Jaučiuosi, tarsi būčiau išlindusi iš apkasų:) Metų pabaigos darbai laiko mane taip užspaudę, kad sunku net kvėpuoti:) Kadangi darau daug darbų vienu metu, kai kam vis pritrūksta laiko, bet labiausia, kaip pastebėjau, nukenčia blog’as:)

Tik nepagalvokite, kad badauju ir kad nieko negaminu ir nevalgau! Anaiptol… Kol kas nepadaryti darbai tik kraunasi į didelę krūvą, bet neabejoju, kad visiems jiems ateis laikas išvysti dienos šviesą:)

Pats didžiausias malonumas – pristatyti naują kulinarinių tinklaraštininkų žurnalą „Debesys„, kuriam receptus ruošiau ir fotografavau jau prieš kelis mėnesius. Taip nekantravau su jumis jais pasidalinti, bet tik dabar, kai jau žurnalas išvydo dienos šviesą, tą galiu padaryti! Kad jūs žinotumėte, kaip puikiai dirba po visą pasaulį išsibarsčiusių blog’erių kolektyvas, kuriantis štai šį grožį… Man didelė garbė būti pakviestai prisidėti prie žurnalo „Debesys” gimimo.

Antis su apelsinais-2_LR

Antis- mano tikrai mėgstamas labai šventinis patiekalas. Kaskart ieškau progų ją pasigaminti. Turbūt prisimenate mano alpėjimus nuo keptos anties su apelsinais ir džiovintų slyvų padažu  (jei dar neturite sugalvoję ką ruošite Kalėdoms ar Naujiesiems – tikrai išmėginkite, pažadu, kad nenusivilsite). Ši versija – labai panaši, tik troškinta, ne kepta orkaitėje. Sakyčiau, mažiau rizikinga, nes antis kepama labai ilgai, ir kartais kiek perkepa, tampa sausa. Gaminant šiuo metodu mėsa bus sultinga, tiesiog kris nuo kaulų. Jau nekalbant apie kvapus, kurie užlies visus namus…

Antis troskinta apelsinu sultyse

Apelsinų sultyse troškinta antis

1 didelė antis (apie 2-2.5 kg)
1 šaukštas aliejaus
4 skiltelės česnako
50 g gabalėlis imbiero
5 žvaigždės anyžiaus
1-3 raudojieji čili pipirai (priklausomai nuo to, kokio aštrumo maistą mėgstate)
2 citrinžolės
800 ml šviežių apelsinų sulčių
4 šaukštai vietnamietiško žuvies padažo (fish sauce)
1 šaukštas rudojo cukraus
Grūstų juodųjų pipirų
1/2 arbat.šaukštelio krakmolo

8 žalių svogūnų laiškai

Antį padalinkite į 6-8 dalis. Nupjaukite perteklinius riebalus, gerai nuplaukite ir nusausinkite.

Dideliame troškintuve įkaitinkite šaukštą aliejaus ir jame skrudinkite anties gabalėlius (odele į apačią). Kepkite keliomis porcijomis tol, kol taukai išsilydys, o skūrelė taps traški, rusva (apie 6 minutes). Tada apverskite kiekvieną gabaliuką ir dar pakepinkite apie 2 minutes.

Apkepintos anites gabalėlius išimite iš troškintuvo ir atidėkite į šalį. Iš troškintuvo atsargiai išpilkite riebalus (juos panaudosite kitiems patiekalams gaminti). Jei anties taukai kepinant pridegė, išvalykite troškintuvą sausu popieriniu rankšluosčiu (paties troškintuvo neplaukite).

Imbiero šaknį nulupkite ir smulkiai supjaustykite. 2esnakų skilteles suspauskite peilio kraštu ir sukapokite. Citrinžolių baltas dalis prie pat šaknies sutraiškykite peilio šonu, kad atsiskleistų aromatas verdant.

