Bananai, kruopos ir kiaušiniai: štai trys pagrindiniai ingredientai, be kurių man sunku būtų sugalvoti kasdienius pusryčius. Dažniausiai darbo dienomis tie pusryčiai būna gana nuobodūs – vis ta pati avižinių dribsnių košė… Bet šiandien atsikėliau ir pagalvojau: na kodėl išskirtiniai pusryčiai būna tik savaitgaliais? Kaip tik kuo skanesniau reikia pradėti darbo dieną, kad jos tarsi šventės lauktum išauštant:)) 

Esu pametusi galvą pastaruoju metu dėl pusrytinių blynų be glitimo. Ne todėl, kad glitimas yra baubas ir jį reikia visiems būtinai riboti. Man pasisekė, kad kol kas be vargo galiu vartoti viską, ką tik noriu. Bet man tikrai smagu išbandyti vis naujus horizontus, patikrinti kur gi yra galimybių ribos! Jei anksčiau manėme, kad blynų neiškepsi be kiaušinių, riebalų ir miltų, tai dabar vis dažniau įsitikinu, kad galima ir dar kaip juos iškepti ne tik be miltų, bet ir be pridėtinio cukraus, ir su vos lašu kitu riebalų!

Mano praeitos savaitės pusryčių hitas buvo avižinių dribsnių ir žemės riešutų sviesto blynai su karamelizuotais bananais. Mėgavausi šiais gardėsiais be jokio sąžinės griaužimo, mat pagrindinę masę blynuose sudarė avižos! O štai ši kombinacija, sakyčiau dar geresnė, dar labiau pranoko mano lūkesčius: bananų blynams sunaudosite sunokusius (net ir pernokiusius) bananus, o vietoje įprastų miltų bersite gliuteno neturinčius grikių miltus! Be to, blynus iškepsite vos keliuose lašuose aliejaus, o jų gardumas atsiskelis patiekiant, kuomet pabarstysite karamelizuotais graikiškais riešutais ir šviežiomis avietėmis… 

Rekomenduoju net nelaukti savaitgalio, o pasidaryti sau šventę kurį nors saulėtą darbo dienos pavasario rytą! 🙂  

Šiems blynams be glitimo nereikia laukti savaitgalio…
Karamelizuoti riešutai kuo puikiausiai papildys švelnaus skonio ir tekstūros bananinius blynus

Bananų blynai su grikių miltais ir karamelizuotais riešutais

  • 1,5 stiklinės sutrintų sunokusių bananų (apie 4 nedideli bananai)
  • 4 kiaušiniai
  • 2/3 stiklinės (100g) grikių miltų
  • 2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
  • 1 šaukštelis malto cinamono
  • 1 šaukštelis meduoliams skirto prieskonių mišinio
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių 
  • 1/2 stiklinės (50g) graikiškų riešutų, pasmulkintų
  • 1/2 stiklinės (50g) džiovintų spanguolių 
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus (kepimui)
  • šviežių aviečių patiekimui

Karamelizuoti riešutai:

  • 1 stiklinė (100g) graikiškų riešutų
  • 1/3 stiklinės (115g) medaus, plius dar šiek tiek patiekimui

Į dubenį arba elektrinio maišytuvo indą sudėkite bananus, kiaušinius, grikių miltus, cinamoną, prieskonius, kepimo miltelius, riešutus ir spanguoles ir viską sumaišykite. 

Įkaitinkite didelę keptuvę nepridegančiu dugnu, teptuku ištepkite keliais lašais aliejaus. Šaukštu formuokite iš tešlos blyenlius ir kepkite juos iš abiejų pusių, kol patamsės. Iškepusius laikykite šiltai, kol kepsite paskesnius.

Pabaigoje popieriniu rankšluosčiu išsausinkite keptuvę, suberkite riešutus. Kepinkite juos maišydami apie 1-2 minutes, kol šiek tiek apskrus. Supilkite medų ir toliau kepinkite maišydami apie 1 minutę, kol medus ims tirštėti. 

Patiekite blynus iškart, pabarstę avietėmis ir karamelizuotais riešutais, su medumi, jei trūksta saldumo. 

Recepto šaltinis: Donna Hay

Komentarų apie "Bananų blynai su karamelizuotais riešutais – be glitimo!": 2

  1. Nida:

    Gintare, tiesą pasakius, nesigilinau ar tie miltai baltų ar rudų grikių… Tiesiog perku prekybos centre grikių miltus ir tiek, didelio pasirinkimo ten nėra. O spalva jų vizualiai tikrai ne balta, veikiau tokia pilka.

  2. Gintarė:

    Kaip skaniai skamba receptas. Tik paskaičius, seilės nutyso 😊 Noriu pasitikslinti dėl grikių miltų. Naudojat rudų ar baltų grikių miltus?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *