Dvi savaites mano kasdieniai pusryčiai Australijoje buvo arba bananų duona (ją dar būtinai iškepsiu ir pasidalinsiu receptu) arba bircher muesli. Ir kaskart į burną įsidėjus gaivaus bircher muesli šaukštelį, pagalvodavau: na kodėl esu pamiršusi šį receptą, arba prisimenu jį tik vasarą? Juk tai idealus maistas tada, kai ryte laiko yra tik pavalgyti, jokiais būdais ne gaminti maistą. Arba dar geriau – jei pusryčius reikia neštis į darbą dėl vienokių ar kitokių priežasčių. Tad tai dar vienas receptas iš rubrikos „Pietų dėžutės”, tik šis labiau pusryčiams arba paskanavimui išalkus popiet.

Šis prieš daugiau nei šimtmetį išrastas patiekalas yra paprasčiausiai iš vakaro užmerkti avižiniai dribsniai ir keletas priedų, darančių tuos dribsnius labai skaniais:) Galite ieškoti savo mėgiamo miuslių varianto, galite naudoti bet kokį augalinį ar gyvulinį pieną, galite dėti daugiau ar mažiau obuolių (o gal įlašinti kelis lašus citrinų sulčių), galite gardinti riešutais ir sėklomis…. Aš dar nevalgiau birčer miuslių, kurie būtų neskanūs. Tiesiog šis patiekalas tobulas savo paprastumu.

Birčer miusli – itin greitai ir paprastai iš anksto pagaminamas patiekalas
Birčer muesli tinka pasiimti į darbą ar mokyklą greitam ir gardžiam užkandžiui

Birčer muesli su obuoliais ir migdolų pienu

  • 2 stiklinės (180g) avižinių dribsnių
  • ½ stiklinės (40g) tarkuoto kokoso riešuto (drožlių)
  • ½ šaukštelio cinamono 
  •  ½ stiklinės (75g) razinų
  • 2 nedideli rūgštūs obuoliai, sutarkuoti
  • 2 šaukštai medaus (plius dar šiiek tiek patiekiant)
  • 2 ir ½ stiklinės (625ml) migdolų pieno
  • Natūralaus graikiško jogurto patiekimui
  • ¼ stiklinės (35g) pasmulkintų pistacijų riešutų, patiekimui
  • Sezoninių vaisių, uogų patiekimui (tiks ir šaldytos uogos)

Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, kokosų drožles, cinamoną, razinas, tarkuotus obuolius, medų ir migdolų pieną. Uždenkite ir palikite bent valandai išbrinkti (arba geriausia – per naktį palikite šaldytuve). Patiekite su graikišku jogurtu, pabarstykite pistacijų riešutais, pagardinkite sezoninėmis uogomis, vaisiais ir pašlakstykite trupučiu medaus.

Recepto šaltinis- Donna Hay.

Komentarų apie "Birčer muesli su obuoliais ir migdolų pienu": 4

  1. Nida:

    Žana, kokia jūs greita:) Bravo! P.S. mano jau antra porcija mirksta, per greitai pirma išgaravo 🙂

  2. Žana:

    Iš vakaro buvo pagaminta šiandienos pusryčiams. Skanu, sotu ir lengva. Ačiū.

  3. Nida:

    Inga, manau, kad tiktų, kodėl gi ne. Skonis bus šiek tiek kitoks, tad pamėginkite iš pusės, ar net ketvirtadalio porcijos, kad įsitikintumėt, jog jums skanu.

  4. Inga:

    Per neatidumą nusipirkau miežinių dribsnių. Ar jie tiktų šiam patiekalui?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *