Kai pilni namai svečių, yra vienas pliusas ir du minusai. Pliusas – tas, kad iki soties prisimėgauji maisto gaminimu ir ragavimu. Pirmas minusas – tai, kad nėra kaip rengti ilgų fotosesijų pagamintam maistui, bandant svečių kantrybę ir tikintis surasti tinkamą kadrą. Antras minusas – net jei nufotografuoti išeina, tai jokiais būdais nespėji daryti įrašų blog’e. Po kurio laiko susikaupia visa eilė, o dažnai įrašai taip ir nepasiekia plačiosios auditorijos, nes juos nustelbia naujesni darbai.

Buvau užsiminusi, jog rengiau prancūzišką vakarėlį savo terasoje. Ant stalo buvo net 12 Prancūzijos patiekalų ir vienas Artimųjų Rytų patiekalas – t.y. tortas. Ne visus spėjo užfiksuoti mano aparatas. Prancūziškosios rubrikos atidarymui šiame blog’e pateikiu patį paprasčiausią ir labai greitą užkandį – juodųjų alyvuogių pate. Skaniausia jį pateikti su traškaus prancūziško batono riekele. O dar skaniau batoną išsikepti patiems 🙂

300g juodųjų alyvuogių be kauliukų

3 šaukštai kaparėlių, nuplautų

8 ančioviai

1 česnako skiltelė, sutrinta

185ml alyvų aliejaus (arba mažiau, priklausomai nuo konsistencijos)

1 šaukštas citrinos sulčių

2 arbat. šaukšteliai Dižono garstyčių

1 arbat. šaukštelis kapotų čiobrelių lapelių

1 šaukštas kapotų šviežių petražolių

Virtuviniu kombainu (blenderiu) sutrinam alyvuoges, česnaką, ančiovius. Sudedam kapotus žalumynus, citrinos sultus, garstyčias, ir pamažu pildami aliejų, malam toliau, kol gagaunasusis norimos konsistencijos masė. Galima pasigaminti iš anksto ir laikyti šaldytuve keletą dienų.

 

 

Komentarų apie "Alyvuogių pate": 2

  1. Nida:

    Pate – tai lietuviškai gal užtepas? Kaip ir daug kur kitur, kulinarijoje tam tikriems baziniams dalykams naudojami ne lietuviški atitikmenys, bet originaliai skambantys pavadinimai. Taip visiems aiškiau apie ką eina kalba. Nesutinki, lietau?:)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.