Vis greičiau bėga dienos, o iki Kalėdų liko vos 10 dienų!! Kažin kodėl laikas į metų pabaigą įgauną tokį nesuvaldomą pagreitį??

Aš net dovanėlių nenupirkau dar.. O taip nemėgstu grūstis prieš pat šventes ir čiupt kas papuola… Kasmet sau duodu žodį, kad kitąmet viską laiku darysiu, džiaugsiuosi švenčių laukimu, bet kiek tų metų buvo, tai tiek kartų visi mano pailnkėjimai sau neišipildė…. 

Užtai kaip niekad iš anksto mes jau pasipuošėm eglutę!! Užuot greitai pasidabinę namus prieš pat Kūčias, šiemet nusprendėm, kad to grožio norisi ilgiau nei kelios dienos… Tad mūsiškė gražuolė jau  bumbulais padabinta, o dar svajoju nusipinti eglių  šakų girliandą ir ja židinį pasipuošti… Kad visi namai kvepėtų mišku. Bet kad tas mūsų židinys tokio dydžio, kad man reikės gal 4 metrų girliandos, o aš niekad tokio namų darbo nesu dariusi, tad gal reikės savaitgalį užsiimti darbščiųjų rankų būrelio veikla:) Jei kas turite patirties ir negailite patarimų kaip tą girliandą pinti, kaip tvirtinti, kuo surišti – būsiu labai dėkinga. 

O kol laukiam tų švenčių, kartais pasilepinam save namus pakvepindami apelsinais, žvaigždiniais anyžiais… Man tas kvapas – labai Kalėdiškas:) Todėl šiandien vakarienei ir pagaminau vištienos ketvirčius, iškepiau juos apelsinų sultyse su žvaigždiniais anyžiais ir cintrinžole. Patiekiau su ryžiais ir saldžiarūgščiomis kale ir kriaušių salotomis. Gavosi tikra šventė vidury savaitės:) 

Kalėdiškai skanus patiekalas
Kalėdiškai skanus patiekalas
Žvaigždiniai anyžiai ir citrinžolė suteiks vištienai Azijos aromatų
Žvaigždiniai anyžiai ir citrinžolė suteiks vištienai Azijos aromatų
Kepta vištiena apelsinų sultyse su žvaigždiniais anyžiais ir citrinžole
Porcijos 2
Kalėdiškai kvapnus patiekalas
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 2 vištienos ketvirčiai
  2. 1 apelsino sultys
  3. 1/2 apelsino nitarkuota žievelė
  4. 3 šaukštai žuvų padažo (fish sauce)
  5. 3 žvaigždiniai anyžiai
  6. 1 citrinžolė
  7. Pipirų, čili pipirų
Instrukcijos
  1. Viščiuko ketvirčius sudėkite į nedidelį kepimo indą. Likusius ingredientus sumaišykite tarpusavy ir užpilkite ant viščiuko. Jei turite laiko, pamarinuokite 2-3 valandas uždengtame inde, vartydami kulšeles, kad pasidengtų marinate.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 175 C (su apipūtimo funkcija). Pašaukite indą su vištiena ir su visu marinatu ir kepkite apie valandą, bent kartą apversdami kulšeles arba laikas nuo laiko palaistydami padažu paukštieną. Mėsa bus iškepusi, kai įbedus peilį į storiausią vietą bėgs skaidrus skystis.
  3. Patiekite su virtais ryžiais ir žaliomis salotomis
Nidos receptai https://nidosreceptai.lt/

Komentarų apie "Vištiena kepta apelsinų sultyse su žvaigždiniais anyžiais": 8

  1. Nida:

    Ksenija, ne, nereikia susmulkinti. Kepant visi prieskonių aromatai išsiskirs:)

  2. Ksenija:

    Sveiki, ar marinatui skirtus ingredientus reikia susmulkinti? Matau nuotraukoje anyžių žvaigždės nesmulkintios, o kaip dėl citrinžolių? Ačiū!

  3. Nida:

    Ačiū, Andrej, už dar vieną recenziją! Man žvaigždinių anyžių ir aplesino kombinacija yra tiesiog tobula, tad net jei skonio bus dvigubai daugiau, patiekalas ne nukentės, bet bus tik geresnis:)

  4. Andrej:

    Labai subtilaus ir švelnaus skonio patiekalas, kuris patyks nemėgstantiems ryškių „spalvų“ maiste. Man asmeniškai buvo truputi per blanku (ypač ragaujant ją po su medumi ir garstyčiomis marinuota vištiena) ir kitą kartą dėčiau visų prieskonių dvigubą norma, kad labai jaustųsi ingredientai.
    Bet čia galimai mano atbukusio liežuvio problema, už tad vaikai valgė be jokių spyriojimųsi, nereikalaudami įprastuoju būdu paruošto maisto.

  5. Nida:

    Egle, bijau suklįsti, nes nesu vartojusi citrinžolės miltelių… Bandyčiau berti gal pusę šaukštelio? Citrinžolė turi jaustis, ir jos skonis specifinis, labai pagyvinantis šio patiekalo aromatą. Čia ne koks kardamonas, kurio padauginus galima sugadinti patiekalą, tad nesibaiminkit, jei ir bus šiek tiek daugiau:) Kita vertus, net jei nedėsite citrinžolės apskritai, visvien bus labai skanu, pažadu.

  6. Egle:

    Norėjau paklaust, kiek reiktų dėti citrinžolės miltelių , jei nėra citrinžolės?

  7. Nida:

    Ačiū jums, Laima, kad parašėt! Iš tiesų, ši prieskonių – citrinžolės, žvaigždinių anyžių ir citrinų sulčių- kombinacija yra tobula. Vienas mano mėgstamiausių patiekalų, kuris visada sužavi iš naujo!! Skanių jums metų!!:)

  8. Laima:

    Gaminau naujametinei vakarienei. Puikus skonis, citrinžolė neapsakomai gardžiai palieka savo aromato pėdsakus! Ačiū už receptą, gavosi puikus šventinis gardumynas dviems 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *