Vasarą tikrai niekam nesinori valandų valandas leisti virtuvėje. Be to, dažnai ir savo įprastą virtuvę vasarą perkeliam į kitą vietą – sodybą, polilsiavietę prie jūros ar ežero, kelionę… Nežinau kaip jūs, bet aš visiškai nemoku šeimininkauti ne savo virtuvėje. Man netinka peiliai nei dubenėliai, man nepatogios pjaustymo lentos ir netinkami puodai, ir net jei žinau kur kas sudėta, maisto gaminimas man dažniausiai būna prievolė, bet ne malonumas! Būtent todėl labai dažnai noriu tokių patiekalų, kuriems pagaminti reikėtų kuo paprastesnių ingredientų ir ypač įrankių, ir kad maistą būtų galima kuo paprasčiau paruošti (tik jau be nuolaidžiavimų skoniui:)

Tai tokius patiekalus aš vadinu quick fix (greito pagaminimo patiekalai). Dažniausia nukertu ne vieną kampą (ko tikrai nedaryčiau, jei maistą gaminčiau arba įprastiniu rėžimu, arba turėdama tradiciškai daug laiko), bet man tokiais atvejais svarbiausias greitas ir skanus rezultatas. 

Tad šios Cezario salotos tikrai iš quick fix serijos:) Nes Cezario salotose pats svarbiausias ingredientas yra kreminės konsistencijos padažas, kurį gaminant taip kaip priklauso, tikrai yra reikalų:) O čia mes imsime ir padažui panaudosime…. majonezą, garstyčias, česnakus, ir jis tikrai neturėtų sugadinti lūkesčių net pažengusiems gurmanams:) 

Cezario salotos: greitas ir visuomet pasisekęs patiekalas
Nukertant kampus galima labai greitai paruošti gardžią vakarienę:)

Greitos Cezario salotos

2 porc.

  • 300 g vištienos krūtinėlių filė
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus + dar šiek tiek pašlakstymui
  • 1 galva romėniškų salotų
  • 6 šaukštai sutarkuoto kietojo sūrio ( parmezanu arba grana padano arba džiugo)
  • 3-4 riekelės batono arba bagetės
  • Druskos, pipirų

Padažui:

  • 4 šaukštai majonezo
  • 1 maža česnako skiltelė
  • 1 šaukštelis garstyčių
  • 1 ir 1/2 šaukštelio citrinos sulčių
  • 1 šaukštelis vursterio padažo (Worcestershire)

Vištienos krūtinėlę perpjaukite išilgai taip, kad gautumėte kuo plonesnius kepsnelius. Pašlakstykite juos alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais. Įkaitinkite keptuvę (arba grilį) ir kepinkite iš abiejų pusių po maždaug 4 minutes, kol mės iškeps, bet liks sultinga. Atidėkite į šalį. 

Batono riekeles supjaustykite nedideliais kubeliais. Galite juos apkepti toje pačioje keptuvėje, kurioje  kepėte vištienos filė, įpylę dar šiek tiek aliejaus. Kepkite kol apskrus. Galite taip pat pašauti šiuos kubelius į orkiatę, įkaitintą iki 180C. Pašlakstykite aliejumi (aš į aliejų įdedu šiek tiek česnako, ir pabarstau druska, kad krutonai būtų gardesni), ir kepkite kol apskrus (atsargiai, nesudeginkite!:))

Sumaišykite padaą iš visų išvardintų ingredientų. Pagardinkite padažą druska ir pipirais. 

Salotas nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite stambesniais gabalėliais. Sudėkite į didelį dubenį ir užpilkite padažą. Švelniai (geriausia rankomis) sumaišykite, kad visi lapeliai pasidengtų padažu (galite šiek tiek padažo pasilikti, ir juo dar pagardinti keptą vištieną). Sudėkite salotas į lėkštes. Užberkite baltos duonos krutonais, pabarstykite tarkuotu sūriu, ant viršaus uždėkite gabalėliais supjaustytus vištienos gabalėlius, ir patiekite. 

Recepto šaltinis – Kwestia smaku

Vienas komentaras apie straipsnį "Cezario salotos: quick fix"

  1. Aurelija:

    Ne ne, negalima majonezo dėti į naminį padažą.
    Visada gaminu tokį: 1 trynys + 1 česnako skiltelė ( sutrinta) + 1a.š. Grūdėtų garstyčių išplakti iki baltumo. Dėti druskos, pipirų ir 1/2 nedidelės citrinos sulčių. Paplakti minutę kitą ir tuomet plona srovele pilti alyvuogių aliejų plakant. Jei padažas gaunasi per tirštas, galima įpilti šlakelį vandens. Puikus padažas, greitai pagaminamas, tik nereikia tingėti:) ir į salotas dedu ne krutonus, bet Mindaugo kepyklėlėje ( man ji arčiausia) perku ciabatą, supjaustau, apipurškiu alyvuogių aliejumi ir pakepu orkaitėje, kol taps aukso spalvos. Jos labai skanu ne tik su vištiena, bet ir su krevetėmis, mmm… Karališkos salotos!!🤗 🤗

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.