Ką daryti, kaip išlaikyti vasarą su šitokiomis karštomis saulėtomis dienomis?? Mėgaujuosi šiltais vakarais terasoje, pusryčiauju gryname ore ir nenoriu, kad šis laikotarpis pasibaigtų. Taip, pastarųjų dienų karščiai koreguoja ir valgiaraštį, tačiau sutikčiau gyventi verčiau su pakoreguotu, nei slepiantis nuo darganų ir vėjų:)

Pastaruosius kelis vakarus paišdykavus su burgeriais ir grilio patiekalais, užsimaniau kažko vasariškai lengvo. Be to, praeitą savaitę dalyvavau labai įdomioje vakarienėje, kurios metu degustavome Šilutės rajone esančiame ūkyje užaugintos angus jautienos patiekalus (papasakosiu jums kada nors apie tą unikalų lietuviškos jautienos projektą…), o meniu šiai vakarienei Imperial restorane kūrė Jurga ir Paulius Jurkevičiai. Tad įkvėpta Italijos, įkvėpta gero paprasto greitai pagaminamo maisto idėjos, “pasidariau” truputį Italijos ir savo namuose:)

Crostini – paskrudintos baltos duonos riekelės, pagardintos pačiais įvairiausiais priedais – tai visų mėgstamas užkandis, tinkantis ir prie vyno taurės, ir užkandžiui lengviems pietums. Stebėtinai gera kombinacija yra ančiuvio ir mocarelos… Kaip ir du nelabai ką tarpusavy bendro turintys ingredientai, bet tik pamėginkite tokį užkandį pasigaminti, ir suprasite, kad jis turi kažką nepaprasto ir užkabinančio. Sako, kad tai mėgstamiausias crostini variantas italams.

Na o cukinijų bei bazilikų pagardas, kuriuo paskaniniau kitus crostini, yra apskritai universalus ir sakyčiau, labai jau lietuviškas! Jis tiks ir kaip garnyras, ir kaip padažas su pasta, ir kaip šiltos salotos… Cukinijų derlius dar tik prasideda, tad pirmyn ieškoti naujų atradimų:) 

Crostini – greitas ir gardus sezoninis itališkas užkandis
Crostini su ančiuviais ir mocarela bei su keptomis cukinijomis
Print Recipe
Crostini su cukinijomis ir bazilikais
Nustebsite, tačiau kepant cukinijas ilgai žemoje kaitroje, jos taps sapdžios, ir išlaikys savo struktūrą, išliks nesutežę. Šis cukinijų pagardas tiks ne tik česnakiniams crostini, bet taip pat bus ir puikus padažas pastai. Beliks tik užbarstyti mėgstamo sūrio (nuo rikotos iki parmezano).
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Italian
Raktažodis vegetariški, cukinijos
Paruošimo laikas 10 min
Cook Time 30 min
Porcijų skaičius
asm
Ingredientai
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Italian
Raktažodis vegetariški, cukinijos
Paruošimo laikas 10 min
Cook Time 30 min
Porcijų skaičius
asm
Ingredientai
Instrukcijos
  1. Į didelę keptuvę sudėkite supjaustytas cukinijas, svogūnus, bazilikus. Viską pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska. Užkaiskite ugnį ir kepinkite viską ant silpnos ugnies, kartkartėmis pamaišant, apie 25-30 min. Cukinijos turi būti minkštos, tačiau neištežę, turi išlaikyti savo formą. Dar kartą paragaukite ar netrūksta druskos ir nukelkite nuo ugnies, atvėsinkite.
  2. Per tą laiką, kol cukinijos kepa, įkaitinkite orkaitę (įjunkite viršutinio grilio funkciją). Ant kepimo skardos išdėliokite ciabatta riekeles, pašlakstykite aliejumi. Kepkite apie 2-3 minutes, tada apverskite kita puse ir dar kepkite tiek pat, arba kol gražiai apskrus. Išimkite iš orkaitės ir kelis kartus perbraukite česnako skiltele apskrudintas riekeles iš abiejų pusių (nepersistenkit, kad česnakas nenustelbtų skonio).
  3. Sudėkite cukinijas ant paskrudintų riekelių, pabarstykite baziliko ir mėtų lapeliais. Galite dar pašlakstyti aliejumi ir pabarstyti čili pipirų dribsniais.
Pastabos

*Jei cukinijos didesnės, perpjaukite jas pusiau išilgai ir išskobkite sėklas. Jei cukinijos jaunos, stangrios, sėklas ir vidurinę dalį galite palikti. 

Recepto šaltinis - Julia Busuttil Nishimura, Ostro

Print Recipe
Crostini su ančiuviais ir mocarela
Kažas šiame užkandyje yra nepakartojamo... Matyt paprastumas. Ir tobulai derantys skoniai bei tekstūros
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Italian
Paruošimo laikas 5 min
Cook Time 15 min
Porcijų skaičius
asm
Ingredientai
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Italian
Paruošimo laikas 5 min
Cook Time 15 min
Porcijų skaičius
asm
Ingredientai
Instrukcijos
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Išdėliokite bagetės riekeles ant kepimo skardos, patepkite trupučiu sviesto. Išdėliokite ant riekelių ančiuvių filė, ant jų dėkite po juostelę mocarelos. Kepkite 12-15 min., arba kol duona apskrus, o sūris pradės lydytis, bet nepatamsės. Šiek tiek atvėsinkite ir patiekite šiltus.
Pastabos

Recepto šaltinis - Julia Busuttil Nishimura, Ostro

Komentarų apie "Crostini su cukinijomis ir su ančiuviais bei mocarela": 2

  1. Nida:

    Egle, kaip faina:) Iš tiesų cukinijos čia gerai sueina:) Visai be raukymosi valgytojai vartoja 🙂

  2. Egle:

    Išbandėm, mano šeimyna prioritetą atidavė skrebučiui su cukinija, ančiuviai nelabai įtiko, bet labai smagus paįvairinimas, o man super būdas panaudoti cukinijas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.