„Žinai, mama, kodėl man patinka tavo ruošiamos vaišės? Dėl to, kad pas tave visada būna labai daug garnyrų (side dish)” – neseniai milžinišką komplimentą išgirdau iš savo dukros. Išties, kad ir ką begaminčiau, ne mažiau dėmesio nei pačiam pagrindiniam (žuvies ar mėsiškam) patiekalui, aš skiriu garnyrams. Kai kam tie garnyrai, net ne pagrindinis patiekalas, ir tampa tikromis vakaro žvaigždėmis:)

Kalėdinis stalas, kurį puošė lėtai kepta žąsis bei raudoname vyne marinuotas briedžio kumpis, tiesiog lūžo nuo garnyrų. Vienas iš labiausiai pasisekusių – skrudinti pastarnokai su klevų sirupu, rozmarinais ir jūros druska. Receptą radau šventiškai išpuoštame BBC „Good Food” žurnalo numeryje, ir tikrai šį garnyrą gaminsiu dažniau.

Pastarnokai garnyrui-2_LR

 

Pastarnokai garnyrui-6_LR

Skrudinti pastarnokai su klevų sirupu, rozmarinais ir jūros druska
Porcijos 8
Karštas pastarnokų garnyras, tinkantis su kepta mėsa arba žuvimi
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 1kg pastarnokų (nuluptų)
  2. 4 šaukšteliai miltų
  3. 4 šaukštai alyvuogių arba rapsų aliejaus
  4. 4 šaukšteliai klevų sirupo
  5. Žiupsnelis pasmulkinų šviežio rozmarino lapelių
  6. Jūros druskos kristalai (rekomenduoju Maldon druską)
Instrukcijos
  1. Pastarnokus perpjaukite pusiau (kad gabalėliai nebūtų per ilgi), tada kiekvieną padalinkite į 2-4 dalis. Užvirinkite didelį puodą vandens ir pastarnokus apvirkite 5 minutes. Nupilkite vandenį ir palikite sietelyje nuvarvėti. Pabarstykite miltais ir pasirūpinkite, kad miltais pasidengtų kiekvienas gabalėlis.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 2ooC (su apipūtimo funkcija). Į kepimo skardą supilkite aliejų ir tą skardą įdėkite į įkaitusią orkaitę. Po 5 minučių ištraukite skardą su įkaitusiu aliejumi, suberkite pastarnokus ir pajudinkite skardą taip, kad pastarnokai pasidengtų aliejumi. Pašaukite atgal į skardą ir kepkite 30min., kol taps traškūs ir auksiniai.
  3. Iškepusius pastarnokus išdėkite į serviravimo lėkštę, pašlakstykite klevų sirupu, pabarstykite rozmarinų lapeliais ir jūros druskos kristalais. Patiekite karštus.
Nidos receptai https://nidosreceptai.lt/

 

Komentarų apie "Skrudinti pastarnokai su klevų sirupu, rozmarinais ir jūros druska": 4

  1. Nida:

    Gal įmanoma internetu tokius įsigyti? Arba gal kas iš UK keliauja ir galėtų aytvežti? Tikrai labai stilingi, patogūs, o ypač gražu būna, kai apkepa, apskrunda, tai taip autentiškai atrodo:)

  2. Ieva:

    Et, aš vis tikėjausi, kad indeliai pirkti Lietuvoje ir mielai pati tokius įsigyčiau:) Išties labai gražiai atrodo.

  3. Nida:

    Ačiū, Ieva:) Indelį pirkau Londone. Tai 5 skirtingų dydžių keturkampių emaliutų formų rinkinys, Falcon Enamelware. Buvo panašus ir apvalių formų rinkinys. Žinoma, formos tinka kepimui orkaitėje!! Ir tinka patiekimui:) Dabar emaliuoti indai vis labiau „į madą” sugrįžta…:)

  4. Ieva:

    Sveiki,

    Garnyras atrodo tikrai puikus, būtinai išbandysiu.
    Dar norėjau pasiteirauti – gal galite išduoti, kur įsigijote indelį, kuriame nufotografuoti pastarnokai? Ar šis indelis tinka ir kepimui orkaitėje?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *