Kai grįžtu po kokių ilgesnių kelionių, be galo sunku būna įsivažiuoti į gyvenimą, ir ypač į maisto ruošimą. Tarsi būčiau pametusi visus įgūdžius ir kelionėje palikusi fantaziją:)

Mūsų su vyru aistra pastaruoju metu tapo kelionės pėščiomis po sunkiai pasiekiamas ir praeinamas vietas. Štai prieš mėnesį savaitę pėščiomis keliavom per Jordanijos dykumas, dabar ir vėl išlėkėm į Jordaniją, nes kol karščiai galutinai neįsisiūbavo, norėjom pereiti ilgiausią ir, kaip teigiama, gražiausią kanjoną, kiaurus metus pilną šaltinių vandens. Eiti kanjonu nėra labai paprasta – dvi paras nuolat reikia mirkti srauniam vandenyje. Vandens temperatūra apie 30C, o oro – apie 38C. Gaivina tik nuo kalnų krentantys kriokliai. Žinoma, jei jie ne karšto mineralinio vandens! 🙂 Nusirengti šokant į sraunų krioklį neverta, geriau maudytis su drabužiais: jie tuoj pat išdžiūsta, o po maudynių bent pusvalandį galima mėgautis malonia vėsuma.

Praeiti šį 32km besitęsiantį maršrutą mums reikėjo dviejų dienų. Dykumoje nakčiai nereikalingos palapinės, ir net miegmaišiai. Pakanka gerai išsitrinti odą nuo uodų ir miegoti po žvaigždėtu dangum. Tiesa, būtina susirišti batus, nes naktį atbėgę lapės gali juos po vieną kur nutempti. Tada būtų problema, kaip keliauti toliau:)

Įdomu tokioje kelionėje gamintis maistą. Kai ant pečių reikia neštis visą dviejų dienų mantą, pernelyg daug produktų neprisidėsi – tenka kruopščiai suskaičiuoti ko, kiek ir kada prireiks. Buvau maloniai nustebusi, kokie skanūs tie vandeniu užpilami makaronai:)) Matyt kai gerai paprakaituoji, bet koks maistas be galo gardus:)

O tam, kad lengviau įsivažiuoti grįžus atgal į civilizaciją, šio saulėto ryto pusryčiams susiplakėm labia gaivų kokteilį iš paskutinių šio sezono braškių (mūsų braškių sezonas tęsiasi nuo lapkričio iki birželio) ir saldaus arbūzo. Kokteilio idėją nusižiūrėjau nuo nuo savo labai mėgiamo lenkiško blog’o Kwestia Smaku. Jo autorė braškių ir arbūzų kokteilį gardina tirpintu baltu šokoladu bei romu. Toks kokteilis, žinoma, labiau tinka vakarui, o ne rytui, todėl aš suplakiau „rytinę versiją” vien iš vaisių. Priklausomai nuo arbūzo saldumo, kokteilį gali reikėti pagardinti cukrumi arba medumi.

Gražaus ir saulėto jums birželio!!

Komentarų apie "Braškių ir arbūzų kokteilis": 7

  1. Lina:

    Man Jordanija viena ispudingiausiu,mano lankytu, saliu.
    Buvau ten keturis kart ir dar mielai vaziuociau:-)

  2. Nida:

    8 km be vandens?? Būčiau numirus. Negerai taip rizikuoti! Mes, lietuviai, nelabai pratę gerti vandenį, bet per kelis metus Izraelyje adaptavausi, niekur be vandens buteliuko neišeinu. O dykumoj iš tiesų labai pavojinga negeriant. Aš per antrą kelionės Jordanijoj dieną (22km) išmaukiau 6 litrus vandens, ir dar pritrūkau:) Gerai, kad vyras taupesnis buvo, tai dar ir iš jo nusiurbiau:)

  3. Grita:

    Fantastiski potyriai ir vaizdai,teko keliaut Egipto dykuma,tik marsrutas buvo 8 km ir be vandens.Pojuciai nenusakomi,o kokteilis kaip tik po keliones.

  4. Nida:

    Ačiū, Egle:) Gražios vasaros besidžiaugiant šviežių vaisių gausa!

  5. egle:

    fantastinė aistra su įspūdingomis nuotraukomis ir būtinai išmėginsiu kokteilį juk šių vaisių sezonas tik įsibėgėja 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *