Na nelabai pasisekė šiemet su tais orais… Po tokios šaltos vasaros tikėjausi atsigriebti bent rugsėjį, bet jis nieko gero nežada… O kai nežada nieko orai, tai be sąžinės graužaties laiką galima ramiai leisti virtuvėje:)

Ypač kai daržovės pačios šviežiausios, pačios maldauja papulti į lėkštę… Man viena tokių daržovių, be kurios ilgai neišgyvenčiau, yra burokėlis! Visokiom formom, visokiais būdais pagamintas man jis skanus- nuo sriubų, salotų iki garnyrų ir užkandžių. Kaip gerai, kad burokėliai ramiai sau stovi rūsiuose visą žiemą, tai apie juos dar kalbėsim ir kalbėsim, kai orai pereis į kitą (dar blogesnį) etapą:) 

Bet jei jūs jau pasiilgote burokėlių (ir kaip jų nepasiilgsi, kai už lango tokia rudeniška dargana), ir jei norite praturtinti stalą ne vien naujais skoniais, bet ir neįprastomis spalvomis, štai šis humusas tikrai neliks nepastebėtas! Sveikas, lengvas, nesunkiai paruošiamas: toks ir turi būti šio rudens jūsų naujai atrastas patiekalas!

Ir spalva ir skonis – išskirtiniai
Pabarstykite fetos sūriu arba minkštu ožkos sūriu bei avinžirniais

Dūmo skonio burokėlių humusas

(apie 2.5 stiklinės)

  • 600g burokėlių, nuluptų ir supjaustytų gabalėliais
  • 1 šaukštas rūkytos paprikos
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus, plius dar šiek tiek patiekimui
  • 2 skiltelės česnako, nuluptos
  • Druskos, pipirų
  • 2 šaukštai šviežiai spaustų citrinų sulčių
  • 400g  indelis konservuotų avinžirnių (nupilkite skystį ir nuskalaukite)
  • 30g minkšto ožkos sūrio arba fetos patiekimui
  • Mėgiama duona patiekimui

Įkaitinkite orkaitę iki 220C. Burokėlius sudėkite ant didelio lakšto aliuminio folijos, pabarstykite paprika, pašlakstykite aliejumi, suberkite susmulkintą česnaką, pabarstykite druska ir pipirais. Viską susukite į foliją ir pašaukite į orkaitę kepti 50 min. 

Šiek tiek atvėsinkite keptus burokėlius, tada sudėkite juos kartu su skysčiu, kuris atsirado kepant į blenderį, kartu suberkite avinžirnius (pasilikite saujelę papuošimui serviruojant), supilkite citrinų sultis, ir viską gerai susmulkinkite iki vientisos masės. Paragaukite, ar netrūksta druskos, pipirų. Patiekdami pašlakstykite aliejumi, pabarstykite sutrupintu sūriu, grūstais pipirais. 

Komentarų apie "Dūmo skonio burokėlių humusas": 3

  1. Pingback: Red velvet: burokėlių keksiukai – Nidos receptai

  2. Pingback: Keptų moliūgų humusas su kmynais – Nidos receptai

  3. Pingback: Karamelizuotų svogūnų duona: neminkyta! – Nidos receptai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.