Ach ta nuostabioji vasara su savo dangaus žydryne, su šiltais vakarais, su kiaurą parą atlapotais langais, su gera nuotaika, su karantino pabaiga… Kiek daug visko telpa tuose trijuose mėnesiuose, kurių laukiam visus metus ir stengiamės, kad kiekviena diena būtų nepakartojama…

Ir ko jau mažiausia norisi tokiomis šviesiomis dienomis, tai plušėti virtuvėje gaminant kažką sudėtingo ir įmantraus, tiesa? 🙂 Jei reiktų kažkaip vienu sakiniu apibrėžti mano šeimininkavimo vasarą filosofiją, tai tas sakinys skambėtų maždaug taip: „lengviau, greičiau, paprasčiau, kiek įmanoma sveikiau, ir daug skaniau!”

Vegetariški patiekalai šiltuoju metų sezonu tiesiog užkariauja mano valgiaraštį, net vyriškoji šeimos pusė neprotestuoja prieš mėsiškų patiekalų nebuvimą ilgiau nei 3-4 dienas:) Negana to, kur įmanoma stengiuosi įprastus ingredientus pakeisti šiek tiek sveikesniais, naudingesniais, labiau tinkančiais subalansuotai mitybai. Kai kam gali pasirodyti, kad gal dėl to nukenčia skonis? Išmėginkite, pavyzdžiui, šiuos baklažanų šnicelius ir įsitikinkite – nieko panašaus! 

Vegetariški baklažanų šniceliai – net mėsos mėgėjams patiks
Baklažanų šniceliai su traškia bolivinių balandų plutele
Print Recipe
Baklažanų šniceliai bolivinių balandų ir parmezano paneruotėje
Greitai pagaminamas vegetariškas patiekalas, kuris dar ir sveikesnis jums:) Nustebsite, kokia traški bolivinių balandų dribsnių paneruotė! Užtruksite vos 30 minučių.
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis vegetariški, baklažanai
Pasiruošimas 5 min
Laikas 25 min
Pasyvus laikas 10 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis vegetariški, baklažanai
Pasiruošimas 5 min
Laikas 25 min
Pasyvus laikas 10 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220C. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi.
  2. Baklažanus supjaustykite įstrižai, maždaug 1,5cm storumo riekėmis. Iš abiejų pusių pabarstykite trupučiu druskos ir palikite apie 10 minučių pastovėti. Tada nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, pašalindami išsiskyrusį skystį.
  3. Per tą laiką, kol baklažanai stovi, sumaišykite bolivinių balandų dribsnius su tarkuotu parmezano sūriu ir grūstais juodaisiais pipirais, šį mišinį išberkite į didesnę lėkštę, kad būtų patogiau baklažanus apvolioti. Kitoje lėkštėje suplakite kiaušinius.
  4. Pamirkykite kiekvieną baklažano riekės pusę į kiaušinio plakinį ir iš abiejų pusių apvoliokite bolivinių balandų dribsnių mišinyje, gerai paspausdami, kad kuo daugiau šio mišinio priliptų prie baklažanų.
  5. Suguldykite taip paruoštus šnicelius į kepimo skardą. Šalia sudėkite ir pomidorus. Pomidorus pabarstykite druska ir pipirais. Viską (pomidorus ir baklažanus) gausiai pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Kepkite 25-30 minučių, arba kol šniceliai taps auksinės spalvos, gerai apskrus. Patiekite baklažanų šnicelius su keptais pomidorais iškart, su šviežiomis rukolomis, jei norite dar galite įdėti po gabalėlį mocarelos sūrio.
Pastabos

*bolivinių balandų dribsnių ieškokite sveikesnio maisto parduotuvėse ir Assorti

Recepto šaltinis - Donna Hay, Everyday Fresh

Komentarų apie "Baklažanų šniceliai bolivinių balandų trupiniuose": 4

  1. Lina:

    Sveiki. Įdomus receptas, norėčiau pabandyti. Tik kuo balandos dribsniai skiriasi nuo sėklų? Turiu sėklų, ar jos netinka čia? Ačiū.

  2. Lijana:

    Kaip ačiū už greita atsakymą!😀Panko džiūvėsėlių visada turiu.Einu gamint😁

  3. Nida:

    Lijana, pakeiskite džiūvėsėliais!! O dar geriau – panko (japoniškais džiūvėsiais, jų tikrai lengva rasti parduotuvėse).

  4. Lijana:

    Vaje kaip apmaudu!Viską turiu išskyrus bolivinių balandų dribsnius!Parduotuvėje nėra!Ir taip užsidegiau pasigamint.Miela Nida,gal kažkuom įmanoma juos pakeist?Suprantu,kad skonis keisis,na,bet visgi…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *