Savaigalis prabėgo besiruošiant didelei vakarienei, į kurią buvom pasikvietę 12 svečių. Kaip visuomet, pats maloniausias darbas – planuoti valgiaraštį, bandyti naujus patiekalus, su nerimo gaidele laukti, ar viskas pasisekė, ar skanu. Laimė, kad mūsų svečiai paklusnūs ir laikėsi nurodymo ateiti alkaniems: jų laukė dviženklis skaičius patiekalų:) Visi tie patiekalai pamažu atsiras ir šiame blog’e (kai kurie jau jame yra).

Balius baliumi. Nemažiau svarbus momentas – tai kitas rytas. „Kitas” visomis prasmėmis: kartais prastoka sveikata, kartais dideliu nuovargiu, kartais apetito stoka, o dažniausiai – didžiuliu to apetito antplūdžiu ir tingėjimu ką nors ypatingo gaminti. Dar vienas „kito” ryto bruožas – tai maisto likučiai. Juk neišeina viską suplanuoti taip, kad šaldytuvas litų tuštutėlis. Šitaip būtų nesvetinga ir neįdomu (ypač ant rytojaus) 🙂

Todėl turiu jums „kito” ryto pasiūlymą – gardų, seną kaip pasaulis patiekalą, nereikalaujantį nei daug laiko, nei pastangų, ypač tinkantį „sulėtėjus apsisukimams” 🙂 Tai duonos pudingas (juk greičiausiai duonos pripjaustėte daugiau, nei prireikė :)).

Duonos pudingas su džiovintomis spanguolėmis

8 riekelės baltos duonos arba batono (geriausiai kelių dienų senumo, padžiūvusios) – apie 250g

1/2 puodelio džiovintų spanguolių

3 dideli kiaušiniai

1/2 puodelio cukraus

žiupsnelis druskos

1 šaukštelis vanilijos ekstrakto

šviežiai tarkuoto muškato riešuto

2 puodeliai (500ml) pieno

Įkaitiname orkaitę iki 180C.

Lengvai ištepame sviestu kepimo indą. Duonos riekeles supjaustome maždaug 1,5 cm kubeliais. Sudedame į kepimo indą. Pabarstome džiovintomis spanguolėmis.

Kitame inde suplakame kiaušinius, sumaišome su pienu, cukrumi, druska, vanilija, muštkatu.

Užpilame plakinį ant duonos ir palaikome apie 15-20 Minučių, kad duona susigertų kiaušinio ir pieno mišiniu (jei nepalaikysit, atsitiks taip kaip man – visa duona išplauks į paviršių:) Nieko baisaus, aišku, bet verta palaukti). Karts nuo karto pamaišom, panardinam duonos gabalėlius.

Kepimo indą su paruoštu pudingu įstatome į skardą, pripildytą vandens: vandens turi būti tiek, kad apsemtų pusę indo su pudingu sienelių aukščio. Kad indas su pudingu neslidinėtų ir išimant iš orkaitės nenusiplikintumėt, patartina apačioje, po pudingo indu patiesti virtuvinį rankšluostėlį. Dedame į orkaitę, kepame maždaug 40 minučių, arba kol peilis, įsmeigtas į pudingo vidurį, parodo, kad masė pilnai iškepusi.

Išėmus iš orkaitės palaikome keletą minučių, kol kiek atvės. Pateikiame karštą, arba kambario temperatūros, arba visiškai atvėsintą. Šventiniams pusryčiams duonos pudingą galima pateikti su plakta grietinėle arba su creme anglaise.

 

Komentarų apie "Duonos pudingas. „Kito” ryto pusryčiai": 6

  1. Dovilė:

    Šiandien nežinau ką gamint, tai bandau šį receptuką, tik kaip visad su pakeitimais pagal tai kas namuose yra;-)

  2. Nida:

    Grazus sutapimas, kad abikepem :)Si versija tikrai dietishka:) Kaip ir viskas, ka gaminu 🙂

  3. Ruta:

    Haahahahahaha geras kaip tik sita kepiau pries keleta dienu 😀 Nes Hugo brolis uzsiporase…. Tik pas mane buvo tonom sviesto ant kiekvienos riekes, nes tokie buvo nurodymai :] Bet pabandusiu ir toki! Ne taip skausminga bus valgyti..

  4. Nida:

    Dėkui, Kristina, už informacija. Dabar jau žinau tiksliai, kaip save įvardinti, kaip vegetarę, bet valgančią žuvį ir dar vištieną:)
    Smagu, kad vakarėlis patiko. Ne kartą dar pakartosime:)

    Egle, būtinai bus naujienų, tik kad šiandien užstrigo mano įėjimas į administravimo puslapį, tad nieko negaliu įkelti. Tikiuosi, problemos laikinos.

  5. Egle:

    woohoo! Laukiu naujų receptų bangos, ypač žuvies ir jūros gėrybių(kažkaip supratau, kad jų turėtų būti nemažai 🙂 )

  6. Kristina:

    Aciu uz vakar. NEREALIAI kaip visada. Va suradau, pescetarai – tai tie kurie valgo zuvis ir juros gerybes ir nevalgo mesos. O jeigu dar ir viestiena valgo – tai semivegetarai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *