Užgavėnės yra ta šventė, kurią galėčiau kartoti jei ne kasdien, tai savaitgaliais tikrai!!:) Sakykite ką norite, bet dar niekas neišrado geresnių pusryčių nei blynai!! Čirviniai, mieliniai, lietiniai, su obuoliais, įdaryti varške, saldūs ir pikantiški, su uogienėm, jogurtu, pabarstais… Visiems metams, visiems 54 savaitgaliams tikriausiai būtų galima sugalvoti vis kitokius blynus!!:) 

Bet kaip žinia, tenka gyvenime imtis ir tam tikrų kompromisų… Ypač tame amžiuje, kai jau negali šėlioti plačiais mostais, valgydamas ką nori, kiek nori ir kada nori, nes visvien kalorijų sudenginsi daugiau, nei jų suvartosi:) Juk prisimenam visi kaip būdavo vaikystėje (turiu omeny mūsų vaikystę su kiemo žaidimais, žiemos pramogomis gryname ore, bet ne šiuolaikinių vaikų vaikystę prilipus prie kurio nors namuose esančio įrenginio šviečiančio ekrano:)). 

Sako, per Užgavėnes reikia valgyti riebiai. Tai šįkart aš jums pasiūlysiu tą riebumą palikti tiems, kas gali sau tą leisti:) Mes, užuot saugant figūrą išvis atsisakę šventės simbolio – blynų – tiesiog juos išsikepkime sveikesnius, lengvesnius ir be jokių kompromisų skoniui!!:) Negana to, kadangi tešlą maišysite su kefyru, praturtinsite organizmą kalciu, vitaminu B12, gyvomis kultūromis ir kitais naudingais elementais! Čia sėklos, beje, čia tiesiog būtinos, nes jų traškėjimas valgant yra nepakartojamas!!:)

Lengvi ir purūs blyneliai: Užgavėnės gali būti ir sveikuoliškos! 🙂
Patiekite su jogurtu, medumi arba tuo, ką labiausiai mėgstate

Citrininiai blynai su kefyru ir chia sėklomis

4 asm. 

  • 4 kiaušiniai (tryniai atskirti nuo baltymų)
  • 1/2 stiklinės (60g) rudojo cukraus
  • žiupsnelis druskos
  • 1 ir 1/2 stiklinės (375ml) kefyro
  • 1 šaukštelis vanilės pastos
  • 2 šaukštai nutarkuotos ekologiškos citrinos žievelės
  • 1/4  stiklinės (50g) juodųjų čija sėklų
  • 1 ir 1/2 stiklinės (210g) viso grūdo speltų miltų
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • 1 šaukštas aliejaus (keptuvei patepti)
  • Patiekimui: graikiško jogurto, medaus, granolos ar kitų mėgstamų priedų

Į dubenį sudėkite kiaušinio trynius, cukrų, druską, kefyrą, vanilę, citrinos žievelę, chia sėklas, miltus ir kepimo miltelius, ir išsukite tešlą. Kiaušinių baltymus išplakite iki stangrių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą. Įkaitinkite didelę keptuvę nepridegančiu pagrindu ant vidutinės ugnies, patepkite dugną aliejumi, dėkite po kaupiną šaukštą tešlos ir kepkite iš abiejų pusių apie 3-4 minutes, arba kol blynai pilnai iškeps. Petiekite su jogurtu, medumi, pabarstę granola, pagardinę keliais lašais citrinos sulčių. 

Recepto šaltinis – Donna Hay. 

Komentarų apie "Citrininiai blynai su kefyru ir čia sėklomis": 6

  1. Indre:

    Labai skanūs blynai. Čija sėklos čia labai tinka. Ačiū už puikų receptą.

  2. Nida:

    Į sveikatą, Giedre, ir man buvo pravartu chia panaudoti, nes vis apie jas pamirštu 🙂

  3. Giedrė:

    Ačiū už puikų receptą ir už čijos reabilitavimą :)! Kažkaip buvo užsigulėjusi pas mane spintelėje, o čia labai tinka ir skanu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.