Šakšiuką dažniausiai gaminu savaitgalio pusryčiams. Prieš tai su Darium pabėgiojam pajūriu, išsimaudom bangose, ir žinom, kad mūsų laukia tinginiavimo pilna diena. Pusryčiams pasidengiame stalą saulėtoje terasoje ir mėgaujamės vaizdu į žydrą jūrą…

Labai mėgstu Šakšuka vaišinti svečius. Ypač kai jie atvažiuoja iš apsnigtos Marijos žemės…

Šiam patiekalui naudoju daug šviežių pomidorų. Lietuvoje turbūt teks pasitenkinti konservuotais arba laukti vasaros. Pomidorus (4-5 vidutinio dydžio) nublanširuoju, supjaustau gabaliukais. Tą patį padarau su vidutinio dydžio paprika (labiausiai tinka raudonoji). Susmulkinu svogūną, kelias česnako skilteles. Ant alyvų aliejaus pakepinu svogūnus ir česnakus, kol jie suminkštės, vėliau suberiu pomidorus ir papriką. Kepinu maišydama, kol skystis, kurį išskiria daržovės, gerokai nugaruoja. Įberiu pusę šaukštelio cukraus, žiupsnį druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų ir aštriųjų pipirų (mes mėgstam aštrų maistą).

Tada pomidorų masėje padarau 3-4 duobeles (priklausomai nuo to, kiek žmonių pusryčiauja ir koks pusryčių laikas – kartais laikrodžio rodyklės jau būna priartėję prie vidurdienio:)). I kiekvieną duobelę įleidžiu po kiaušinį ir kunkuliuojančią keptuvę uždengiu dangčiu. Kad ir kaip knieti pažiūrėti, dangčio neatkeliu maždaug 3-4 minutes. Per tiek laiko kiaušiniai būna iškepę.

Plačia mentele įdedu Šakšukos “kalnelį” kartu su kiaušiniu (ar keliais kiaušiniais) į kiekvieną lėkštę ir gausiai apibarstau šviežiais žalumynais: kalendromis, petražolėmis, krapais. Mmmmmmm…. Skanumėlis!

Komentarų apie "Šakšuka – arabiški pusryčiai": 6

  1. Nida:

    Smagu girdėt, Jūrate:) Tikiuosi šakšuka prigis jūsų namuose taip, kaip ji prigijo mano virtuvėje:)

  2. Jūratė:

    O aš tik prieš kokią savaitę pirmą kartą paragavau šio patiekalo Izraelyje:) Labai patiko. Tik grįžus bėgau Nidos receptuose ieškoti recepto ir rytoj jau bandysiu pati gaminti. Ačiū:)

  3. dora:

    Tai mėgstamiausias mano patiekalas jau kokius 20 metų, tik nežinojau pavadinimo. Labai gerai susinaudoja patižę pomidorai

  4. Nida:

    Labai dziaugiuosi!:) Sekite situacija blog’e, nes tuoj prasides Azijos skanestu serija:)
    Linkejimai is Tel Avivo!

  5. Darius:

    Paragavom ir negalim sustot! Puikus patiekalas tiek pusryčiams sau, tiek atėjusiems svečiams pavaišinti. Visi mūsų svečiai irgi liko sužavėti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.