Blynai – šventas žodis mano gyvenime 😉 Ir ne tik per užgavėnes, bet  kiaurus metus! Visokiais būdais, visokiomis progomis, pusryčiams, pietums ar vakarienei. Tiesiog Užgavėnės – tai legalizuotas būdas kirsti blynus nuo ryto iki vakaro (antraip sąžinė šiek tiek kutena). O kai dar žinau, kad kažkur tolimoj Lietuvoj tas mano blynų kirtimas padės išguiti žiemą, tai prisižadu rytoj suvalgyti dvigubą porciją. Kad tik saulės daugiau būtų, kad sniegai daugiau neerzintų, kad greičiau paukščiai parskristų (oi kokiais būriais jie čia virš mūsų praskrenda – matyt pakeliui į Lietuvą ;)), kad gėlės pražystų, kad medžiai sužaliuotų…

Čia, Izraelyje, pavasaris jau džiugina visu savo grožiu. Ypač laukais, pilnais margaspalvių gėlių ir žiedais apsipylusiais sodais… Gražu, kad net kvapą užima. Universiteto, kuriame studijuoju,  teritorija – visa apsodinta apelsinmedžiais. Kai jie žydi, oras pakvimpa jazminais… Neišpasakytas grožis, svaiginantis kvapas…

Dar vienas pavasario ženklas – tai gražus mažas paukščiukas, kasdien atskrendantis į mūsų balkoną, ir švilpaujantis iš viso mažo savo pilvelio taip, kad sustoji ką bedaręs, kad paklausytum jo simfonijų 🙂 Neįtikėtina, bet to mažiaus repertuaras baisiai platus. O kai jam atsibosta tupėti ant terasos turėklo, jis vis bando nutūpti ant mūsų kalėdinės eglutės 🙂 Darius aną dieną pasiūlė paberti jam trupinių – ech, tas lietuviškas supratimas, kad žiemą paukštelius reikia lesinti… Čia žiema – tai nusisekusi lietuviška vasara, tad manau nei paukščiai, nei kiti gyviai anaiptol nebadauja… Beje, patikrinome internete ir manome, kad šis mūsų dainininkas – tai pats tikriausias perlamutrinis kolibris!

Grįžtant prie Užgavėnių repertuaro – jūsų dėmesiui lietiniai blynai su pikantišku varškės įdaru ir ikrais. Patiekalas, pelnęs laurus per mano garsiąją vakarienę itin garbingiems svečiams 🙂

Lietiniams blyneliams reikės:

2 kiaušinių

1 puodelio miltų

Vandens

žiupsnelio druskos

3 šaukštų aliejaus

Kiaušinius suplakam, suberiam miltus ir druską, išsukam iki vientisos masės. Tada dalimis pilame vandenį ir maišom, kad neliktų jokių tešlos gumuliukų. Vandens pilame tiek, kad tešla būtų tokio tirštumo kaip aliejus. Pabaigoje supilame aliejų ir gerai išmaišome.

Kepame gerai įkaitintoje švarioje keptuvėje, dedam po 4-5 šaukštus tešlos, paskirstom po visą keptuvę. Kai apačia apkepa, apverčiam ir apkepam kitą pusę.

Pikantiškam varškės įdarui:

1 pakelis riebesnės varškės

1 šaukštelis cukraus

1 šaukštelis druskos (arba pagal skonį)

žiupsnelis šviežiai grūstų juodųjų pipirų

truputis čili pipirų (nebūtina)

1 šaukštas kapotų šviežių krapų

Varškę sumaišome su prieskoniais ir žolelėmis. Varškės įdaras turi gautis švelniai sūrus, tad druskos dėkite pagal skonį.

Į lietinius blynelius suvyniojame po šaukštą pikantiško įdaro. Apkepame aliejuje arba svieste ir pateikiame su ikrais (ir grietine, jei mėgstate).

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.