Antradienis – vištienos diena! Žinau, kad Lietuvą kamuoja šalčiai ir panosėj kabantys debesys. O Izraelį jau kamuoja karščiai. Kai savaitgalį išbėgau rytiniam pabėgiojimui, tai maniau, kad neparbėgsiu. Kai 8 val ryto spigina visi +35C, tai nereikia dvejot ir reikia sukti į kondicionuojamą sporto salę ir rinktis bėgimo takelį. Štai todėl, kaip visi žinom, sportuojantiems žmonėms reikia baltymų, o jų daugiausia – liesoje vištienos krūtinėlėje.

dziovintomis slyvomis idaryta vistienos krutinele

Šįkart pasirinkau įdarytos krūtinėlės variantą, nes kiek pabodo ta paprastoji, kurią valgom su žaliom salotom. Į vidų galima dėti daug ką – pelėsinį sūrį, špinatus, džiovintus abrikosus arba slyvas, keptas paprikas, riešutus… Visiška laisvė rinktis! Jei įdarą darot su sūriu, jis kepant išsilydys, ir tokiu būdu “suriš” viduje esantį įdarą. Tuo tarpu jei įdarą darote sausą, būtinai įmuškite kiaušinį ir dar įmaišykite truputį džiūvėsių, kad viskas gražiai ir tolygiai sukeptų.

Sakyčiau, patiekalas gavosi labiau šventiškas savaitgalinis, nors pagaminti jį tikrai ilgai neužtruksite ir paprastą darbo dienos vakarą. Geriausia suktinukus susisukite iš vakaro, kad jie dar šaldytuve truputį pasimarinuotų.

Idaryta vistienos krutinele

 

vistienos suktinukas su dziovintomis slyvomis

Džiovintomis slyvomis įdarytos vištienos krūtinėlės
Porcijos 4
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 2 didelės vištienos krūtinėlės, įpjautos "drugeliu" (kad gautųsi kuo didesnis plotas)
  2. Druskos, juodųjų pipirų
  3. 2 šaukštai aliejaus apkelimui
Įdaras
  1. 20 džiovintų slyvų be kauliukų, stambiai sukapotų
  2. 1 šaukštelis šviežių sukapotų petražolių
  3. 1 šaukštas šviežių citrinos sulčių
  4. 1 šaukštelis nutarkuotos citrinos žievelės
  5. 4 šaukštai džiūvėsėlių
  6. 1 kiaušinis, suplaktas
  7. Druskos, pipirų
Instrukcijos
  1. Vištienos krūtinėles išmuškite taip, kad būtų maždaug 1/2cm storumo. Pabarstykite druska, pipirais.
Pasiruoškite įdarą
  1. džiovintas slyvas sumaišykite su petražolėmis, citrinos sultimis, citrinos žievele, džiūvėsiais ir plaktu kiaušiniu. Pagardinkite druska ir pipirais.
  2. Kiekvienos krūtinėlės viduryje šaukštu dėkite po 1/4 dalį įdaro. Susukite tampriai krūtinėles, dantų krapštukais susmeikite kraštus taipl kad neišsivyniotų. Suvyniokite suktinukus į maistinę plėvelę ir įėkite į šaldytuvą valandai (geriausia palikit pernakt, kad pasimarinuotų).
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 180C.
  4. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Apkepinkite suktinukus iš visų pusių po maždaug 2 min., kol gražiai paruduos. Sudėkite į kepimo indą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 20-25min.
  5. Prieš patiekiant ištraukite medinius dantų krapštukus. Supjaustykite riekelėmis ir patiekite su virtomis daržovėmis.
  6. Galite ir su mano mėgiamu Būga's aviečių ir čili padažiuku:)
Nidos receptai https://www.nidosreceptai.lt/

  1. Nida:

    Indre, slyvos slyvoms nelygu… Jei perdžiūvę, tikrai verta pamirkyti (nepakenks). Bet būna tokių minkštučių, kad mirkyti nebūtina. Tai nežinau net ką patart… Kepant suminkštės tikrai, tai tikiuosi, kad jūsiškės pernelyg kietos nebuvo (jei ir nepamirkėt).

  2. Indrė:

    Nida, o slyvos prieš tai pamirkytos?!?! Dabar gaminu – kažko įtartinai sausokas įdaras nepaisant kiaušinio ir citrinos sulčių… slyvos nebuvo perdžiūvę, tokios atseit kokybiškesnės, minkštesnės.

  3. Nida:

    Dovile, aš, aišku, menka patarėja:) Sako, kad Norfose jų didžiausias pasirinkimas. Gaila, aišku, kad nėra visos gamos, kiek suprantu jie turi net keletą įvairių padažų savo linijoj.

  4. Dovilė:

    …susuktą gaminau 😉 Kažko mano postas anksčiau laiko nusipostino.

  5. Dovilė:

    Nerandu to Bugos padažo. Vienam IKI mačiau, bet ten buvo maži buteliukai prie egzotinių, rytietiškų skanėstų skyriaus, bet ne tokie, kokie buvo parodyti;-(
    Aš šiandien ryte prieš darbą tokią vištą susukt

  6. Nida:

    Skaitytoja, į sveikatą:) Su tais įdarais tai galima varijuot iki išprotėjimo. Deja, šiame blog’e nėra receptų su grybais, mat aš jų nė į burną neimu:) Vargšas mano vyras kenčia… 😉

  7. Skaitytoja:

    Aciu uz priminima 🙂 Vakarienei jau laukia suktinukai su pakepintais baravykais bei brie suriu.

  8. Nida:

    Taip taip, Dovile, aš ir pati apie jį buvau visiškai užmiršusi!! O džiovinti pomidorai iš tikrųjų turi picos prieskonį!! Tavo dukra teisi, aš niekaip nebūčiau suvedusi galų…:)

  9. Dovilė:

    Man labai patinka įdaryta vištienos krūtinėlė. Ačiū, kad priminei šį receptą. Aš dažniausiai įdarau saulėje džiovintais pomidorais ir sūriu ir šis patiekalas mano dukrai kažkodėl primena picą ir todėl mielai valgo.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.