Ir vėl apie garnyrus. Bulvės, kaip jos bebūtų paruoštos – yra visiems žinomas ir visų mėgstamas garnyras prie mėsiškų patiekalų arba žuvies. Bet kai noriu, kad stalas atrodytų šventiškai ir būtų kupinas įvairių spalvų ir skonių, tuomet imu žaisti su garnyrais:) Žinau du tobulus žalios spalvos karštus garnyrus – brokolius ir briuselio kopūstus. Apie pastaruosius – šįkart. Juolab, kad brokoliai – vienos tų nedaugelio daržovių, kurios gali ilgiau pastovėti šviežios vėsiuose lietuviškuose rūsiuose:)

Briuselio kopustai su riesutais-9_LR

 

garnyras Briuselio kopustai su riesutais-12_LR

 

Skrudinti briuselio kopūstai su riešutais
Porcijos 8
Šventiškas garnyras prie mėsiškų patiekalų
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 1 kg šviežių briuselio kopūstų, didesnius perpjaukite pusiau
  2. 2 šaukštai alyvuogių arba rapsų aliejaus
  3. Sauja riešutų - braziliškų, karijų, lazdyno
  4. 150g sviesto
  5. Nutarkuota 1 citrinos žievelė
Instrukcijos
  1. Briuselio kopūstus pašlakstykite aliejumi ir rankomis pamaišykite taip, kad kiekvienas pasidengtų aliejumi. Įkaitinkite grilio keptuvę (griddle pan) ir paskrudinkite kiekvieną puselę iš abiejų pusių (prireiks tą daryti keliomis partijomis) po maždaug 4-5 minutes. Briuselio kopūstai neturi visiškai suminkštėti, būtent turi likti maloniai kieti. Šią stadiją, beje galima atlikti iš anksto ir laikyti apskrudintus kopūstus šaldytuve arba net užšaldyti.
  2. Riešutus stambiai pasmulkinkite. Įkaitinkite orkaitę iki 180C ir paskleidę riešutus skardoje apkepinkite 5-10 min., kol šie apskrus. Laikykite kambario temperatūroje.
  3. Prieš pat patiekiant įkaitinkite gilią keptuvę ir joje išlydykite sviestą. Kai šis baigs putoti ir įgaus rusvą spalvą bei pakvips riešutais, suberkite briuselio kopūstus kartu su skrudintais riešutais ir kepinkite maišydami, kol kopūstai sušils (3-5 min.). Pabaigoje pabarstykite citrinos žievele ir iškart patiekite.
Adapted from Žurnalas "Delicious"
Adapted from Žurnalas "Delicious"
Nidos receptai https://nidosreceptai.lt/

Komentarų apie "Tobulas garnyras: skrudinti briuselio kopūstai su riešutais": 6

  1. Nida:

    Gražina, gal nelabai…. Briuselius kepant reikia maišyti, jie tiesiog turi skrusti švelniai iš visų pusių. Orkaitėje jie keps tolygiai, o ne skrus… Geriau keptuvėje. Užtruksite vos kelias minutes, o briuseliukai liks traškūs (jokiais būdais ne minkšti).

  2. Gražina:

    O jei tuomet, kai riešutai apkepinami orkaitėje, kartu įdėti sviestą ir kopūstus? Ar gautųsi panašus rezultatas kaip kepant keptuvėje? Labai nesinori prie svečių žaisti su keptuve 🙂 Galvoju, kad kol iškeptas kalakutas bus uždengtas folija, per tą laiką dar karštoje orkaitėje galima pabaigti ruošti briuseliukus.

  3. Nida:

    Nu skamba tai labai gerai tas receptas. Net neabejoju, kad išmėginsiu:) Ačiū!

  4. Nida:

    Aiste, žinoma, kad skonis kitoks nebūtų!! Kepant su griddle pan, galima kai kurias vietas labiau apskrudinti, kitas – mažiau. Be to, maistas gražiai atrodo – toks dryžuotas:) Su paprasta keptuve tikrai išgausite panašų rezultatą – labai skanų:)

  5. Aiste:

    Gerb. Nida, neturiu tos griddle pan. O jei briuseliukus skrudinčiau paprastoje keptuvėje, jau skonis būtų kitoks? Ačiū iš anksto už atsakymą:)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *