Turbūt visos turime kokį nors “budintį” salotų padažą. Čia tiems atvejams, kai nesinori eksperimentuoti ir norisi skanaus rezultato. As irgi tokį savo atidirbtą receptą turiu. Mano padažas – saldžiarūgštis, tad jei nemėgstate tokios skonių “sąjungos”, jums jis nepatiks. Kadangi aš dažniausiai virtuvėje žaidžiu su kontrastais, man tokios salotos dažniausiai puikiai tinka prie pagamintų patiekalų.

Iš didelės tinginystės pastaruoju metu pradėjau pirkti “baby leaves” mišinukus: šviežių žalių ir tamsių salotų lapeliai, burokėlių lapeliai, rucola ir dar šis bei tas. Kartais į salotas dar įpjaustau keletą žiedų saldžiojo svogūno, kartais pagardinu šviežio persimono gabalėliais, kartais – braškėmis. Žodžiu, kas šauna į galvą ir kas tinka prie pagrindinio patiekalo, kurį ruošiu ir pateikiu su salotomis.

Na ir pagaliau tas padažas! Dubenėlyje sutraiškau česnako skiltelę (arba supjaustau smulkiai), įpilu šaukštą acto (arba granatų sirupo), šaukštą medaus (arba cukraus, jei neturiu medaus), šaukštą sojos padažo (arba žiupsnelį druskos, jei nenoriu juodos spalvos). Priberiu šviežiai maltų juodųjų pipirų, išmaišau. Tada šliukšteliu alyvų aliejaus. Padažą į salotas įmaišau tik prieš pat jas pateikdama.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.