Sekmadienis nebūtų sekmadieniu, jei ant stalo ryte negaruotų geltoni minkštučiai blynai:) Jei man reiktų išsirinkti patį pačiausią patiekalą, be kurio niekaip nesugebėčiau gyventi, be jokių abejonių tai būtų blynai. Dar nežinau kurie – lietiniai, varškėčiai, bulviniai, žemaičių ar dar kokie…  Bet tikrai tikrai blynai:)

cukiniju blyneliai

Cukinijų blyneliai mūsų šeimoj -tai tarsi savaitgalio talismanas. Juos kepu praktiškai kiekvieną sekmadienį. Me sturim savo savaitgalinius ritualus: paprastai sekmadienio rytais susikaunam teniso kortuose, o paskui skubam namo, nes abu su vyru be žodžių žinom, kad tuoj tuoj visi namai pakvips blynais (kartais “be žodžių” reiškia tai, kad po įnirtingo mačo mudu nesikalbam kurį laiką, nes tas, kuris pralaimėjo, turi susitvarkyti su savo emocijomis:)))

Šį rytą teniso mačo nebuvo, bet namai kvepėjo ypač gardžiai:) Cukinijomis, morkomis ir šviežiomis braškėmis. Kiekviename rudojo cukraus kristale skaisčiai atsispindėjo rytinės saulės spinduliai.

cukiniju ir morku blynai

Cukinijų ir morkų blyneliai su avižiniais dribsniais (2 asm)

3 nedidelės cukinijos (15-20cm)

1 vidutinė morka

2 kiaušiniai

3/4 puodelio miltų

1 šaukštelis kepimo miltelių

2-3 šaukštai avižinių dribsnių

1 šaukštelis rupios druskos

4 šaukšteliai cukraus

Aliejaus kepimui

Cukinijas sutarkuojame per burokinę tarką. Pabarstome druska* ir paliekame pastovėti keletą minučių, kol išsiskirs sultys. Atskirame inde sutarkuojame morkas (per burokinę tarką).

Kitame dubenyje suplakame kiaušinius su cukrumi. Suberiame tarkuotas morkas ir viską sumaišome.

Cukinijas nuspaudžiame marlės pagalba – sultys mums nebus reikalingos. Sausą tarkuotų cukinijų masę suberiame į dubenį kartu su kiaušinio plakiniu ir morkomis. Sumaišome.

Į masę sudedame likusius ingredientus – miltus, kepimo miltelius, avižas, ir viską gerai išsukame.

Kepame blynelius įkaitintame šlakelyje aliejaus iš abiejų pusių, kol paruduoja.

Pateikiame apibarstytus ruduoju cukrumi, arba su jogurtu ir mėgstamu džemu, arba su šviežiais vaisiais.

cukiniju ir morku blynai su aviziniais dribsniais

  1. Pingback: sveikesnis varškės apkepas

  2. Lijana:

    Labai skanu,puikus receptas,padaza dariau jogurta su grieine perpus.Aciu

  3. Nida:

    Evelina, puiki mintis! Tik pas mus Izraelyje tokiu miltu kazin ar yra:(

  4. Evelina:

    Dejau avizinius miltus vietoje paprastu (negaliu kvietiniu), labai skaniai gavosi 🙂

  5. Nida:

    Lilija, tikiu, kad tinka ir be cukraus, su pikantišku padažu! Niekuomet nebandžiau:) Smagu, kad eksperimentuojat:)

  6. Lilija:

    Ai kaip skaniai pavalgiau, Tavo blyneliu, tik truputi
    pakeičiauč nedėjau cukraus o pasidariau padaza grietine su česnakuč labai skanuš Ačiu!
    Lilija

  7. Nida:

    Ilona, bet gi tai pats paprasčiausias dalykas, kuris, kaip mano draugė mėgsta sakyti, “nieko nekainuoja”…:)

  8. Ilona:

    oi, Nida, kaip Jūs gražiai mokate džiaugtis ir kitiems dalinate gyvenimo džiaugsmą.

  9. Nida:

    🙂 Lina, juk svarbiausia – nuotaika, tiesa?:) Tuose rudojo cukraus kristaluose gali atsispindėti net ir džiaugsmingos kibirkštėlės iš akių:) Gražios, saulėtos dienos!

  10. Lina:

    Koks grazus pasakymas – Kiekviename rudojo cukraus kristale skaisčiai atsispindėjo rytinės saulės spinduliai. Noriu ir byneliu ir rudojo cukraus ir tos rytines saules terasoje:)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.