Žinot ką aš pastebėjau? Žmonės mano blog’e labai dažnai ieško midijų receptų. Greičiausiai todėl, kad midijos yra super greitai ir paprastai paruošiamos, jas mėgsta daugelis, ir daug kam midijų vakarienė yra tiesiog proga nedidelei šventei!

Didžiausia “bėda” su tom midijom, kad reikia labai užtaikyti, kad jų šviežių nusipirktum. Aš kažkaip iki šiol nė nesvarsčiau šaldytų midijų opcijos, kol neužtikau FishWish asortimente šių ekologiškų ir jau apvirtų! Jau turbūt žinot, kad aš esu pakuočių maniakė, ir man jei graži pakuotė, tai aš bet ką į pirkinių krepšelį įsidėsiu:) Ši, beje, – nepriekaištinga, tokia kokios tikiuosi pirkdama kokybišką produktą!

Bet ne apie pakuotes šįkart, o apie midijas. Nežinau kodėl šaldytas atradau tik dabar – juk taip patogu visada midijų turėti po ranka (šaldiklyje), prieš šaldant kriauklės pasterizuojamos (apverdamos savo sultyse), jų skonis ir kokybė net ir pralenkia šviežių! Tokias pakanka tik pašildyti, ir vakarienė jau paruošta… 

Ir receptą vakarienei pasirinkau kiek kitojį nei įprasta prancūziška ar itališka klasika – midijas šįkart gaminau įkvėpta Azijos! Su kokosų pienu, su laimų sultimis, kvepiančias Tailandu, labai tinkančias vasariškai vakarienei. Išbandykite ir jūs, tai vienas tų patiekalų, kurį ruošdami užtruksite trumpiau nei namiškiai susirnks prie stalo:) 

P.S. jokiais būdais neišpilkite skysčio, esančio šaldytų midijų pakelyje – tai pačių kriauklių sultys, kuriose jos virė. Tik turėkite omeny, kad skystis ganėtinai sūrus, tad nepersūdykite padažo 🙂 

Štai taip turi atrodyti tobula ekologiškų produktų pakuotė
Max 10 minučių – tiek jums prireiks paruošti šias midijas kokosų ir laimų padaže
Print Recipe
Midijos kokosų ir laimų padaže
Midijos ir Tailando skoniais alsuojantis padažas.
Course Main Dish
Raktažodis jūros gėrybės
Pasiruošimas 10 min
Laikas 10 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Course Main Dish
Raktažodis jūros gėrybės
Pasiruošimas 10 min
Laikas 10 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Procesas
  1. Dideliame puode arba wok'e įkaitinkite aliejų ir pamažu apkepinkite svogūnus. Kai jie suminkštės, sudėkite česnakus ir dar minutę apkepinkite. Supilkite kokosų grietinėlę, įberkite cukraus, įpilkite žuvų padažo ir užvirinkite.
  2. Suverskite moliuskus kartu su skysčiu**, pakaitinkite kol moliuskai pilnai sušils apie 2-3 minutes. Paragaukite, ar netrūksta saldumo/rūgštumo/sūrumo (jei trūksta sūrumo pašlakstykite dar šlakeliu žuvų padažo). Pabarstykite kalendromis ir patiekite su paskrudinta balta duona.
Pastabos

*Jei norite, kad aitrumo būtų mažiau, pašalkinkite čili pipiro sėklas ir membranas. Jei norite aštriau, dėkite su sėklomis

**aš naudojau šaldytus moliuskus, kurie jau apvirti, ir pakelyje esantis skystis pasūdytas. Tačiau jei naudosite šviežius moliuskus, į padažą įpilkite dar apie ½ stiklinės vandens, ir pakoreguokite sūrumo/saldumo/rūgštumo balansą atitinkamai. 

 

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Fish Wish #reklama

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.