Šventės baigėsi, įpusėjo sausis. Ar jau atsigavote po ilgųjų savaitgalių, ar panirote į kasdienę rutiną? Net jei ir paskendote  darbuose (taip kaip aš…:)), visai nereiškia, kad neliks laiko imtis kulinarinių iššūkių! Ypač tokių, kurie nereikalauja nei ypatingų produktų, nei daug laiko, nei smarkaus piniginės patuštinimo. Pavyzdžiui, šis fantastiškas lašišos užkandis, nepaprastai gražiai atrodantis lėkštėje. Tarkuoti burokėliai su prieskoniais ir šlakeliu degtinės lašišai suteikia labai neįprastą skonį, jau nekalbant apie išvaizdą! Čiupkite šviežios lašišos file ir dar šiandien ją paruoškite. Jau ryt galėsite mėgautis šiuo šventišku užkandžiu, kurio skonį išryškins saldžiarūgštės šviežių agurkų salotos.

Beje, kuo ilgiau laikysite lašišą marinate, tuo gražesnė bus jos spalva! Tuo tarpu agurkus paruoškite visai prieš pat patiekiant patiekalą – jie įgaus reikiamą skonį vos per 5 minutes!

Burokeliu sultyse sudyta lasisa-9_LR

Burokų sultyse ir degtinėje sūdyta lašiša su agurkų salotomis
Porcijos 6
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 500-600g šviežios lašišos file su oda
  2. 1 šaukštas kalendrų sėklų
  3. 1 šaukštas pankolio sėklų (fenel)
  4. 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų žirnelių
  5. 2 kaupini šaukštai rupios druskos
  6. 1.5 šaukštelio cukraus
  7. 2 šaukštai degtinės
  8. 1/2 citrinos nutarkuota žievelė
  9. 150g smulkia tarka sutarkuotų burokų
  10. 3 šaukštai krienų
  11. 2 šaukštai smulkiai sukapotų petražolių
Agurkų salotoms
  1. 2 agurkai, nulupta oda ir išimtomis sėklomis, supjaustyti plonomis juostelėmis (geriausia tą daryti daržovių skutikliu)
  2. 3 šaukštai ryžių acto
  3. 1 šaukštas cukraus
  4. 1 šaukštas smulkiai sukapotų šviežių krapų
Instrukcijos
  1. Skardoje patieskite maistinės plėvelės didelį gabalą ir ant jo paguldykite lašišos file, odele į apačią.
  2. Elektriniu smulkintuvu arba grūstuve sutrinkite visus prieskonius: kalendras, pankolių sėklas, pipirus. Sumaišykite su druska, cukrumi, degtine, citrinos žievele, tarkuotais burokais, krienais ir petražolėmis. Visą lašišą padenkite šia prieskonių mase tolygiai ir tampriai suvyniokite į maistinę plėvelę. Tada uždėkite ant lašišos viršaus kitą skardelę arba lėkštę ir ant viršaus uždėkite kokį sunkesnį stiklainį ar kitą daiktą, prislėgdami lašišą. Palikite sūdytis šaltai 24-48 valandas.
  3. Prieš patiekiant nugramdykite peiliu visą prieskonių pastą ir aštriu peiliu įstrižai supjaustykite lašišą plonomis juostelėmis. Patiekite su agurkų salotomis*.
Agurkų salotos
  1. Supjaustytų agurkų juosteles pabarstykite šaukšteliu druskos ir palikite kiauraindyje apie 10 minučių, kad nuvarvėtų skystis. Švelniai paspauskite nusausindami agurkus ir sumaišykite su marinatu, pagamintu sumaišius actą, cukrų ir kapotus krapus. Leiskite pasimarinuoti bent 5 minutes prieš patiekdami.
Nidos receptai https://www.nidosreceptai.lt/

  1. Pingback: Mano šventinis meniu

  2. Pingback: Kalėdinis meniu

  3. Nida:

    Aušra, atrodo mes Kalėdoms tarsi susitarę keletą patiekalų vienodų gaminom:) Man patys burokai gal taip pat nedaug jautėsi šiame patiekale, bet patiko kitų prieskonių skonis. Ir spalva, žinoma:) Tikrai gražiai lėkštėje atrodė.

  4. Ausra:

    Nida, as Kucioms panasiai gaminau, tik degtines nepyliau (be reikalo!); skonis nuo tarkuotu burokeliu nei kiek nepasikeite (mano galva), tik spalva; bet uztai atrode graziai;

  5. Nida:

    Abipusiai, Dovile:) Aš jau pripratau po 12 val darbe praleisti, kad ir kaip tai skambėtų keistai. Namo autopilotu važiuoju:) O degtinytė čia labaaaai tiktų prie šio patiekalo, tikrai:)

  6. Dovilė:

    O likusią degtinę (be tų 2 šaukštų) išgerti prie patiekalo?;-)
    Aš jau iki kaklo darbuose……..Šiandien nuo 3 val nakties dirbau, tai vakare jau nebe į tą pusę namo nuvažiavau.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.