Apsižiūrėjau šiandien, kad senokai ką nors naujo parašiau savo bloge. Ne, nenustojau gaminti namuose 🙂 Bet pastarosiomis dienomis ant mūsų stalo vis atsirasdavo kiek primiršti paprasti gardūs patiekalai: vištienos sultinys su makaronais, ant grotelių kepti avienos kepsniai ir saldžiarūgščiame padaže marinuotos vištienos vertinukai.

Bet tam, kad padaryti naują įrašą, reikia kažką įdomaus pagaminti. Kadangi pastarosiomis dienomis Tel Avive smarkiai atšilo, sakyčiau netgi smarkiai “pakarštėjo”, tai norėjosi kažko lengvo ir gaivaus. Bet drauge – ir skanaus bei saldaus. Todėl iškepiau minkštučius aromatingus keksiukus su aguonomis.

Tešlai:

3 šaukštai aguonų

1/2 puodelio (125 ml) pieno

1 1/4 puodelio (280g) miltų

2 šaukšteliai kepimo miltelių

1/2 šaukštelio sodos bikarbonato

1/4 šaukštelio druskos

1 šaukštas sutarkuotos apelsino žievelės

2 dideli kiaušiniai

3/4 puodelio (185g) cukraus

90g lydyto sviesto

1/4 puodelio (60g) apelsinų sulčių

Aguonas pamerkiam į pieną ir paliekam pabrinkti apie 20 minučių. Dideliame dubenyje išplakam kiaušinius su cukrumi, supilam atvėsintą lydytą sviestą ir apelsinų sultis. Sumaišom ir sudedam visus sausus produktus – miltus, druską, kepimo miltelius, sodą. Suberiam tarkuotą apelsino žievelę ir supilam pieną su jame išmirkusiomis aguonomis. Viską išsukame iki vientisos masė.

Keksiukų formą ištepame riebalais ir pripildom tešla (maždaug tris ketvirtadalius). Kepam 200C orkaitėje 8-14 minučių,  priklausomai nuo keksiukų dydžio.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.