Tel Avivą (turbūt iš Lietuvos :)) pasiekė didžiuliai karščiai. Tokiomis dienomis kaip ši – geriausia sėdėti namuose, atvėsintuose kondicionieriaus, ir žiūrėti pro langą į žydrame danguje plieskiančią saulę. O kai alkio kirminėlis ima kutenti pilvą, nelabai norisi apsipilti prakaitu gaminant ką nors įmantraus. Norisi kažko lengvo, spalvingo ir skanaus.

Išbandykite šias cukinijų užkandėles su mocarela, pomidorais ir bazilikais. Jas gamindami užtruksite ne ilgiau nei 20 minučių.

2 žmonėms:

2 nedidelių cukinijų

Rutulėlio mocarelos

2 pomidorų

saujelės baziliko lapų

šlakelio aliejaus

Įjunkite orkaitę, nustatykite 200C temperatūrą. Kol orkaitė kaista, kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi.

Cukinijas supjaustykite išilgomis juostelėmis maždaug 1 cm pločio. Suguldykite jas ant skardos, paviršių šiek tiek patepkite alyvų aliejumi. Dėkite į įkaitusią orkaitę 10 minučių.

Pomidorus perpjaukite pusiau, išimkite sėklas. Supjaustykite pomidorus mažais gabaliukais. Sukapokite smulkiai bazilikus. Supjaustykite mocarelą plonomis juostelėmis.

Išimkite apkeptas cukinijas, ant jų dėkite mocarelos juosteles, pabarstykite pomidorais, kapotais bazilikais ir kiškite į orkaitę dar maždaug 5-7 minutėms, kol sūris išsilydys.

Galite iškepusias užkandėles pabarstyti šviežiai grūstais pipirais, ir jei trūksta – druska.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.