Nėra nieko paprastesnio, nei namuose pasigaminti cukatus! Ypač jei turite ekologiškų apelsinų, jų odelės sultingos ir aromatingos, praturtins kiekvieno kepinio skonį. Švenčių laikotarpiu kepiniai su cukatais ypač paklausūs, todėl prisiruošti galima ir atsargai. Laikyti cukatus reiktų šaldytuve, arba dar geriau – šaldiklyje. Taip jie nesudžius, išliks tinkami naudojimui kada tik prireiks. 

Jei turite ekologiškų citrusinių vaisių, gaminkite cukatus
Naminiai apelsinų žievelių cukatai
Print Recipe
Apelsinų žievelių cukatai
Course Desertai
Cuisine Lietuvos
Prep Time 30 min
Cook Time 60 min
Servings
stiklinės
Ingredients
Course Desertai
Cuisine Lietuvos
Prep Time 30 min
Cook Time 60 min
Servings
stiklinės
Ingredients
Instructions
  1. Apelsinus labai gerai nuplaukite ir nušveiskite šepetėliu, perplaukite valgomąja soda. Galite išspausti sultis, nes prireiks tik žievelių. Peiliu labai atidžiai nupjaustykite visą baltą žievelės dalį, palikdami tik oranžinę dalį.
  2. Supjaustykite žieveles mažais kvadratėliais. Suberkite į puodą, užpilkite cukrumi, užkaitinkite ir leiskite cukrui pilnai ištirpti. Tada ant nedidelės ugnies virkite žieveles cukruje, pamaišydami, jei reikia įpildami šaukštą kitą vandens, apie pusvalandį. Atvėsinkite cukatus, perdėkite į stiklinius indelius ir laikykite šaldytuve arba kameroje.

Vienas komentaras apie straipsnį "Apelsinų žievelių cukatai"

  1. Pingback: Velykinė mielinė boba – Nidos receptai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.