Gaivus, nesaldus pyragas, kuriame įdaro daugiau nei tešlos:) Patiks rūgštesnių kepinių mėgėjams.
Gardūs batonėliai su riešutais, avižiniais dribsniais ir gaiviu rabarbarų džemu
Minkštas, purus iki negalėjimo, gaivus ir nesunkus, su malonia rabarbarų rūgštele. Klasika, kurios norisi turėti visada, bet kokiai progai, ir be progos.
Rainas keksas su besikeičiančiomis geltonomis ir žaliomis juostomis. Japoniška matcha arbata švelniai harmonizuoja saldumą ir suteikia ne tik gražų vaizdą, bet ir ypatingą skonį.
Čiobreliai, citrinos, aguonos – tobulai derantys skoniai ir aromatai, keksas tinka bet kokiam sezonui ir bet kokiai progai
Neseniai mano dukra uždavė paprastą klausimą – “kuo skiriasi keksas nuo pyrago?”. Minutėlę net suglumau, mėgindama sugalvoti atsakymą. Paaiškinau, kad pyragas yra platesnė sąvoka nei keksas, tačiau kadangi nebuvau visu 100% tikra, kad atsakiau teisingai, pasiknaisiojau interneto lobynuose, kaip keksą ir jo kilmę apibūdina žinovai. Pasirodo, keksas (kaip pyrago rūšis) yra kilusi Rytų Europoje, tačiau […]
Šių metų prieššventinis laikotarpis gavosi kitoks. Kaip niekada anksčiau, visi turime laiko terliotis virtuvėje iki begalybės! Nežinau kaip jūs, bet aš visada apie tai svajojau! Vienintelis minusas, kad tuo sukurtu gėriu nėra su kuo labai pasidalinti, kai gyveni dviese ir negali nieko į svečius pasikviesti…:) Todėl net neabejoju, kad šių metų Velykos mums visiems bus […]
Kai gyvenau Izraelyje, pamenu, kartą į svečius pasikvietėme bičiulius vakarienei. Maistą ruošiau aš pati. Kaip dera, iš anksto paklausiau, ar šie neturi kokių nors ypatingų apribojimų (labiau mintyje, žinoma, turėjau klausimą ar šie bičiuliai griežtai laikosi košerinių taisyklių). Moteris pranešė, jog ji nevalgo dalykų su glitimu. Mano pačios žinios dar tada (prieš beveik 10 metų) […]