Šie sausainiai buvo spontaniškas noras kažką švęsti: galbūt trumpiausią metų mėnesį, galbūt artėjančias Valstybės ir melės šventes, galbūt besibaigiančią žiemą, bet tikriausiai, visgi, beprasidedančias atostogas… Kol į lagaminą iš toliausių spintos kampelių gula vasariškos palaidinės ir šortai, pertraukėlėse galima ir puodus pamaišyti. O sausainius bus smagu kelionėje pagriaužti:) 

Jei šią savaitę gaminsite tik vieną patiekalą, tebūnie tas patiekalas bus būtent šie sausainiai! Lengvi ir nesaldūs, kupini maistingų ingredientų – avižų, morkų, jei norite – visiškai be glitimo (jei miltus pakeisite avižų miltais), vietoje įprastų kepiniams riebalų – kokosų aliejus, o vietoje cukraus – klevų sirupas. Net neabejoju, kad tokius sausainius mielai į mokyklą pasiims ir jūsų vaikai, o ir patys su dideliu pasimėgavimu pasilepinsite su popietinės kavos ar arbatos puodeliu. 

Jei tik turėsiu galimybes, parašysiu iš atostogų. O tuomkart trumpam atsisveikinu ir linkiu šiltų vasario vakarų:) 

Aviziniai sausainiai
Šiuos sausainius pasigaminsite per pusvalandį
Geltona roze
Jums taip nebūna, kad norisi tiesiog ką nors švęsti?
Aviziniai sausainiai su morkomis
Pastovėję sausainiai kiek sukietėja
Aviziniai morkų sausainiai
Patariu iškart gaminti bent dvi porcijas, nes išgaruos kaipmat:)
Avižų ir morkų sausainiai
Yields 12
Sveikuoliški sausainiai, dėl kurių sąžinė tikrai nekankins:)
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 100 g smulkintų avižinių dribsnių (greitai pagaminamų)
  2. 100 g miltų (kvietinių, arba viso grūdo, arba be glitimo, pvz., avižų)
  3. 1 šaukštelis kepimo miltelių
  4. 1 šaukštelis malto cinamono
  5. 1 kiaušinis
  6. 3 šaukštai kokosų aliejaus arba sviesto, ištirpinto ir atvėsinto
  7. 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
  8. 100 ml klevų sirupo arba medaus
  9. 100 g smulkiai sutarkuotų morkų (maždaug viena vidutinio dydžio morka)
Instrukcijos
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 170C. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi.
  2. Viename dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: avižinius dribsnius, miltus, kepimo miltelius, cinamoną. Kitame nedideliame dubenėlyje išplakite kiaušinį, supilkite vanilės ekstrakrtą, kokosų aliejų (arba sviestą), klevų sirupą arba medų (medų pakaitinkite, kad taptų skystas).
  3. Sausus ingredientus sumaišykite su kiaušinio, sirupo ir kokosų aliejaus mase, ir pabaigoje įmaišykite sutarkuotas morkas.
  4. Šaukštu arba rankomis formuokite graikiško riešuto dydžio tešlos rutuliukus, dėkite į skardą ir švelniai suplokite.
  5. Kepkite apie 12 minučių, kol paruduos. Palikite atvėsti, kad sukietėtų.
Nidos receptai https://www.nidosreceptai.lt/

Komentarų apie "Avižiniai sausainiai su morkomis": 8

  1. Anonimas:

    As kepiau be miltu ir be kepimo milteliu! Tik aviziniai dribsniai. Gavosi labai gerai. Aciu Nida uz ivairias naujoves.

  2. Nida:

    Išties, Andrej, čia jau gavosi “energy bars”:) Aš taip pat naudojau speltos miltus (dėl spalvos, kurios reikėjo nuotraukai, naudojau įprastus, bet kitąkart tikrai rinksiuosi viso grūdo). O visi šie priedai tik praturtina sausainius sveikais dalykais!! Puikus patobulinimas, ačiū!

  3. Andrej:

    O aš apnaudojau speltos viso grūdo miltus ir ne avižinius dribsnius o savo ruošimo sausų pusryčių mišinį, į kurį įeina 7 skirtingų grudų dribsniai, sėlenos, linų sėklos, chia, balanda, razinos, džiovintos figos. Gavosi tikrai sotus užkandis, kuris manau tiks pasiimti su savimi kai išsiruošiu ilgesniam pabėgiojimui.

  4. Nida:

    Ačiū, Dalia, kad pasidalinot įspūdžiais:) Aš irgi tikrai dar nekart kepsiu, ir tikrai pagardinsiu džiovintais vaisiais (spanguolės – puiki mintis, manau ir razinos tiks) ir būtinai dar kokias nors sezamais, gal saulėgrąžomis. Ir dar pabandysiu pakepti ilgiau ir šiek tiek žemesnėje temperatūroje, kad išliktų ir spalva, bet būtų traškumo:) Tikrai sutinku su jumis, kad tai greitas, nesudėtingas ir skanus kepinys. P.S. O avižinių miltų tikrai rasite bet kurioje (pvz., Rimi, Iki) parduotuvėje, tik paieškokite lentynose, kur išrikiuoti miltai ir kruopos!

  5. Dalia:

    Sveiki. Ir aš užkibau ant šitų sausainėlių, tiesiog suviliojo morkos sudėtyje. Kepiau ir aš ilgiau nes buvo storesni nei Jūsiškiai. Gal ir per ilgai kepiau, nes mainiškiai gavosi tamsiai rudi. Avižinių miltų gavau sumalus pilnagrūdes kruopas ( puikus atradimas, nes šiaip avižinių miltų nesu mačiusi). Papildžiau Jūsų receptą džiovintomis spanguolėmis ir sezamais. Tikrai kepsiu dar ne kartą ir būtinai paploninsiu, nebrangūs ir labai gardūs sausainėliai. Ačiū už idėją 🙂

  6. Nida:

    Lina, priklausomai nuo to, kaip plonai sausainius suplojote… Mano buvo gana ploni, aš keliau apie 15min (su apipūtimo funkcija), bet kitąkart kepsiu šiek tiek ilgiau, nes norėtųsi dar daugiau traškesio.

  7. Lina:

    Sveiki. Dariau dvigubą porciją iškart. Bet ar tikrai užtenka 12 min kepimo? Kepiau apie pusvalandį..

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.