Vasara, ir saulė, ir šiluma, ir braškės – tai bene labiausiai tarpusavyje derantis visų gėrių junginys. Norisi džiaugtis gyvenimu, mėgautis kiekvienu saulės spinduliu, ir, žinoma, rieškučiomis semtis visas teigiamas emocijas, kurių sudėtinis elementas, savaime suprantama,- geras maistas. Švelnus ir lengvas, bet išraiškingas ir estetiškai pateiktas. Malonios tekstūros ir neprikaištingo skonio. Štai tokie turi būti vasaros patiekalai.

Jei mėgstate lietinius (o kas jų nemėgsta???) ir norite pakilti į aukščiausią lietinių blynelių kategoriją – pasigaminkite lietinius su šviežiu, namuose pagamintu rikotos sūriu. Patiekite su braškėmis ir tirštu graikišku jogrtu. Jei dieną pradėsite su tokiais pusryčiais, ji bus užprogramuota sėkmei.

Kaip namuose pasigaminti rikotą rašiau savo blog’e jau anksčiau. Tereikia turėti pieno, grietinėlės ir kelis šaukštus citrinos sulčių arba acto. Rikotos gamybai užtruksite vos keletą minučių, ir galėsite mėgautis išskirtinio skonio patiekalais.

Lietinius blynus galima išsikepti iš anksto, o įdarui naudoti įvarius produktus – saldžius arba sūrius. Tačiau užvis labiausiai rekomenduoju rikotą – švelnaus skonio švelnios konsistencijos šviežio pieno sūrį, pagardintą vanile ir ruduoju cukrumi. Patiekite su šviežiomis braškėmis. 

Skaniausi vasaros pusryčiai: blyneliai su švelnia rikota ir braškėmis
Skaniausi vasaros pusryčiai: blyneliai su švelnia rikota ir braškėmis
Lietiniai blyneliai su rikota ir braškėmis
Pasigaminkite saldaus pieno varškės namuose patys! Įsitikinsite, kokia ji gardi...
Komentuoti
Spausdinti
Lietiniai blynai
  1. 2 kiaušiniai
  2. 1 puodelis miltų
  3. Vandens
  4. žiupsnelis druskos
  5. 3 šaukštai aliejaus
Rikotos įdarui
  1. 1 stiklinė rikotos
  2. 3-4 šaukštai rudojo cukraus
  3. Žiupsnelis druskos
  4. Vanilės pastos arba esencijos
Išsikepkite lietinius blynelius
  1. Kiaušinius suplakite, suberkite miltus ir druską, išsukite iki vientisos masės. Tada dalimis pilkite vandenį ir maišykite, kad neliktų jokių tešlos gumuliukų. Vandens pilkite tiek, kad tešla būtų tokio tirštumo, kaip aliejus. Pabaigoje supilkite aliejų ir gerai išmaišykite. Geriausia, jei užmaišyta tešla bent valandą pastovės. Prieš kepant lietinius masę gerai išmaišykite.
  2. Kepkite gerai įkaitintoje švarioje keptuvėje, dėkite po 4-5 šaukštus tešlos, paskirstykite po visą keptuvę. Kai apačia apkeps, apverskite ir apkepkite keletą sekundžių kitą pusę.
Pasigaminkite rikotos įdarą
  1. Visus igredientus sumaišykite ir išsukite iki vientisos masės.
  2. Kiekvieną lietinį patepkite šaukštu rikotos sūrio įdaro, paskirstykite po visą plotą ir suvyniokite norima forma - trikampiu ar vamzdeliu.
Prieš patiekiant
  1. Apkepkite blynelius svieste arba aliejuje, patiekite su graikišlu jogurtu ir šviežiomis braškėmis.
Nidos receptai https://nidosreceptai.lt/

 

Komentarų apie "Lietiniai su rikota ir braškėmis – aukščiausia blynelių klasė": 7

  1. Nida:

    Smagu, Ieva!!! Ir aš neatsidžiaugiu lietiniais, braškėmis ir rikota:)

  2. Ieva:

    Labai skanu! Jau du kartus kepiau ir dar daug daug kartų kepsiu. Ačiū.

  3. Nida:

    Oi Dovile susigundyk… Pajusi skirtumą akimirksniu. Kaip sakiau – čia tik šventėms tokiais pasilepinti reiktų:) Per gerai kasdien:)

  4. Dovilė:

    Gundausi su rikota pabandyti, nes vis tradicinę varškę tokiam įdarui naudoju.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *