Jau kuris laikas aš turiu dvi nedideles tradicijas: pirmoji – kiekvieną ketvirtadienį nusipirkti cinamoninių bandelių Tymo turguje, kad bent kelias dienas prie kavos turėčiau po kąsnelį saikingai saldaus užkandžio. O antroji – kiekvieną savaitgalį iškepti pyragą. Arba bandeles. Arba kažką, kas užkvepintų namus jaukumu, ir būtų ko laukti:) Na ir būtų kuo pasidalinti su jumis, ištikimai skaitančiais šį mano blog’ą:) 

O kadangi šią savaitę, kaip ir visa Lietuva, neatsispyriau baravykų karštinei ir ketvirtadienį užuot stumdžiusis Tymo eilėse praleidau miške, tai cinamoninių bandelių namuose nebuvo. Bet tai juk ne bėda, nes tas bandeles juk galima išsikepti pačiai:) Todėl toks ir buvo mano šio savaitgalio saldusis projektas. Ir dar su nedideliu rudeniniu pagerinimu – slyvų įdaru bandelėse. 

Kviečiu išmėginti šį paprastą receptą. Juk patys žinote, kaip smagu tokią naminę bandelę nusinešti į darbą arba įdėti savo vaikui lauknešėlį pasigardžiavimui mokykloje:)

Dabar pats geriausias metas paskaninti cinamonines bandeles rudeninėmis slyvomis
Bandelės labai saikingai saldžios, todėl tikrai nepamaišys šiek tiek cukrinio glajaus…
Mielinės bandelės su cinamonu – vienas iš paprasčiausių kepinių
Ir vėl aukščiausi įvertinimai iš šeimos lūpų:)
Glajų tepkite ant šiek tiek šiltų bandelių
Print Recipe
Cinamoninės bandelės su slyvomis
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis kepiniai
Paruošimo laikas 30 min
Cook Time 20 min
Passive Time 2 val
Porcijų skaičius
vnt
Ingredientai
Įdarui
Glajui
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis kepiniai
Paruošimo laikas 30 min
Cook Time 20 min
Passive Time 2 val
Porcijų skaičius
vnt
Ingredientai
Įdarui
Glajui
Instrukcijos
  1. Dubenyje arba virtuvinio kombaino inde sumaišykite visus birius ingredientus: miltus, cukrų, druską, mieles. Įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, išsukite masę, pačioje pabaigoje supilkite tirpintą sviestą ir ilgokai minkykite, kol sviestas pilnai įsikorporuos į masę, ir tešla taps labai minkšta, elsatinga ir žvilganti.
  2. Paruoštą tešlą dubenyje uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje pakilti (mažiausiai valandą - pusantros), tešlos tūris turėtų padvigubėti.
  3. Kol tešla kyla, pasiruoškite slyvų įdarą: išimkite kauliukus ir supjaustykite slyvas stambesniais gabaliukais (jei naudojate lietuviškas tradicines slyvas, pakaks jas supjaustyti ketvirčiais). Apibarstykite krakmolu ir išmaišykite, kad visi gabaliukai juo pasidengtų. Atidėkite į šalį.
  4. Ant miltais pabarstyto darbastalio iškočiokite tešlą į maždaug 40x50cm stačiakampį.
  5. Įdarui skirtą sviestą teptuku ištepkite ant iškočiotos tešlos pagrindo. Rudąjį cukrų sumaišykite su cinamonu ir šiuo mišiniu tolygiai pabarstykite visą tešlos pagrindą, kurį tik ką patepėte sviestu. Tada ant viršaus tolygiai pabarstykite slyvas.
  6. Ilgosios tešlos kraštinės kraštą imkite vynioti, tol kol visą tešlą su įdaru suvyniosite į ilgą ritinį. Aštriu peiliu supjaustykite šį ritinį maždaug 3-3,5cm pločio juostelėmis (jums reikia padalinti į 12 lygių dalių).
  7. Dvi kepimo skardas išklokite pergamentiniu popieriumi. Ant kiekvienos skardos dėkite po 6 bandeles, palikdami didelius atstumus, kad bandelės kepdamos turėtų kur plėstis. Abi skardas padėkite šiltai, uždenkite švariais virtuviniais rankšluosčiais ir palikite pakilti dar kartą.
  8. Įkaitinkite orkaitę iki 180C (galite su apipūtimo funkcija). Kepkite bandeles apie 20 minučių, kol jos gražiai pagels. Kol bandelės dar šiek tiek šiltos, patepkite jas glajumi (sumaišykite cukraus pudrą su karštu vandeniu - tirštumą reguliuokite arba pridėdami daugiau pudros, arba įpildami truputį daugiau vandens).
Pastabos

Recepto šaltinis - Moje Wypieki. 

Komentarų apie "Cinamoninės bandelės su slyvomis": 4

  1. Nida:

    Jolanta, kaip įdomu ir man pasidarė, kodėl čia taip su spelta jums nepavyko… Na taip, speltų miltai, panašu, turi mažiau glitimo, bet tai svarbu kepant duoną, o šioms bandelėms didelės reikšmės neturėtų turėti. Žinoma, reikia dar atsižvelgti ir į tai, kad skirtingų miltų kiekius kartais reikia ir pasikoreguoti. Gal speltų rėikėjo daugiau, kad tešla tvirtesnė būtų? Aš, turiu pripažint, virtuvėje naidoju TIK speltų miltus, išskyrus sour dough duonai, kur naudoju kvietinius. Bet po šio jūsų aprašymo užsimaniau išbandyti su kvietiniais, vien dėl smalsumo, ar bus rezultatas kitoks 🙂 Labai ačiū, kad pasidalinot.

  2. Jolanta:

    Laba.Pirmą kartą kepimui naudojau speltos miltus.Taip,tešla išsiminkė elastinga,blizgi.Bet,visiškai nepatiko jos pakilimas (kildinau 1.5 val.).Silpnokas.Na,o misija suvynioti ritinuką ir iš jo suformuoti bandeles kainavo pasitaškymu.Iškepiau tokias bapkes,suvalgėm ir kepti daugiau,kartoti neužsinorėjau.Praėjus kuriam laikui,gal ta slyvų gausa tuo metu,aplankė noru dar kartą surizikuoti jas iškepti,bet su paprastais miltais.O tada atėjo sėkmė,pasitenkinimas viso darbo procesu,skoniu,išvaizda😊Jos skanios ne tik tą pačią dieną,kas kartais būna su mielineis kepineis!Kaip gerai,kad išbandžiau su paprastais miltais,būtumia praradę tokias skanes bandeles.Na,o mintis dar kartą,pakartoti su vėl speltos miltais mane aplankė šiandien.Ir ką,vėl visa grandinė,kaip rašiau pačioje pradžioje😊Daugiau nekartosiu jų kepimo su speltos miltais!Pasidarė įdomu,ar man tik vienai taip nepavyko su jais susidraugauti kepime šių bandelių🤔

  3. Nida:

    Tikrai taip, Indre, čia visada dilema – ar palengvinti sau darbą įberiant saujelę miltų (tada tai jau paprasta dirbti su tokia elastinga tešla), ar vardan minkštumo pasikankinti su tokia atrodo beiširsiančia… Bet gerai, kad susitvarkėt, ir labai džiugu girdėt, kad patiko rezultatas.

  4. Indrė:

    Pasakiško skanios bandelės! Man tešla gavosi labai labai minkšta ir sunkiai suvaldoma, ypač dar kai sudėjau slyvas. Suvynioti į ritinėlį ir supjaustyti buvo tikras iššūkis 🙂 Tačiau rezultatas tikrai patiko visiems šeimos nariams 🙂 Ačiū!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.