Tai bus dar vienas receptas, patvirtinantis, kad desertai gali būti saldūs net be pridėtinio cukraus. Ir tai bus dar vienas desertas, kurio valgyti jums tikrai nedraus net griežčiausi dietų prievaizdai, nes jame nėra riebalų ir nė gramo glitimo. Ne todėl, kad glitimas yra koks nors vengtinas baubas, bet todėl kad skanūs dalykai pagaminami ir be miltų:)

Su šiuo receptu, kaip ir anksčiau pasidalintais šokoladiniais keksiukais su avietėmis, jungiuosi prie Kauno Endokrinologijos diagnostikos ir gydymo centro “Hormodernus” akcijos, skirtos cukrinio diabeto prevencijos mėnesiui pažymėti ir paskatinti mus visus pasirūpinti savo sveikata dar prieš atsirandant negalavimams:) O kaip gi kitaip ta savo sveikata geriau besirūpinti, jei ne pasirinkti maistą, kuris yra ne tik skanus, bet dar ir naudingas!:)

Desertas, kurio receptu šiandien dalinuosi, ir kuris, panašiai kaip tie šokolado keksiukai, pagaminamas be jokių pastangų ir buitinės technikos, tinkamas ne tik kaip skanėstas, bet ir kaip energijos suteikiantis užkandis. Visi mitybos specialistai tik ir kartoja, kaip svarbu į kasdienį racioną įtraukti kuo daugiau mineralų, naudingų aliejų, baltymų ir vitaminų. Tad štai jums lengviausias būdas viso to gauti: pora saujų sėklų, sauja riešutų, datulės, ir viskas, už ką jums padėkos jūsų pačių organizmai, paruošta! Beje, tokie batonėliai kuo geriausiai tinka tiems, kurie net karantino metu intensyviai sportuoja (pritrūkote minčių kokius pratimus daryti? Specialiai jums savo Instagram paskyroje išsaugojau namuose daromų treniruočių seriją:)) 

Beje, ar žinojote, kad moliūgo sėklos (jų tikrai gausu šiame saldžiame užkandyje) yra pats geriausias natūralus stresą mažinantis produktas nes turi daug magnio? Mums visiems šiais koronos laikais neprošal būtų šiek tiek to streso kiekius susimažinti:) Taigi – pasimatom virtuvėje!:) 

Datulės, sėklos ir riešutai – tokia šių sveikuoliškų batonėlių sudėtis
Traškus ir sveikas desertas iš datulių, sėklų ir riešutų
Tokį batonėlį paprasta įsidėti į darbą arba mokyklą
Print Recipe
Batonėliai su datulėmis, sėklomis ir riešutais
Sveikuoliški batonėliai su kalnu naudingų jūsų organizmui ingredientų, be pridėtinio cukraus
Prep Time 10 min
Cook Time 45 min
Servings
batonėlių
Ingredients
Prep Time 10 min
Cook Time 45 min
Servings
batonėlių
Ingredients
Instructions
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 160C. Išklokite kvadratinę kepimo skardą (20x20cm) pergamentiniu popieriumi.
  2. Dubenyje sumaišykite supjaustytas datules, riešutus, sėklas, įdėkite medaus, cinamoną, vanilę ir viską sumaišykite. Sudėkite šį mišinį į paruoštą skardą ir gerai sutrombuokite, suspauskite, kad viskas paviršius tolygiai užsipildytų, neliktų jokių ertmių ir iškilimų viršuje.
  3. Kepkite 45 minutes, arba kol visas kepinys apskrus. Išimkite iš orkaitės, pilnai atvėsinkite, tada supjaustykite norimo dydžio ir formos batonėliais. Laikykite uždarame inde (išliks švieži apie 10 dienų).
Recipe Notes

Recepto šaltinis - Donna Hay, Life in Balance

Komentarų apie "Datulių, riešutų ir sėklų batonėliai: be pridėtinio cukraus": 4

  1. Nida:

    Violeta, nenagrinėjau šio vanilės klausimo labai išsamiai. Namuose stengiuosi turėti geros kokybiškos vanilės pastos, nes man jo universaliausia (kai kurie receptai turi daugiau skysčio, kiti – daugiau riebalų, tai kiekvienam reiktų skirtingos konsistencijos, jei jau labai preciziškai žiūrėt). O kas dėl saldumo šio deserto – nustebsite koks jis saikingai saldus! Datules valgant vienas tikrai saldumas net per akis b4ga, bet tik ne šių keptų batonėlių.

  2. Violeta:

    O dar yra tokia burbono vanilės pasta. Kuo ši skiriasi ? Tiesiog įdomu tinkama šiam saldėsiui?
    Tik , Nida, saldumas turėtų būti ,, žvėriškas”-datulės ir vanilės pasta, kurioje virš 30 g cukrų.
    Dėkui

  3. Nida:

    Laura, vanilė yra viso labo prieskonis. Prieskonių maiste jūs galit nedėti apskritai arba vienus nemėgiamus keisti kitais, mėgiamais. Vanilė, kaip žinia, yra nepakeičiama, nes ji yra vanilė:) Tai jūsų atveju siūlau tiesiog nedėti nieko.

  4. Laura:

    Sveiki, kuo geriausiai galima būtų pakeisti vanilės pastą? Nesinori pirkti viso buteliuko dėl vieno šaukštelio, o daugiau nežinočiau kur naudoti 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.