Įpilkite 1 šaukštą anties taukų į troškituvą, kuriame apkepinote anties gabalėlius. Ant nedidelės ugnies apkepinkite imbierus ir česnakus, kol jie pagels ir paskleis aromatą. Sudėkite anyžius, čili pipirus (visus, nesupjaustytus), citrinžoles ir viską maišant pakepinkite minutę. Supilkite apelsinų sultis, žuvies padažą, įberkite šaukštą rudojo cukraus, truputį grūstų juodųjų pipirų, ir pabaigoje sudėkite apkepintos antienos gabalėlius. Troškintuvą uždenkite, palikdami mažą tarpelį, ir troškinkite ne trumpiau kaip 2 valandas. Karts nuo karto galite pamaišyti.

Ištroškintus anties gabalėlius išimkite. Išimkite iš puodo ir išmeskite citrinžoles. Jei paviršiuje yra susidaręs riebalų sluoksnis, jį atsargiai nugriebkite šaukštu. ½ arb. šaukštelio krakmolo sumaišykite su 2 šaukštais šalto vandens ir maišydami supilkite į padažą. Padažą dar kartą užvirinkite. Palaistykite padažu anties gabalėlius ir pabarstykite žaliais svogūnų laiškais. Pateikite su virtais ryžiais.

kaledine antisRecepto šaltinis: Kwestia smaku.

 

  1. Lina:

    Šiandien gaminau šį patiekalą tik troškinau vien šlauneles ančių. Galutinis produktas gavosi nuostabus 🙂 visi prieskoniai kaip tik ir antis išliko savimi tik labai labai minkšta ir skani 🙂

  2. Pingback: Jorkšyro pudingai su pastarnokais ir saldžiomis bulvėmis – Nidos receptai

  3. Nida:

    Laura – skonio reikalas! Egzotika tikrai ne visiems patinka, o jos šiame patiekale daug. Ar skaniau tradiciškai kepta antis, ar taip – turbūt kiek valgytojų, tiek nuomonių, juolab kad abu variantai puikūs!

  4. laura:

    apelsinu sultys ir prieskoniai istraukia ir uzgozia anties skoni. daug skaniau butu tradiciskai iskepti anti ir pasidaryti nedideli kieki padazo atskirai uzsipilti

  5. Pingback: Apelsinų sultyse troškinta antiena | Bake in heels

  6. Nida:

    Į sveikatą, Neli:) Tai vienas mano kulinarinio repertuaro TOP penketuko patiekalų:)

  7. Neli:

    Pati skaniausia antis kur esu valgiusi! Pasaka!! Mano uosvisi buvo suzaveti! Aciu, labai Nida:)

  8. Danguol:

    Super,super,super……..gaminau,gavosi labai gerai,labai gardu.Dėkui už receptą:))

  9. Skaitytoja:

    As tegaliu patvirtinti, jog gaminau sia anti ir skonis buvo pasakiskas! 🙂

  10. Nida:

    Oi, Grita, ir aš pasiilgau, vis su sąžinės graužuliu atsiverčiu merdėjantį blog’ą ir pasižadu jau rytoj ką nors parašyti:) Pasistengsiu ilgiau nedingit:) Dovile, visų pirma sveikinu su naujais iššūkiais naujam darbe! O antis, merginos, ne tik kad gardi, bet ir labai mažai darbo reikalaujanti, tad jei kurią šventinę dieną puodai atsibos, tai šis variantas bus tikras išsigelbėjimas! O dęl ryžių… Na, nežinau ar kuo nors kitu juos čia garnyrui keisčiau. Visgi patiekalas – iš Vietnamo serijos, tad bulvės čia nelabai tiktų:)

  11. Dovilė:

    Cha, cha, man irgi taip..užsivertus darbais iki ausų. Laukiu 3 dienų Kalėdų, kad apsimesčiau, kad man mini atostogos ir pailsėčiau. Tik įtariu, kad šiemet minimaliai gaminsiu. O tavo antis puikus pasiūlymas, nes kepiau ne kartą, o va troškint neteko. Tik nežinau kaip į ryžius Kalėdoms mano šeimyna pažiūrėtų ;-))))

  12. Grita:

    sveika Nida,jau pasiilgau.Sutapimas,bet siandiena pirkau anti ir vis svajojau,kaip ja troskinsiu,ir stai…Beje,labai grazios nuotraukos,o si zurnala visada paskaitau,nes labai originalus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *