Šiam Eurovizinio finalo vakarui reikia tinkamai pasiruošti. Nusimato ilgas vakaras, tad ant stalo nepakaks vien lengvų užkandžių prie taurės vyno, prireiks ir desertų:) O kadangi diena jau įpusėjusi, siūlau jums šį labai greitą kepinį, kuris tikrai nepaliks abejingų! 

Bet prieš pristatydama jums šio vakaro deserto pasiūlymą ir receptą, norėčiau trumpai papasakoti apie praėjusį savaitgalį vykusį be galo įdomų renginį, organizuotą Santa Maria komandos. Turėdami išskirtinį produktą savo gausių pasiūlymų sąraše – prabangiuosius telycherry juoduosius pipirus, Santa Maria kaskart sugalvoja vis naujų būdų kaip nustebinti gurmanus ir mėgėjus pristatydami šiuos pipirus visiems, mėgstantiems maistą. Apie pačius pipirus jau esu rašiusi, ir įnirtingai juos naudoju virtuvėje, nerasdama nieko gardesnio patiekalų ruošimui, tuo tarpu šįkart dėka Santa Maria komandos sužinojau apie vieną naują ir labai smagią Vilniaus vietelę – Apoteka barą, kuriame trys profesionalai maišo dieviškus kokteilius! Santa Maria vakarėlyje, beje, visi kokteiliai buvo skaninami telycherry pipirais: tiek klasikinė Margarita, tiek kruvinoji merė, tiek egzotiškų vaisių aromatais persmelktas desertinis kokteilis, kuris man paliko didžiausią įspūdį. Jei dar neatradote Apotekos, būtinai raskite progą ten apsilankyti! Maisto Apotekoje nėra, tačiau kokteiliai – pasaulinio lygio! Be to, stilingesnės vietos, mano įsitikinimu, Vilniuje iki šiol nebuvo ir kažin ar yra! Kiekviena detalė, kiekvienas buteliukas, purkštukas, papuošimas, taurė, ir net metalinis puodelis vandeniui – viskas iki detalių parinkta ir suderintia tiesiog tobulai! (nuotraukų autorius – Arturasz photography)

Na bet grįžkime prie šio vakaro, ir prie Eurovizinio deserto:) Tešlą užsiminkysite per kelias minutes (tik neminkykite jos pernelyg ilgai, nes taps lipni ir nieko su ja nepadarysite). Produktų tešlai reikia minimaliai ir esu beveik 100% tikra, jad jų turite savo spintelėse ir šaldytuve. Įdarui geriausia naudokite rabarbarus, nes šiuo metu – jų sezonas! Bet jei neturite rabarbarų, galite įdarą pasigamnti iš stambia tarka sutarkuotų obuolių, pagardintų trupučiu rudojo cukraus ir cinoamono, arba iš šaldytų mėlynių, braškių ar aviečių (šaldytų uogų atšildyti nereikia!). 

Labai greitai pagaminami pyragėliai
Labai greitai pagaminami pyragėliai
Sezono metu įdarui naudokite rabarbarus, o po sezono tiks kitokie vaisiai ir uogos
Sezono metu įdarui naudokite rabarbarus, o po sezono tiks kitokie vaisiai ir uogos
pyragėlius pasigaminsite per pusvalandį!
pyragėlius pasigaminsite per pusvalandį!
Varškinės skarelės su rabarbarais
Yields 12
Minkštos trapios skarelės, pabarstytos migdolais ir cukraus pudra, su rabarbarų įdaru
Komentuoti
Spausdinti
Tešlai
  1. 300 g miltų
  2. 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  3. 75 g cukraus
  4. žiupsnis druskos
  5. 1 šaukštelis vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto
  6. 125 g minkštos, pertrintos arba sumaltos varškės
  7. 100 ml (1/2 stiklinės) pieno
  8. 100 ml (1/2 stiklinės) aliejaus (saulėgrąžų, rapsų ar riešutų)
Įdarui
  1. 400 g rabarbarų
  2. 1/2 stiklinės rudojo cukraus
  3. 1 šaukštelis krakmolo
  4. Patepimui ir pabarstymui
  5. 1kiaušinis, suplaktas
  6. migdolų plokštelės
  7. cukraus pudra
Instrukcijos
  1. Rabarbarus nuplaukite, jei jie turi kietą odelę, nulupkite (jei švieži jauni ir minkšti - palikite neluptus) ir supjaustykite maždaug 2 cm dydžio gabalėliais. Sudėkite į puodą, supilkite rudąjį cukrų ir kaitinkite, kol cukrus karamelizuosis ir ištirps, o rabarbarai suminkštės, išleis truputį sulčių. Pabarstykite krakmolu, išmaišykite ir palikite ataušti.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 180C.
  3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi. Sudėkite minkštą varškę, supilkite aliejų ir pieną ir greitai užminkykite minkštą tešlą. Neminkykite pernelyg ilgai, antraip tešla bus lipni.
  4. Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto darbastalio į maždaug 1/2cm storumo kvadratą ir supjaustykite į maždaug 10-12 kvadratėlių. Į kiekvieno kvadratėlio vidurį įdėkite šaukštelį rabarbarų, kraštus patepkite kiaušinio plakiniu ir užlenkę vieną kampą įstrižai link kito kampo suformuokite trikampes skarleles. Sudėkite į skardą, išklotą pergamentiniu popieriumi, patepkite plaktu kiaušiniu ir pabarstykite migdolais.
  5. Kepkite skareles apie 15-18 minučių, kol gražiai paruduos. Atvėsinkite ir pbarstykite cukraus pudra.
Nidos receptai https://nidosreceptai.lt/

  1. Nida:

    Galima pamėginti, tik supjaustyčiau smulkiau, kad spėtų iškepti.

  2. Jelena:

    O jeigu rabarbarus nekaitinti, o dėti žalius ir apibarstyti cukrumi?

  3. Skaidrė:

    Koks neišpasakytas gardumas! Ta unikali rabarbarù rūgštelė… :)! Tik darant rabarbarai labai norėjo išlįst lauk ir atliko įdaro, matyt per mažus kvadratėlius pasidariau.
    Jei mėgstat alyvuogiù aliejù, pabandykit kada iš Alyvmedis.lt, labai kokybiškas!

  4. Nida:

    Skaidre, tai žinoma, kad tiks!! Aš apskritai retai kada kitokį nei alyvuogių aliejus naudoju viska, ir kepimui, ir salotoms, ir kepiniams…

  5. Deli:

    Receptas vilioja pabandyti, bet gyvenu nedideliame miestelyje, ne Lietuvoje, ir rasti ne sūrios varškės yra neįmanoma. Kuo ją pakeisti?

  6. Nida:

    Valio:)) Puikuma! Čia mano tapo firminis desertas, kai reikia greitai ką nors sumeistrauti:)

  7. Nida:

    Odeta, ir skanios labai:) Jau du kartus kepiau:) Jei sumažinsi aliejaus ( o jo tikrai nėra daug, nes į bet kurią tešlą pridedi sviesto – kitaip joks pyragas neišsikepa), tai nesusiminkys tešla… Nu gali kokiu 10ml pakeisti pienu… Bet negarantuoju dėl rezultato:)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *