parmezano sūrio (ar kokio kito tarkuoto kieto sūrio)

200g šviežių arba šaldytų krevečių, nuluptų

gabalėlis sviesto

alyvų aliejaus

Pusė šviežio raudonojo čili pipiro arba žiupsnelis džiovintų aitriųjų paprikų

Druskos, pipirų

Įkaitinam orkaitę iki 200C. Dubenyje lengvai suplakam kiaušinius, įberiam druską, pipirus, citrinos žievelę, citrinos sultis, sūrį. Krevetes supjaustome gabaliukais, paliekant trečdalį nepjaustytų. Visas krevetes sumaišom su kiaušinių plakiniu. Įmaišome kapotas petražoles – kuo daugiau, tuo geriau.

Keptuvėje, tinkamoje kepti orkaitėje, įkaitinam gabaliuką sviesto, įpilam aliejaus, supilam fritatos masę. Pakepinam minutę kitą ir kišam keptuvę į orkaitę. Per 5-7 minutes fritata turėtų būti pageltusi, tik neperkepam, nes išsausės.

Ištraukiam iš orkaitės, apverčiam keptuvę kad fritata įkristų į lėkštę. Skanu su bet kokiomis daržovėmis – šviežiomis arba marinuotomis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.