Vasara žavi tuo, kad čia susimaišo visų geriausių dalykų „sezonai”: juk sako, „dabar mėlynių sezonas, tai reikia prisivalgyti mėlynių”. Arba „prasidėjo braškių sezonas – ilgai netruks, verčiau valgykim pilna burna”. Tai be mėlynių ir braškių, dabar dar ir pats cukinijų sezonas:) Žinau, kad cukinijos tęsis dar ilgai, iki pat vėlyvo rudens, bet vasarą mano jos skaniausios – tokios jaunutės, su minkšta odele. Todėl skubėkim prisivalgyti ir cukinijų:) 

Šiandien laiko vakarienei ruošti daug nebuvo, tad pasiruošimui turėjau sugaišti tiek, kiek kaista orkaitė. O ji pas mane moderni, tad užtrunka keletą minučių… Bet daugiau ir nrprireikė: kol kepė svogūnai su bekonu, virtuvinis kombainas sutarkavo cukinijas. Tada beliko tik sumaišyti visus ingredientus tarpusavy, sukrėsti į kepimo skardą pabarstyti sūriu ir palaukti 40min., kol iškeps… Išgaravo apkepas greičiau nei tikėjausi – vos spėjau nufotografuoti. Jei būčiau palaukusi, kol atšals visiškai, nuotraukos būtų gražesnės. Na, bet šios – tikresnės:)

Atšalęs apkepas (jei tik jo liks) puikiai tiks įsidėti į darbą, ir užkąsti kai suims alkio priepuolis. 

Vienu žodžiu, skubėkit valgyti tų cukinijų:) 🙂

Cukinijų ir bekono apkepas
Cukinijų ir bekono apkepas
Paragavę negalėsite sustoti
Paragavę negalėsite sustoti
Cukinijų ir bekono apkepas
Porcijos 6
Minkštas, sultingas apkepas, skanus tiek karštas, tiek atvėsęs, kaip užkandis
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 1 šaukštas aliejaus
  2. 4 juostelės bekono, susmulkintos
  3. 1 svogūnas, smulkiai supjaustytas
  4. 2 skiltelės česnako, susmulkintos
  5. 500g jaunų cukinijų, sutarkuotų
  6. 200g feta sūrio, susmulkinto
  7. 200g varškės
  8. Smulkintų svogūno laiškų
  9. 5 kiaušiniai
  10. Druskos, pipirų
  11. 1 stiklinė miltų
  12. 1/2 stiklinės tarkuoto kietojo sūrio
Instrukcijos
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C.
  2. Didelėje keptuvėje šaukšte aliejaus apkepinkite bekoną, tada sudėkite svogūnus ir česnakus, apkepinkite kol suminkštės, truputį apskrus.
  3. Į didelį puodą sudėkite cukinijas, fetos sūrį, varškę, suberkite smulkintus svogūno laiškus, supilkite apkepintus svogūnus su bekonu, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, pipirų, suberkite miltus ir viską greitai sumaišykite. Išverskite masę į paruoštą kepimo skardą, apibarstykite tarkuotu sūriu ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 40-45min., kol viršus gražiai apskrus, ir apkepas bus iškepęs.
Adapted from The New Classics
Adapted from The New Classics
Nidos receptai https://nidosreceptai.lt/

Komentarų apie "Cukinijų, fetos ir bekono apkepas": 37

  1. Nida:

    Algirdai, neįsivaizduoju…. Nesu naudojusi tos gruzdintuvės, tai nelabai ką apie ją žinau….

  2. Pingback: Didelis cukinijų blynas keptas orkaitėje – Nidos receptai

  3. Nida:

    Labai geras klausimas, beje!! O atsakymas toks: jei cukinija šviežia, ir žievelė minkšta (patikrinkit su nagu – iškart bus aišku, ar pradursite žievelę, ar prireiks peilio, kad įdurti), tuomet būtinai tarkuokit su žievele! O jei cukinija jau peraugusi, arba nuskinta pastovėjusi ir žievelė gerokai sukietėjus, tada ją nulupkite, išimkite iš vidurio sėklas ir minkštą masę, kuri niekam kitam netinkama, ir likusią sultingą pusę sutarkuokite.

  4. Anonimas:

    Paskaičiau ir net seilės tįsta, labai noriu tokį rytoj iškepti, kaip tik turiu cukiniją 🙂 Tik mano klausimas turbūt pasirodys juokingas, bet… ar tarkuojate cukiniją su žievele, ar be jos?

