Kalėdų stalas tikrai nebus pilnas, jei kartu su pagrindiniu patiekalu nebus tokių pat gardžių priedų ir garnyrų. Keptos bulvės su rozmarinais ir česnakais – tai amžina klasika, kuri praverčia tada, kai nėra kitokių minčių. Tačiau tos pačios bulvės su minimaliomis pastangomis gali tapti malonia staigmena svečiams! Darbo su jomis tikrai nedaug, o skonis ir vaizdas – dieviškas. 

Pernai labai didelių aplodismentų susilaukė trumų aliejumi paskanintos traškios keptos bulvės. Jas tereikėjo supjaustyti plonytėmis riekelėmis, ir didžiausias darbas, kurį teko nuveikti – tai sudėlioti viską gražia spirale:)

Šių metų užduotis – paprastesnė:) Jai, beje, sunaudosite anties taukus (greičiausiai jų turite, jei iškepėte bent vieną leituvišką antį, visiems metams:) o jei neturite, galite tikrai įsigyti The Farm mėsinėje. Šie riebalai gali stovėti labai ilgai šaldytuve (arba balkone:)), ir jie neapsakomai pagardina bulvių patiekalus. 

Garnyras – ne mažiau svarbu nei pagrindinis patiekalas
Šis bulvių ir svogūnų apkepas bus puiki pagrindinio patiekalo kompanija

Bulvių ir svogūnų apkepas su ančių taukais

  • 1,2 kg krakmolingų bulvių, nuskustų ir labai plonai supjaustytų mandolina
  • 1/4 stiklinės (60g) tirpintų anties taukų
  • druskos, juodųjų pipirų
  • 2 svogūnai, labai plonai supjaustyti žiedais (geriausia pjaustyti mandolina)

Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Keptuvėje (atsparioje karščiui) arba kepimo formoje įtieskite kepimo popieriaus. 

Dideliame dubenyje sumaišykite pjaustytas bulves su anties taukais, druska ir pipirais, kad kiekviena riekelė pasidengtų riebalais. Trečdalį bulvių juostelių suklokite ant paruošto kepimo indo dugno. Ant šio sluoksnio dėkite pusę kiekio svogūno žiedų. Tada dėkite antrą trečdalį buvlvių juostelių, ir likusius svogūnus. Pačiame viršuje iškėliokite likusį trečdalį bulvių juostelių.

Kepkite 45 minutes, arba kol gražiai apskrus viršutinis bulvių sluoksnis, o viduje esančios bulvės bus pilnai iškepę, minkštos. Prieš patiekiant galite dar pabarstyti pipirais, ir jei trūksta – druska. 

Recepto šaltinis – Donna Hay.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *