Nuoširdžiausi sveikinimai visiems, sulaukusiems Šventų Kalėdų! Nė neklausiu, ar jos buvo sočios, ar skanios, ir ar dosnus šiemet buvo Sėnis… Kalėdos – tai metas, kai maisto, dovanų, gėrio, bendravimo ir džiaugsmo yra tiek, kad žmogus esi pakrautas pozityviomis emocijomis mažiausiai iki pat Velykų:) 

Mūsų Kalėdos buvo kaip įprasta – gausios tiek svečių skaičiumi, tiek patiekalų skaičiumi:) Tačiau tikrasis iššūkis ir tikrasis svečių skaičius, kuriam teko gaminti desertus, buvo antrą Kalėdų dieną, mat viename bičiulių vakarėlyje ėmiausi atsakingos funkcijos – pagaminti desertus 60-čiai baliauninkų! 

Jei ir jums teks vaišinti minią, keletas mano išbandytų receptų jums tikrai pravers. Daugumą gaminau iš dvigubos porcijos ingredientų, o ir pačiam darbui buvau pasilikusi vos pusdienį, kadangi maisto šviežumas man užvis svarbiausias. Tad teko suktis kaip vijurkui, norint prigaminti miniai penkų rūšių saldumynus! Tačiau viskas pavyko, šiek tiek streso buvo, bet viską apvainikavo tuščios lėkštės ir palaimingi veidai:) 

Tad patiekiu vieną iš gamintų desertų – mini varškės ir aguonų pyraglėlių – receptą. Kadangi mūsų parduotuvėse pagaliau atsirado nuostabaus dalyko – paruoštos konservuotos maltų aguonų masės (lenkiškos, vadinasi “Masa Makowa”), tai šis faktas paspartina gamybos procesą 100 kartų!

Beje, jei neturite galimybės nusipirkti paruoštos aguonų masės, ją galite pasigaminti patys!

Šis patiekalas - idealus pasirinkimas, kai reikia vaišinti minią: greitai pagaminamas, patogiai serviruojamas ir transportuojamas
Šis patiekalas – idealus pasirinkimas, kai reikia vaišinti minią: greitai pagaminamas, patogiai serviruojamas ir transportuojamas
Varškės pyragėlius puoškite sezoniniais vaisiais arba mėtų lapeliais
Varškės pyragėlius puoškite sezoniniais vaisiais arba mėtų lapeliais
Mini varškės ir aguonų pyragėliai
Porcijos 24
Greitai pagaminami, Kalėdomis kvepiantys mini varškės pyragėliai
Komentuoti
Spausdinti
Aguonų pagrindui
  1. 1 indelis (400g) paruoštos aguonų masės
  2. 1 šaukštelis kepimo miltelių
  3. 1/2 stiklinės maltų migdolų
  4. 1/2 stiklinės smulkintų graikiškų riešutų
  5. 1 kiaušinis
  6. 50g sutrupinto juodojo šokolado
Varškės masei
  1. 500g maltos varškės (aš naudojau President)
  2. 1 šaukštas krakmolo
  3. 1/2 indelio saldaus kondensuoto pieno
  4. 1 kiaušinis
  5. 1 šaukštas romo arba kokosų likerio, arba vanilės ekstrakto
Papuošimui
  1. šviežių vaisių, arba mėtos lapelių
Instrukcijos
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 175C. Formos, skirtos kepti mini keksiukams, ertmes išklokite popieriniais sijonėliais.
Pasigaminkite aguonų masės pagrindą
  1. Visus ingredientus sudėkite į dubenį ir viską gerai išmaišykite. Dėkite į kiekvieną paruoštą popierinį sijonėlį įdaro tiek, kad maždaug užimtų 1/3 visos formelės tūrio. Išlyginkite paviršių.
  2. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 15 minučių.
Kol pagrindas kepa, paruoškite varškės masę
  1. Dideliame dubenyje sumaišykite varškę su krakmolu, supilkite kondensuotą pieną, įmuškite kiaušinį, įpilkite romo (arba kitokio prieskonio) ir gerai viską išsukite.
  2. Išimkite skardą su apkepusiu aguonų pagrindu (orkaitės neišjunkite), ir tuoj pat dėkite po šaukštą varškės masės, iki pat sijonėlių viršaus.
  3. Pašaukite atgal į orkaitę formą su keksiukais ir toliau kepkite dar 15 minučių. Po tiek laiko varškė sutvirtės, bus minkšta, bet ne žliugsinti.
  4. Išimkite iš orkaitės ir pilnai atvėsinkite. Šiuos pyragėlius galite pasigaminti iš anksto, laikykite šaldytuve.
  5. Prieš patiekdami papuoškite vaisiais arba mėtų lapeliais.
Nidos receptai https://www.nidosreceptai.lt/

  1. Nida:

    Agne, mačiau tos aguonų masės tikrai ir ne sezono metu. Bent jau Panoramos Rimi ji stovi šalia cukraus pudros, visokių priedų kepiniams, žele miltelių ir kt. panašių prekių. Tikrai kažkaip pagal intuiciją ne ten tos aguonų masės būčiau ieškojusi… Tiesa, nesu garantuota, kad visur taip pat prekės išdėstytos…

  2. Agnė:

    O prie kokių prekių būna aguonų masė prekybos centruose? Šiandien bandžiau ieškoti Rimi, bet nepavyko rasti. O gal čia labiau sezoninė žiemos prekė? Bet gi gal neturėtų būti?

  3. Nida:

    Sunku pasakyt… Cheesecake yra cheesecake, jis ne kaip koks pyragas, lengvai pakuojamas supjausčius. Labiau tinkamas įdėti į lėkštelę ir patiekti, nei gabentis kaip take away. Nebent kokioje kietoje dėžutėje. Aš visgi rekomenduočiau keksiukų formeles – gali būti standartinės, nebūtinai mini. Kepti tik reikės ilgiau. O ir transportuot labai lengva – popierėlyje, viskas laikosi standžiai…

  4. Ruta:

    Super atrodo ir skamba! O kaip laikosi paciu keksiuku forma isemus is formeles? As noreciau iskepti duonos formoje ir supjauscius patiekti kaip pusrycius ‘on-the-go’. Manai, laikytusi tokios riekeles?

  5. Pingback: Mielinės bandelės su aguonų įdaru

  6. Dovilė:

    Rasa, aš mačiau Masa Makowa Iki parduotuvėlėje (anksčiau Cento vadinosi), tai manau, kad daug kur turėtų būti.

  7. Nida:

    Rasa, aš pirkau Rimi – vienąkart Panoramos, kitąkart Hyper Rimi prie Senukų.

  8. Nida:

    Žinoma, kad galima!! Net ir didel4je apvalioje (nuimamais kraštais) torto formoje galima! Tada bus standartinis varškės pyragas. Abiem atvejais, vienok, reiktų padidinti kepimo laiką: standartinius keksiukus kepčiau pradžioje apie 20 min, ir supylus varškės masę – dar apie 20-25 min (patikrinkite šiek tiek pateliuskavę – jei masė sutvirtėjusi, tuomet jau iškepę). Aguonų masės pagrindo reiktų dėti apie 1/4-1/5 tūrio. Likusią dalį užpildyti varškės mase.

  9. MM:

    Atrodo labai graziai. Ar galima daryti standartinio dydzio keksiuku formelese?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.