  5. Rasa:

    Pritariu, Nida, kitą dieną net skaniau buvo. Aš ant keptuves pasišildžiau juostelėmis supjausčius, šiek tiek apkepė tai tikrai garuote išgaravo, lyg ir daugiau galėjo būt… 😀

  6. Nida:

    Rasa, sutinku, pyragas tikrai sotus. Didesnei kompanijai skirtas:) Aš kažkada kaimynų talkai iškepiau, tai oi oi kaip greitai išgaravo. Kepiau, beje, nekart, ir rytojaus dieną man visai skanus šaltas užkandis buvo pietums bėgime tarp darbų… 🙂

  7. Rasa:

    Įdomus pyragas, bet aš šito recepto daugiau nekartočiau. Gal maža porcija kaip užkandis būtų nieko, bet kaip vakarienės patiekalas tai man sunkokai lindo. Gal varškės kiek per daug, nežinau 🙂

  8. Nida:

    Laima, na kaip čia jums pasakius… Šiame kepinyje feta ir bekonas yra du pagrindiniai skonių generatoriai (cukinijos tik dėl masės:)), tad skonis bus kitoks…. Bet gal verta pabandyti, gal „kitoks” nebūtinai reiškia „prastesnis”?…

  9. Doville:

    Vakar vakarienei kepiau šį cukinijų apkepą, labai gardus gavosi ir visi valgytojai išgyrė. Ačiū už receptą.

  10. Pingback: Tarta su keptais burokėliais ir rūkyta lašiša

  11. Nida:

    Kaip keista, Lina…. Su cukinijomis rizika yra nebent tame, kad jos būna penelyg vandeningos. Tokiu atveju aš nuspaudžiu daug sulčių, nes jų kepant tikrai tiek nereikia… Bet kad konsistencija būtų tarsi neiškepusio, tai kažkaip neįsivaizduoju, kame bėda… Gaila, kad nesigavo kaip tikėjotės…

  12. Lina:

    Dievinu cukinijas. Isbandziau si apkepa, bet turiu pasakyti, kad kazkas man jame nesusigrojo. Toks vaizdas kaip neiskepusio, nors kepiau 210 laipsniu apie valanda. Visgi keistokas skonis. Keisciau miltus kuo nors kitu ir nedeciau varskes..

  13. Donata:

    Miela Nida, ar galima sita apkepa kepti stikliniame kepimo inde?

  14. Nida:

    Smagu girdėt, Edita:) Iškepkit dar jiems šokoladinį cukinijų pyragą – tada pamatysit, kaip valgomi patiekalai su cukinijom:)

  15. Edita K:

    Liuks receptas! Pirmą kartą šeima valgė patiekalą iš cukinijos ir gyrė. Ačiū!

  16. Jolanta:

    Siandien kepiau. Na ka galiu pasakyti…..tobulas. Labai Jums aciu!

  17. Odeta:

    Nida, išbandžiau, tik vietoj miltų naudojau ekologiškus nekepintus grikius. Gavosi tiesiog puikuma !

  18. Nida:

    Va va, Dovile… Kad tas sezonas negailestingas. Visko yra, visko norisi, ir nežinia kuo čia mėgautis:)

  19. Dovilė:

    Aš dabar ką tik po „sezoninės” vakarienės. Pirmiausiai valgiau sriubą su voveraitėmis. Bet vistiek dar kažko norėjosi, tai dar kepėm šviežias bulves su žalumynais ir valgėm su agurkais. O dabat atsidariau blogą, skaitau ir jau noriu cukinijų apkepo. Na, norams nėra galo:-)

  20. Nida:

    Man visi su cukinijom kepiniai skanūs… Blyneliai, pyragai, apkepai…

  21. Nida:

    Sėkmės, Simona! Su cukinijomis viskas kažkodėl labai skaniai gaunasi:))

  22. Simona:

    Dėkoju už paaiškinimus. Būtinai kepsiu, nes Jūsų česnakiniai cukinijų ir grikių paplotėliai – nuostabūs,

  23. Nida:

    Simona, čia aš taip mandrai šoninę pavadinau:)) Taip, Agnė teisi – šoninė arba lašinukai. Maniškiai labiau į lašinukus panašūs buvo. Puikus skonis gavosi viso apkepo dėl jų.

  24. Simona:

    Nida, atsiprašau už neišprusimą, tačiau, sakykite, kas yra tos bekono juostelės? Kur galima jų įsigyti?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *