Visa širdimi, visu kūnu džiaugiuosi pavasariu. Ir nors geri orai dar užstrigę kažkur netoliese,  o skrynia su saule ir šiluma vis dar sandariai uždaryta, atbudusi gamta visgi kutena kiekvieną kūno ląstelę savo garsais, kvapais ir skoniais. Kiekvieną rytą, dar prieš prašvintant, pro atvirus langus ima skverbtis miško paukščių choras. Mano vyras yra priverstas miegoti su ausų kamštukais, mat tas koncertas toks garsus, kad išbudina net iš giliausio miego! O aš mėgstu pasitikti dieną būtent tokiomis giesmėmis, o ne automobilių ratų bildesiu…

Tas miško kvapas, ta šviežuma ir žaluma žavi bet kokiu oru. Ir net kai dangus maišosi su žeme, net kai vieną dieną tarsi pasikeičia visi keturi metų sezonai – su byrančiomis iš dangaus snaigėmis, su saulės spinduliu iš po debesies krašto ir byrančiais pušų spygliais, viesului įsisukus, – miške bet kokiu oru gera ir jauku. Jau nekalbant apie tai, kad rytais tiesiog už tvoros galima prisiskinti šviežių dilgėlių ir iki soties mėgautis gardžiais pavasario vitaminais…

Neseniai visai greta mūsų namo augančioje pušyje drevę pradėjo kapoti itin retas Lietuvos girių svečias – juodos spavos genys meleta su raudona skiautere. Šiandien pastebėjau, kad šis gražuolis iškapojęs tokio dydžio olą, jog pats laisvai į ją įlenda, apsisuka ir vėl išlenda! Gramdydamas medžio kamieną ir dailindamas savo naujus namus, genys svaido skiedras sau per petį, o šalia medžio visas samanų patalas nuklotas šviežiomis medžio drožlėmis. Matyt, ne už ilgo parsives pačią ir bus mažų geniukų… Reikia pasirūpinti geresniu foto objektyvu, kad galėčiau nufotografuoti mūsų naują kaimyną ir jums parodyti:)

Na, o kol lietuviškas pavasaris nelepina šiluma ir saule, esu linkusi „šildytis” azijietiškais patiekalais. Ypač geras pastarųjų dienų atradimas -šis troškintų vištienos krūtinėlių receptas. Tų, kam patiko mano kepta menkė su saldžiu čili ir imbierų sirupu, tikrai neapvils ir šis greitas vištienos patiekalas:) Krūtinėlėms pagaminti prireiks vos 15 minučių!Vistiena tailandietiskai-7_Horizontal

Troškinta vištiena tailandietiškai
Porcijos 4
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 3/4 stiklinės vištienos sultinio
  2. 2 šaukštai žuvų padažo (fish sauce)
  3. 1/2 stiklinės laimų sulčių
  4. 3 česnako skiltelės, supjaustytos
  5. 1 didelis raudonasis čili pipiras, su išvalytomis sėklomis ir membranomis, supjaustytas pailgais šiaudeliais
  6. 6 kafir lime lapai (jei turite)
  7. 1/4 stiklinės rudojo cukraus
  8. 4x200g vištienos krūtinėlės be odos
Patiekimui
  1. virti ryžiai ir šviežių kalendrų lapai
Instrukcijos
  1. Į platų puodą arba gilią keptuvę supilkite vištienos sultinį, žuvų padažą, laimų sultis, suberkite pjaustytus česnakus ir čili pipirus, kafir lime lapus, cukrų ir užkaiskite. Kai skystis užvirs, virinkite atidengę ant vidutinės ugnies apie 3 minutes, kol skysčio šiek tiek nugaruos ir visi ingredientai susijungs. Sudėkite nuplautas ir nusausintas vištienos krūtinėles, uždenkite puodą (keptuvę) dangčiu ir troškinkite krūtinėles 7-10 minučių. Praėjus pusei laiko apverskite krūtinėles, kad abi pusės vienodai įsigertų padažo.
  2. Patiekite giliose lėkštėse: sudėkite krūtinėles, palaistykite skysčiu, kuriame jos troškinosi, papuoškite virtais čili pipirais ir šviežiais kalendrų lapeliais. Valgykite su virtais ryžiais.
Adapted from Simple Dinners
Adapted from Simple Dinners
Nidos receptai https://nidosreceptai.lt/

Komentarų apie "Troškinta vištiena tailandietiškai": 4

  1. Nida:

    Edita, esu mačiusi (tiesa, Lenkiijoje) džiovintų laimų lapų specializuoto Azijos maisto parduotuvėse. Lietuvoje neturėjau laiko jų paieškoti (nes vis dar turiu spintelėje:)), bet jei kur užtiksiu – parašysiu. Ieškot pradėčiau tikriausiai nuo Asorti Vilniuje. Tuo tarpu užsienyje, jei lankytumėtės, laimo lapai tikrai nėra joks deficitas..

  2. Nida:

    Mes patys sau to miško pavydim:) Jei galėčiau, kiaurą dieną suaparatu stovėčiau ir laukčiau patogaus momento kadrui:)

  3. Ruta:

    Tai issiaiskinot, kas ten per pauksciai! :] pavydziu jum misko, skaniai kvepia, graziai skamba, puikiai atrodo… Super!

  4. Edita:

    Puikus receptas!Šiandien gaminau vakarienei.Net nufotografavau.
    Labai greitai paruošiamas,be didelio virtuvės apvertimo.Išsiunčiau recepto nuorodą dukrai,kad pasigamintų.Tik negavau tų laimo lapų,kur jų galima nusipirkti?
    Ačiū,laukiu tęsinio…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *