Nežinau kaip jūs, bet aš kaifuoju nuo rudeninio derliaus:) Praeitą savaitę mano geroji derliaus draugė atvežė man dvi didžiules cukinijas iš savo daržo. “Gerai, kad paimi, nes antraip reiktų į komposto dėžę mesti… Nesuvalgom…” – pasiguodė ji. Na kaip gi galima nesuvalgyti tokio gėrio?? Tad aš ir smaginuosi su tom cukinijom beveik kasdien – savaitgalį pusryčiams kepiau cukinijų, obuolių ir bananų blynus, o šiandien vakarienei pasigaminau labai paprastą, bet kartu labai jaukų rudeninį patiekalą. Cukinijų ir bulvių blynus. 

Žydai juos vadintų latkėmis🙂 Nes žydai latkėms daržoves (dažniausiai bulves) tarkuoja burokine tarka, o ne smulkia kaip mūsų bulviniai blynai:) Aš savo latkes kepiau ne keptuvėje, bet orkaitėje: taip blynams nereikia tiek daug aliejaus, be to, pašauni į orkaitę ir gali sau dirbti kitus darbus! Patogumas neišpasakytas:)

Bulvinius ir cukinijų blynus patiekiau su puriu padažu, sumaišytu iš ožkų pieno varškės, grietinėlės, pagardinau česnakais, krapais ir grūstais pipirais. Gardumėlis neišpasakytas!!:)

Bulviu ir cukiniju blynai-19_Vertical
Labai greitai ir lengvai pagaminama vakarienė. Be mėsos!

 

Bulvių ir cukinijų blynai su česnakiniu padažu
Porcijos 2
Labai greitai ir lengvai pagaminama vakarienė!
Komentuoti
Spausdinti
Blynams
  1. 2 didelės saujos tarkuotos (per burokinę tarką) cukinijos
  2. 3 vidutinio dydžio bulvės
  3. 1 mažas svogūnas
  4. 2 dideli kiaušiniai
  5. 2-3 šaukštai miltų
  6. Druskos, pipirų
  7. Šlakelis aliejaus
Česnakiniam padažui
  1. 1/2 pakelio ožkos pieno varškės*
  2. 100ml plakimui skirtos grietinėlės
  3. 1 šaukštas kapotų šviežių krapų
  4. 1 skiltelė česnako, labai smulkiai sukapota
  5. Druskos, pipirų
  6. Citrinos sulčių
Instrukcijos
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180C. Kepimo skardą išklokie pergamentiniu popieriumi.
  2. Tarkuotas cukinijas nuspauskite, kad kuo daugiau sulčių išsispaustų. Bulves ir svogūną sutarkuokite burokine tarka.
  3. Dubenyje suplakite kiaušinius, sudėkite tarkuotas cukinijas, bulves ir svogūnus, įberkite druskos ir pipirų, suberkite miltus ir sumaišykite tešlą. Jei tešla pernelyg skysta ir vandeninga, įdėkite daugiau miltų.
  4. Skardoje esantį pergamentinį popierių pašlakstykite aliejumi. Šaukštu formuokite blynus skardoje. Blynų viršų pašlakstykite dar trupučiu aliejaus ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 30-40 minučių, arba kol blynai gražiai apskrus.
Kol blynai kepa pasigaminkite padažą
  1. Plakimui skirtą grietinėlę suplakite iki standžių putų. Ožkos pieno varškę sumaišykite su grietinėle, dėdami po kelis šaukštus giretinėlės, ir atsargiai maišydami. Suberkite kapotas petražoles, česnakus, druską ir pipirus, įlašinkite kelis lašus citrinos sulčių, galite įberti kelias kruopeles cukraus. Paragaukite ir pataisykite skonį taip, kad jums patiktų.
Pastabos
  1. *parduodama visuose prekybos centruose nedideliuose kvadratiniuose pakeliuose.
Nidos receptai https://www.nidosreceptai.lt/

Komentarų apie "Bulvių ir cukinijų blynai su česnakiniu ožkos pieno varškės padažu": 9

  1. Nida:

    Andrej – tikrai orkaitė, tik tam, kad mažiau riebalų naudoti, ir kad virtuvė mažiau kvepėtų:)

  2. Andrej:

    Šį kartą buvau tik valgytojas. Bet buvo skanu, manau gera alternatyva kas nemėgsta arba negali valgyti grynai bulvinių tarkių. Tik nežinia ar tikslinga kepti orkaitėje, manyčiau ant keptuvės panašiai gautųsi ir greičiau, nebent vardan mažesnio aliejaus kiekio su orkaitė žaisti reikėtų.
    Ir dar. Nei rimi, nei iki, nei maxima ožkos pieno varškės nepasiūlė, teko šviežiu ožkos pieno sūriu pakeisti.

  3. Dovilė:

    Iš tiesų, panaudoti cukinijas blynams ir kugeliams vietoj bulvių yra tobulas išsigelbėjimas, jei bulvių tarkiai yra per sunku skrandžiams.

  4. Nida:

    Dovile, teisingai – receptai ir skirti tam, kad juos modifikuotumėm:) Na, gal tik ne kepinių ir tortų receptai, kur geriau laikytis taisyklių ir nurodymų:)

  5. Dovilė:

    Šiandien kepiau, bet kaip visada šiek tiek modifikavau receptą;-) Gavosi superinis a ala kugelis iš cukinijos ir bulvių. Valgom pasičepsėdami.

  6. Nida:

    Laume, tai kad toks metas dabar – reikia derlių naikinti:) Pažiūrėjau į tavo atsiųstą apkepo receptą ir pagalvojau, kad čia maniškis:) Bet skirtumas tik tame, kad varškės ir moliūgų masę ten sumaišo, o aš sluoksniuoju:)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.